10 typer forældre, du ofte møder på rideskolen

På en rideskole er der plads til alle, og man ser rigtig mange forskellige typer og personligheder – for eksempel blandt de mange forældre. Her har vi samlet 10 af de forældretyper, som du typisk møder på en rideskole. Alle typerne skal naturligvis læses med et smil på læberne, og der er selvfølgelig ikke nogen, der er bedre end andre. Måske kan du genkende nogle af disse typer i dig selv? Eller en du kender?

Læs også: Børn og ridning – hvornår og hvordan?

Annonce

1. Den pavestolte

Den mor eller far, som altid er superstolt over deres barn. Altid støttende og klar med rosende ord efter hver undervisning eller stævne. Derhjemme er alle rosetterne hængt op, og stuen er fyldt med flotte billeder af barnet på hesteryg. Denne forældre sørger altid for at købe et flot billede efter et stævne, og de elsker at vise videoer fra weekendens ridetur til familie og venner.

2. Den der presser mest på

Denne type forældre er den, der går enormt meget op i at barnet skal dygtiggøre sin ridning hele tiden. Derfor melder de altid deres barn til alle de stævner, rideskolen holder, og de sørger for at motivere barnet til at gøre sit allerbedste hele tiden.

3. Den mest mor-agtige

Altid utrolig venlig, høflig og sød. En forældre, som altid passer på alle på rideskolen og sørger for, at alle har det godt. Denne mor eller far har ofte en hjemmebagt kage eller appelsinskiver med til rideundervisningen eller stævnet og deler glædeligt ud til alle. Det er også denne forældre, der altid er opmærksom på om alle børn er glade og har det godt.

4. Den der gerne vil sladre

Du kender sikkert også en (eller selv identificerer dig med en) som bare ved alt om alle. Dette er en person, som får fat i en masse information om alle i området – også dem på rideskolen. Denne forældre deler gerne ud af den spændende viden til de andre, som også er interesserede i at vide, hvad der foregår i lokal området.

5. Den ikke-hestekyndige

Denne type pony-rytter-forældre er altid at finde på en rideskole. Det er den forældre, som ikke har haft noget som helst med heste at gøre, og lige pludselig vil barnet gerne gå til ridning. Denne forældre kommer lynhurtigt på udebane, når hesten skal have ordnet hove eller skal sadles op. Her er det nok meget godt, at nogle af de andre forældre har lidt mere heste-erfaring og gerne vil give en hånd med i klargøringen af hesten.

Annonce

6. Den nervøse

Uha, denne nervøse forældre er også tit at finde, og alle rytter-forældre kan også gå igennem en kort eller længere periode, hvor de kan genkende denne nervøsitet. Den nervøse forældre har måske oplevet sit barn falde af hesten og kommet til skade, eller har selv haft en dårlig oplevelse med en hest. Derfor er det ofte denne forældre der siger “Uh” og “Iih”, når barnet skal i sadlen og hesten virker en smule frisk. Hvis denne forældre skal være tilskuer til barnets springstævne, kan nervøsiteten endda sætte ind allerede natten optil stævnet.

Læs også: Til ponymor og ponyfar: Er du det gode eksempel over for dit barn i stalden?

7. Den fortabte

Det kan ikke undgås at der engang imellem er en forældre med et lidt fortabt look med i stalden. Det er formegentlig ikke den forældre, der plejer at tage barnet til ridning, men har været nødt til det en gang i mellem. Måske er det en far, som går lidt forvirret rundt i forsøget på, at finde den rigtige pony på folden eller finde lige præcis dén ridebane, barnet skal ind på.

8. Den stilrene

Dette kunne typisk være en mor, som altid ser supergodt ud, når hun kommer med i stalden og har stadig temmelig fint tøj på, selvom hun skal være med til at ordne hesten. Denne mor sørger for, at barnet og hesten altid har det flotteste og måske nyeste udstyr, så de altid ser brandgodt ud.

9. Den der er god til alt

Den forældre, som har styr på det hele! Denne type har måske været eliterytter tidligere og har derfor en stor viden indenfor hesteverdenen. Han eller hun er derfor overhovedet ikke i tvivl om, hvad der menes, når underviseren fyrer alverdens forskellige hesteudtryk af.

10. En søskende, der keder sig ualmindeligt meget

Ej at forglemme, så er der nogle gange også en søster eller bror, der bliver hevet med til stævner uanset, hvor meget han eller hun keder sig. De skal jo med og se deres søster ride. Det er dog ikke lige det, de selv ville vælge at bruge deres lørdag på. Derfor kan du ofte se dem side med deres mobil i hånden eller hovedet i hænderne.

Læs også: 5 ting hestene får lov til, men børnene aldrig ville slippe afsted med

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce