Hvordan påvirker klimaforandringerne vores heste?

Vi har her på redaktionen længe gået med en undren om, hvordan vores heste er påvirket af klimaforandringerne. I det nyeste nummer af Malgré Tout Magasinet ser vi derfor nærmere på konsekvenserne af klimaforandringerne, og hvordan disse forandringer påvirker vores heste fysisk. Og du vil blive overrasket. Klimaforandringerne påvirker vores hestes fertilitet, deres størrelse og ikke mindst risikoen for overførsel af sygdomme. Vi ser også nærmere på, hvordan vi hestefolk ubevidst tager højde for klimaforandringerne i vores hverdag, når vi for eksempel køber hø, foder og sætter vores heste på græs om sommeren.

Klimadebatten fylder utrolig meget blandt forskere, i mediebilledet og ikke mindst i mange danskeres bevidsthed. Som forbrugere bliver vi dagligt mindet om at spare på ressourcerne. Og der er noget om snakken, for Danmark udleder 49 mio. ton CO2 om året. Der findes ikke nogen præcise tal for, hvor meget heste forurener, men hvis vi regner på tallene fra Landbrug-og Fødevareministeriet, kommer vi frem til, at tallet ligger på omkring 500.000 kg CO2 pr. år.

Læs også: Foldtid kan forlænge hestens levetid

Hvad er klimaforandringer?

Forandringerne i klimaet er mere end blot en enkelt dag med temperaturer over 30 grader eller en stærk efterårsstorm. Når man taler om klimaforandringer, dækker det over de længerevarende ændringer i vores klima, vi i øjeblikket ser verdenen over –varmere somre, koldere vintre, kraftigere storme, flere tørker og oversvømmelser. Det er alt sammen noget, som er sket inden for de seneste 50 år. Med gennemsnitlige temperaturer, der er steget næsten to grader de sidste 100 år og en stigning i atmosfærisk kuldioxid og metan, er vores planets klima blevet varmere og vores jord er således under mere pres. 

Selvom der er masser af debatter i videnskabelige kredse om, hvorvidt klimaændringer er resultatet af menneskelig aktivitet eller blot en del af en igangværende naturlige cyklus, er der slet ingen tvivl om, at vores jordklima ændrer sig, og at det påvirker vores heste. Spørgsmålet er bare hvordan…

Læs resten af artiklen i vores gratis magasin lige her:

Artiklen er oprindeligt bragt i september 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce