Hvordan kan laserterapi øge hestens helingsproces?

Annoncørbetalt artikel

Har din hest problemer med seneskader, gigt, inflammation i muskler, spændt bindevæv og muskler eller andre udfordringer i kroppen? En PowerLaser fra PowerMedic kan hjælpe ved at øge helingsprocessen af diverse skader i hestens krop, såvel som din egen.

Efterhånden er det almindelig kendt blandt dyrlæger, hestefysioterapeuter, fysiurgiske hesteterapeuter, massører samt hesteejere, at laserterapi kan hjælpe med at øge den, til tider, lange helingsproces, der kan være ved skader. Hestens præstationsevne nedsættes ved skader og spændinger, der yderligere kan være medvirkende til, at hesten i en længere periode ikke kan rides og måske skal stå stille. Mange af jer kender sikkert til frustrationerne i at have en skadet hest eller en hest, der ikke kan yde sit bedste. Her vil du som hesteejer ønske, at kunne hjælpe din hest ved at mindske dens smerter, forkorte skadesperioden, og få ridehesten tilbage i dens bedste niveau.

Læs Også: Mød Zille – En kompetent og erfaren fysiurgisk hesteterapeut samt en PowerLaser-entusiast!

Fysiurgiske hesteterapeut, Zille Nelius Buch, fra Horses one Way v.Z.Nelius, bruger laserterapi i sit daglige arbejde med hestene til alt lige fra sur stråle and facia spændinger til diverse seneskader. Laserterapi hjælper med til at øge blodgennemstrømningen i området og accelerere hestenes naturlige helingsprocesser. I videoen kan du opleve Zille fortælle og vise teknikkerne på en 4-årig hoppe med skulderproblemer.

Men hvorfor øges helingsprocessen?

Mange er bekendt med, at laserbehandling hjælper helingsprocessen, men hvad er årsagen til, at netop laser kan øge denne process? Energien fra laserlyset overføres til kroppens celler og bliver brugt som brændstof. Laserlysets specielle egenskaber trænger sig dybt ind i vævet, ind i den enkelte celle og ind i hver eneste lille mitochondrie, hvorved energien absorberes og overføres. Derved får cellen den fornødne energi til at udføre de opgaver kroppen normalvis er programmeret til, blandt andet kroppens naturlige helingsproces. Når laserenergien, som eksempel, tilføres en skade, sker der en acceleration af kroppens naturlige helingsproces.

Acceleration af helingsprocessen
Princippet “Accelerated Natural Healing” er illustreret grafisk for helingsprocessen for en forstuvet fod, uden laserbehandling og med laserbehandling.

Fælles for de fleste celler er, at de indeholder et eller flere små enheder, som også bliver kaldt for mitochondrier. Selve mitochondriernes funktion er at producere cellens brændstof, som også bliver kaldt for ATP. Brændstoffet bliver også produceret med hjælp fra glukose, der er at finde i blodbanen. ATP, Adenosin Tri Phosfat, er det som cellen forbrænder under udførelsen af dens opgaver såsom helingsprocessen. Cellen bliver udsat for energiunderskud ved akut eller kronisk skader, hvilke kommer til udtrykt som nedsat produktion af ATP. En situation som denne er blevet genskabt i et laboratorieforsøg, hvor levende celler blev bragt i “nutrition stress”, hvor de derved ikke fik næring indenfor et tidsinterval. Dette kan føre til en ubalance i NaKa-pumpen, det elektriske membranpotential og reduktionen af mitochondriernes ATP. Man har påvist en normalisering af samtlige parametre, herunder en forøgelse og normalt niveau af ATP-produktionen til 100 %, ved blot at tilføre laserlys og intet andet.

Egenskaber og fordele: Princippet om Accelereret Naturlig Heling™

Laserterapi bygger netop på dette princip, som giver følgende egenskaber og fordele:

  • Nogle af kroppens naturlige helingsprocesser kan accelereres ved biostimulerende laserterapi
  • Cellerne tilføres energi via laserterapi ved at styrke produktionen af ATP, som kan give en forøgelse af celleaktiviteten.
  • Derfor bevirker dette blandt andet en hurtigere koagulation ved akutte skader, der kan reducere ødemer og hævelser.
  • I visse kroniske og akutte tilfælde virker laserterapi dæmpende på inflammationer.
  • Dannelsen af kollagent væv øges ved laserterapi og kan derved medvirke til en hurtigere sårheling.
  • Laserterapi kan hjælpe med at mobilisere kroppens naturlige immunforsvar og derfor styrke dens evne til at bekæmpe angreb fra f.eks. visse bakterier, vira og svamp.
  • Ved områder med nedsat cirkulation og/eller kroniske muskelspændinger, forøges blodgennemstrømningen eksempelvis.
  • Laserterapi virker smertedæmpende, enten ved at reducere det problem, der har forårsaget smerten i første omgang, eller ved at stimulere kroppens produktion af endorfin og encephalin.
  • Biostimulerende laserterapi kan hjælpe kroppen med at gøre det, den allerede er programmeret til at gøre – bare hurtigere og det har ingen kendte bivirkninger.

Gentagende undersøgelser har vist, at alle disse faktorer fører til Accelereret Naturlig Heling™.

Kært barn har mange navne. Biostimulerende laserterapi bliver også kaldt for soft laser, cold laser, low intensity laser, lavenergilaser. Dog er den internationale anerkendte betegnelse Low Level Laser Therapy, LLLT.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce