Holbæks borgmester: Hestene har været med til at gøre mig til den leder jeg er i dag

I januar 2018 fik Holbæk Kommune en ny borgmester. Christina Krzyrosiak Hansen er blot 25 år gammel, men på trods af den unge alder, har Christina oplevet mere end de fleste, og skabt sig en karriere inden for politikken, som bevidner om at hun er en ambitiøs og handlekraftig ung kvinde.

Jeg møder Christina på parkeringspladsen på Holbæk Rideklub en sommerdag i august. Kort efter går vi om mod ridebanerne, og noget af det første hun siger til mig, er: ”Den duft af hest – den savner jeg. Jeg får sådan en lyst til at have hest igen.”

Vi går ned mod dressurbanerne, og samtalen falder hurtigt på barndomsminder fra hendes forældres gård i udkanten af Holbæk. Hestene har været omdrejningspunktet i Christinas opvækst, og derigennem har de smukke dyr været et af de essentielle parametre, som har præget Christina til den person hun er i dag.

Ønsket om at gå til ridning
Allerede fra Christina begyndte at tale, var hendes største ønske at ride. Hendes forældre undrede sig over, hvor den store passion for hestene kom fra, for ingen af dem havde gået til ridning, og kendskabet til de store dyr var meget lille. Alligevel vælger Christinas forældre at efterkomme datterens ønske, og kort efter starter hun til ridning.

Få år efter at Christina er startet til ridning, ruller en lille hestetransporter ind på hendes forældres gård. Det er hendes morfar, og han har en gave med til Christina.

”I lastbilen står to små ponyer, som min morfar – på eget initiativ – har købt på Brørup marked. Det betød at jeg ikke længere gik til ridning, men faktisk selv havde hest, og at hele min familie blev involveret i hestene,” smiler Christina.

Gudskelov boede familien på en lille gård, og straks gik hendes far i gang med at bygge hestebokse og lave folde klar. Pludselig tog livet med hestene også fart, og inden for ganske kort tid etablerede Christinas forældre en hestepension med plads til op til tyve heste, ridebane og store folde.

”Jeg tror ikke det var planen til at starte med, for heste var noget jeg bragte til gården, men jeg tror mine forældre netop valgte at købe en lille gård, for at have plads til dyr,” forklarer hun om forældrenes beslutning.

LÆS RESTEN AF ARTIKLEN >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce