Kongens trofaste hest genopstår fra de døde

Der er noget ganske magisk over at stå foran Frederik 7.s kridhvide hest, Perlen. Den imponerende frederiksborghest var i sin tid næsten lige så berømt som sin rytter, fordi den fulgte kongen i tykt og tyndt; i krig, fred og sågar på Frederiks 7. sidste rejse.

Fra Dybbøl til Roskilde Domkirke
Perlen bar Frederik 7. under tre-årskrigen, og hesten var også med ved Dybbøl, da det nye forsvarsanlæg skulle besigtiges i 1863. Da Frederik 7. døde, skridtede Perlen bag hans kiste på hans sidste rejse fra Christiansborg Slotskirke til Roskilde Domkirke, hvor han blev stedt til hvile i kongekrypten.

Læs også: Malgré Tout var navnet på Christian 10.s hvide hest

Perlen får sit andet liv
Måske var det fordi hest og rytter havde så tæt et bånd at Perlen døde allerede få måneder efter sin ejer. Da Perlens liv var slut, blev hesten udstoppet, opmagasineret og gemt væk. Til glæde for nutiden har Perlen nu fået sit andet liv efter en grundig behandling af konservatorer fra Jagt og Skovbrugsmuseet. Efter den grundige gennengang vender den hvide frederiksborger tilbage til De Kongelige Stalde, hvor du kan opleve både hesten og historiens vingesus på tæt hold.

Malgré Tout og de hvide heste
Malgré Tout, som betyder “på trods af alt,” er opkaldt efter Kong Christian d. 10. hvide hest med samme navn. Malgré Tout var i øvrigt hesten, som Kong Christian d. 10. krydsede grænsen mellem Kolding og Christiansfeldt på i forbindelse med genforeningen 1. juli 1920.

Du kan læse mere om De Kongelige Stalde her.

Kilde: Kongelige Slotte.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce