Hjælp til selvheling: Sådan får laser din hest hurtigere gennem en skade

Annoncørbetalt artikel

Noget af det værste vi som hesteejere kan forestille os, er at vores heste kommer til skade. Desværre skal der ikke altid så meget til, før det sker. Det kan være en forkert bevægelse på folden, et spark fra en foldkammerat eller en uheldig landing på springbanen.

Når uheldet er ude, vil vi så gerne kunne hjælpe vores hest, så den hurtigt får det bedre. Dog kan det være svært at vide hvordan og ofte skal dyrlægen på banen.

PowerMedic har med deres PowerLaser udviklet en løsning, så du rent faktisk kan hjælpe hesten med at accelerere helingsprocessen i situationer, hvor den er kommet til skade.

Vores heste er levende væsener, som let kan komme til skade. Foto: Arkiv

Et væld af anvendelsesmuligheder

En PowerLaser giver dig gode betingelser for at hjælpe din hest uanset om den står med en akut eller gammel skade, har lavet en overbelastning eller har fået et sår.

PowerLaseren giver nemlig energi til de celler, som har brug for ekstra brændstof, øger blodcirkulationen og styrker kroppens eget immunforsvar. Tilsammen gør det, at helingen accelereres, og at din hest hurtigere bliver fit for fight igen.

Med en PowerLaser kan du reducere helingstiden på skader. Foto: PowerMedic Lasers.
Hvad er laserterapi?

Med laserbehandling overføres energien fra laserlyset til kroppens celler, hvor det kan benyttes som brændstof. Laserlyset trænger med sine helt specielle egenskaber og sin energi dybt ind i vævet, ind til den enkelte celle og ind til hver eneste lille mitochondrie, hvor energien absorberes og dermed overføres. Cellen får derved energi til at udføre alle de opgaver, som den i forvejen er programmeret til, heriblandt kroppens naturlige helingsproces.

Læs også: Springrytter om det at stå med en skadet hest

Accelererer helingsprocessen

Helingstiden for akutte skader reduceres ved brug af laser med op til 75%. Herudover bekæmpes virusangreb og bakterieinfektioner hurtigt og effektivt. Følgende er typiske eksempler fra det virkelige liv:

 • Forvridninger bedres på 6-8 dage
 • Sår heler op på 2-3 uger
 • Hævelse forsvinder på en uge
 • Seneskader heler i visse tilfælde op på 3-4 uger
Det kan du med fordel bruge laser til
 • Seneskader
 • Muskelskader
 • Ledskader
 • Hovskader
 • Sår
 • Sur stråle
 • Muskelspændinger

Hurtigere bedring ved seneskader

Seneskader som eksempelvis gaffelbåndsskader og skader på den dybe bøjesene forekommer forholdsvis hyppigt hos heste. Disse typer skader har normalt lang helingstid og betyder ofte, at hesten skal stå stille i længere tid.

Laserbehandling øger blodgennemstrømningen til senerne og regulerer inflammationsprocessen, så hestens egen naturlige helingsproces accelereres. Hævelser mindskes, og hesten vil typisk også opleve færre smerter efter laserbehandlingen. 

Effektiv til sårbehandling

Laser er meget velegnet til behandling af sår, da det øger blodgennemstrømningen og fremmer sårhelingsprocessen. En hurtigere opheling af sår er med til at mindske risikoen for komplikationer og reducerer også mængden af arvæv. Jo hurtigere et sår på hesten lukkes, jo mindre er risikoen for, at der opstår infektioner, som komplicerer skaden yderligere.

Laser kan bruges ved en række akutte og kroniske udfordringer. Foto: PowerMedic Lasers

Læs også: Undgå overtræning: Husker du at give din hest pauser undervejs?

Vælg den rette laser

Hvilken laser skal man så vælge til behandling af sin hest? Ifølge PowerMedic skal du have en laser, der er kraftig nok til at behandle muskulaturen på hesten, og som samtidig kan dæmpes til også at behandle sår og yderligtliggende sener med inflammation.

Med en laser i klasse 3B er du sikker på at få en laser, som er biostimulerende og beregnet til terapeutisk behandling, og som du ikke risikerer at skade hesten med.

PowerMedic anbefaler en PowerLaser Basic1500 eller PowerLaser Pro1500 til hestebehandling.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce