Opstalderen – hvilken type er du?

Der findes mange forskellige slags opstaldere. Her kan du læse en lille, hyggelig guide til bare nogle af dem, som vi har mødt i vores tid som hesteejere og ryttere. Måske kan du genkende den opstalder, du selv er?

Læs også: 10 typer forældre, du ofte møder på rideskolen

1. Den ordentlige

De fleste af os har nok prøvet at have en hest opstaldet et sted, hvor der også har været den ordenlige type. En person, der altid sørger for, at staldgangen er fejet, at det brugte udstyr er hængt tilbage på plads, vasker sine strigler og ridetøj jævnligt og aldrig efterlader en hestepære på hverken ridebanen eller i ridehuset. Alle udgifter bliver selvfølgelig betalt til tiden, og alle aftaler bliver overholdt til punkt og prikke. En nem type at have opstaldet. Så længe der ikke stilles krav til, at vi andre skal have samme niveau af ordentlighed.

2. Den distræte

Modsat den ordentlig type er der den mere distræte én af slagsen. Måske noget en del af os kan genkende. Det der med at glemme at tænde strømmen igen eller få fejet ordentligt efter sig selv. Måske kommer ridehjelmen heller ikke helt tilbage på plads, og hovedtøjet hænger på en vilkårlig krog til næste gang, personen ankommer i stalden. Den distræte type er ofte nem at have som opstalder. Der stilles ikke en masse krav til oprydning og systemer til gengæld kan det være lidt svært at finde kosten, når den person har været forbi.

Annonce

3. Den snakkende

Du elsker sikkert at komme ned i stalden og få talt med alle dine staldkammerater. Den sludrende type er utrolig hyggelig at være sammen med. Der er aldrig akavet stemning, og man kan rigtig få vendt verdenssituationen. Det er ikke altid, at det ender med den ambitiøse ridning, man havde tænkt sig, men så er det godt, at man kan fortsætte snakkeriet på en hyggetur i skoven.

4. Den stille

Nogle af os kan bare bedst lide at være alene i stalden.Eeller at der er god ro, når vi er der. Stalden bliver nemlig for den stille type ofte brugt som et slags “helle”, hvor der ikke skal udveksles en masse ord, men i stedet være et sted til fordybning og få renset hjernen en lille smule. Den stille opstalder vælger nok sjældent en travl rideskole til sin hest. De fungerer bedst i en lille stald med andre rolige opstaldere, der også bruger hesten som et fristed.

Læs også: 4 typer tilskuere du har med, når du er på banen med din hest

5. Power-opstalderen

Boksen bliver muget i rekord fart, gårdpladsen revet, banen får samlet alle pøller, og når der er arbejdsdag er kalkning eller maling af stalden ordnet på den halve tid af os andre. Sådan er power-typen, der elsker at tage fat og både har sørget for værktøj til arbejdsdagen og hentet morgenbrød til hele flokken. Der tages sjældent pauser! Mens andre lige tager et hvil i skyggen, så klør den her opstalder bare på, for at kunne komme i gang med næste projekt. En gang i mellem må det være svært for power-opstalderen at forstå, at vi andre ikke kan leve op til helt samme tempo… Vi er i øvrigt meget misundelige på den her type! Tænk, hvad man kan udrette, hvis vi alle sammen havde samme arbejdsintensitet.

6. Konkurrence-opstalderen

Den her person sørger altid for at have sin hest opstaldet et sted med minimum to ridebaner og selvfølgelig et stort ridehus. Der skal være gode turmuligheder for den ene af træningsdagene står der terræn på skemaet. Der skal selvfølgelig også være både spring og dressurfaciliteter, for tirsdag er det bom, cavaletti og springtræning og onsdag er det dressurundervisning. Hele træningsplanen er placeret i sadelrummet. Det vægtes højt med mulighed for enefold, tre gange fodring om dagen og minimalt af mudder på foldene. Den her opstalder forventer selvfølgelig, at der er styr på tingene, og er desuden også klar til at betale for det.

7. “Høne-mor”-opstalderen

Ponyen eller hesten får selvfølgelig fluedækken på om sommeren, selvom der ikke har været tegn på, at hesten er generet af insekterne. Der bliver tildelt fem forskellige slags tilskud i foderet for at styrke hesten til at modstå diverse sygdomme eller gener. Folden gås nøje igennem flere gange om ugen, for måske vokser der en lille, slem en af slagsen, som skal fjernes. I dårligt vejr kommer den søde hest selvfølgelig ind med det samme. Er der det mindste tegn på ømhed hos hesten tilkaldes både massør, dyrlæge og kiropraktor. Den her type opstalder elsker sin hest mere end de fleste! Hesten bliver helt sikkert også meget gammel, for den passes som var den af kongelig afstamning.

8. Den altid positive

Nogle mennesker er bare altid i godt humør, og det gælder selvfølgelig også den positive type. Den slags opstalder, der uden undtagelse husker alt, du har fortalt, og selvfølgelig spørger ind til det hele, når I ses i stalden. Personen ser med opløftet pande på tilværelsen, også selvom det er femte gang på den samme måned, at din hest har smidt en sko. Alligevel skal den positive opstalder nok gøre dig bevidst om, at det selvfølgelig kunne have været værre – og det har han/eller hun helt ret i.

Annonce

9. Sladretanten

Det er da for sjovt at gå og sladre lidt, mens man er i stalden sammen. Det er nok de færreste af os, der ikke kan lide en hyggelig sladre-type, ikke den onde af slagsen selvfølgelig, men den der person, der bare ved det hele, og som kan få os andre up to date med, hvad der sker i hesteverdenen. Det er desuden til stor hjælp, når vi skal have styr på diverse historier, inden vi eksempelvis er tilskuer til et heste-event. Her duer det jo ikke, at man, hver gang der kommer en ny rytter ind på banen, spørger: “Hvem er det?”. Husk derfor altid at have sladretanten med til events! Det er guld værd, og du slipper for at skulle sidde klinet til Google på din telefon og dermed gå glip af de skønne ridt.

10. Den perfektionistisk

Det er opstalderen, der bruger timevis på at ordne boksen, for bunden skal være helt perfekt. Foderet er nøje målt op, og der bruges præcis den tid, der skal til, for at rosenknopperne står knivskarp inden et stævne. Alt udstyret pudses hvert fald en gang om ugen, og diverse produkter bliver brugt til at få hesten til at fremstå skinnende og perfekt. Samtidig er personens instagram fyldt med lækre billeder af hesten og generelt et perfekt liv. Selvom vi andre ville være gået ned med flaget over at skulle holde det hele så flot, så er den her type altid fyldt med overskud og en masse smil. Det er her, hvor vi andre kan have en uheldig tendens til at forsøge at finde alle fejlene, men opgiv det! Den her type har ikke fejl, for nogen mennesker er faktisk bare flotte, skønne og fyldt med overskud – og så rider de i øvrigt også super godt.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce