Hvis du helt selv kunne bestemme, hvordan vil du så allerhelst have, at din hesteejendom skulle se ud? Vi giver dig nogle bud på, hvordan du kan indrette din kommende stald. Eller du kan selvfølgelig også bare drømme dig væk i de smukke billeder.
Det behøver ikke koste en formue
Ikke alle hesteejendomme behøver at koste mange millioner – mange af dem gør jovist, men der er altså lækre ejendomme rundt i landet, som fungerer perfekt til familien med nogle enkelte heste samt omgivet af smuk natur. Hvis du sidder derude og drømmer om at bygge en stald til din gård, men ikke har en kæmpe pose penge med dig, så kan det være smart at søge inspiration i de ejendomme, der allerede er på markedet i det prisleje, som du har til rådighed.
På det rolige og smukke Nordfyn finder man eksempelvis denne ejendom tæt på Otterup. Stalden er ser ud til at være i rigtig god stand med solide bokse og en fin staldgang. Her er altså gode ideer at hente til dit staldprojekt, hvis du gerne vil have det simpelt, men funktionelt.
Gode muligheder for frisk luft til din hest
Det er langt fra alle heste, der trives i en lukket staldbygning. Har du en hest, der eksempelvis er følsom over for støv, kan udebokse være et rigtig godt alternativ. Her har hestene altid adgang til frisk luft, og så længe boksene ikke har gennemtræk, fungerer denne type opstaldning i alt slags vejr.
Læs også: Derfor er det vigtigt at have gode venner i stalden
Lidt luksus? Bliv inspireret af smukke ejendomme
Vil du gerne have gode ideer til en mere eksklusiv stald-udgave, så er det måske værd at se sig omkring på markedet, og hvordan netop liebhaverejendommene har indrettet sig. Ved Limfjorden ligger blandt andet denne hesteejendom, hvor alt er fjernstyret, og stalden er i tip top. Her er der blandt andet automatiske stalddøre, som selv kan åbne. Måske værd at overveje, hvis du skal bygge stald en dag og gerne vil slippe for at skulle trække hestene på fold tidligt om morgenen.
Amerikanerstilen kan altså noget
Det ser helt fantastisk ud med sådan en amerikansk hestestald. Hvem drømmer ikke om at komme ud til sine heste, og så er de opstaldet i sådan et byggeri? Man skal dog ikke tage fejl af, at vælger man at opføre en stald eller bokse i træ, så er der en del vedligeholdelse at tage højde for.
Hav tålmodighed – der kommer hele tiden nye ideer
Man skal altid afsøge mulighederne, når man leder efter måder at designe sin egen stald på. Hvad er det, man gerne vil ende med, og hvordan kommer man derhen? Det kan være en godt at vente med det helt store byggeprojektet, før man har været igennem et par andre ideer. Ellers kan man risikere at stå med at slutresultat, som man egentlig ikke er så tilfreds med, fordi der undervejs er dukket andre muligheder op.
Hvad er afgørende for din stald?
Har du behov for en en muret stald, hvori der er vandspiltov, god plads på staldgangen, opvarmet sadelrum og en rytterstue? Eller er du måske mere en turrytter, der har det fint med en løsdrift og mulighed for at stå ude i det fri og strigle? Det gælder om at gennemskue sine egne og hestens behov, for det giver ikke meget mening at investere i den helt store dressurstald, hvis du primært rider en tur i skoven, og din hest i øvrigt ikke trives i en boks. Samtidig kan det være smart at vurdere egne evner. Vil du lave det hele selv, har du tiden til det, eller vil det i sidste ende give mest mening at få profesionelle på opgaven? Til det sidste er der flere dygtige staldbyggere i landet, som står klar til at hjælpe. Det er blot at søge på diverse hjemmesider.
Læs også: Opstalder hvilken type er du?