4 typer tilskuere, du har med, når du er på banen med din hest

Det er ikke altid nemt at stå på sidelinjen. Som tilskuere til et ridestævne eller måske bare til træning, ser man det hele nedefra og i et større perspektiv end rytteren, der sidder på hesten, måske gør det. Så har du nogensinde tænkt over, hvordan nogle af de mennesker, der troligt kommer og hepper på dig, egentlig har det med at se dig og hesten i aktion? Vi har samlet fire typer af tilskuere, som du helt sikkert kan genkende.

LÆS OGSÅ: Dét er der ingen ryttere og hestemennesker, der orker at høre på

Typer af tilskuere
Fire typer af tilskuere, du måske vil opleve at have med dig på sidelinjen til et stævne eller til træning. Grafik: Malgré Tout.

Den imponerede (din far)

“Er det der virkelig min datter!?” eller “Hold kæft en sej søn, jeg har!”. Det er noget af det, man kan høre en rytters far sige til de andre tilskuere, når han imponeret ser med på sidelinjen. Enten ved han alt, eller også ved han absolut intet om det, du foretager dig. Uanset hvad tvivler han dog ikke på dig, og han blærer sig gerne med, at du er ud af hans gener, når han tager sine solbriller på og stolt følger dig ud fra banen. Indimellem er han faktisk så imponeret over det, du kan, at du ikke er helt sikker på, om han overhovedet ved, hvilken forholdsvis farlig sportsgren det er, du har kastet din kærlighed på. Den imponerede tilskuer skaber altid glæde og optimisme, og det kan du lide.

Cheerleaderne (dine staldvenner)

Heppende og uden hæmninger står dine staldvenner på sidelinjen og råber: “Kom så! I kan godt!”. Med dit eget lille cheerleaderhold ude på den anden side af hegnet føler du dig virkelig heldig.

Men du føler dig måske også en lille smule pinlig. Ingen på stævnepladsen er i tvivl om, hvem du kender, og der kommer ingen andre tilskuere til træning, når dine venner er med. Hvorfor mon? Jo, fordi de fylder lige lovlig meget, men til gengæld fylder de også dit hjerte op med gå-på-mod og varme. Deres støtte er simpelthen uundværlig, og du glæder dig mindst lige så meget til, at det er dig, der skal ud at heppe på en af dem en dag.

Den nervøse (din mor)

“Ej, ikke så højt!”, “Pas nu på” eller “Er I sikre på, at det er en god idé?”. Det kunne være kommentarerne fra din mor, når din træner vælger at sætte banen op til 120 cm. Eller når han eller hun beder dig melde dig og din hest til at konkurrere i et MB0-dressurprogram for første gang.

Den nervøse tilskuer er et nervevrag i sig selv og bidrager ikke ligefrem til dit mod og din selvtillid. Dog er du også klar over, at vedkommende er med til at indgyde en vis mængde realistisk sans i dig. Det kan jo også kan være ganske brugbart, er du helt klar over. Du ved, at alle bekymringerne udspringer af en ualmindelig mængde kærlighed til lige netop dig.

Den skeptiske (din træner)

Den skeptiske er en af de meget analyserende tilskuere, der altid ser ud som om det knager og brager på øverste etage. Med hånden op til munden og det ene øjenbryn hævet, står der nærmest “WTF!?” printet hen over panden. Det kunne ganske passende være din træner.

Selv når du er lige ved at falde af, hesten laver det vildeste elevatorhop eller, når du er den sidste, der skal på banen blandt et skarpt felt af andre dressurekvipager, holder din træner det kølige blik. Og når du rider ud fra banen efter et endt ridt, kan du simpelthen ikke greje, hvad han tænker om det. Var det hammergodt eller lige til skraldespanden? Ingen ved det. Kun din træner. Men det er faktisk kun godt, for når din iskolde træner er til stede, så hanker du virkelig op i dig selv. Din træner er din klippe og din stille motivationsgiver.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce