4 fordele ved at have en ven med fra jorden, når du rider

Mange af os ender ofte med at ride alene, når vi er på ridebanen. De fleste af os kender nok også glæden ved at få undervisning, hvor der står en person på jorden og guider én. Handler den glæde måske om flere ting end at vi lærer nyt? Her er 4 grunde til hvorfor det kan være en fordel ved at have en makker på jorden, når vi rider.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

Annonce

Kan berolige hest og rytter

Kender du det med at hesten er bange for et bestemt sted på banen? Det kan være en ond spiral som er svær at komme ud af hvis hesten først forbinder stedet med noget farligt.

Hvis din makker stiller sig over til det farlige sted, kan det være med til at vise hesten, at det måske ikke er så farligt. Samtidig har personen fra jorden mulighed for at berolige hesten, mens den går forbi.

En makker på jorden kan give tryghed for både hest og rytter. Foto: Arkiv

En makker på jorden kan også være med til berolige dig som rytter, hvis du er usikker. Simpelthen bare ved hendes eller hans tilstedeværelse. Eller ved at have hesten i snor, mens I træner.

Læs også: Den vigtige basistræning: Få hesten til at strække sig frem og ned

Annonce

Kan fremme udvikling

Rytteren kan gøre meget fra ryggen af hesten, men mange heste responderer også godt på signaler fra jorden. Det rette kropssprog og verbale signaler på lige det rette tidspunkt kan være det som gør, at hesten arbejder mere korrekt eller forstår en øvelse bedre.

Der er flere fordele ved at have en hjælper med, når du rider fremfor altid at ride alene. Foto: Arkiv

Udstyr: Sætte op, flytte, tage ned

Vi kender nok alle situationer, hvor en hest rager en bom ned, når du er ude at ride alene, og du så må af hesten for at sætte bommen op igen. Hvis du springer, træner bomme eller laver andre øvelser, som inkluderer udstyr, som står på jorden, kan det være en kæmpe hjælp med en makker fra jorden.

Mulige opgaver for hjælperen er alt fra at samle bomme op, tilpasse afstande, sætte højden på spring op eller ned eller lave nye baner med bomme på jorden.

Sparring er en vigtig brik i at blive dygtigere. Foto: Arkiv

Læs også: 6 træningstips: Lær din hest at være afslappet og blive i skridt

Kan give feedback

Sidder du lige på hesten, hvordan bevæger hesten sig, hænger den på den ene skulder? Ting som disse kan være svært at opdage, hvis du ikke har et spejl, du kan observere dig selv og hesten i.

Jovist, mange ryttere kan mærke ubalancer og udfordringer fra ryggen. Specielt hvis du er rutineret rytter og kender din hest godt. Dog er visuel feedback en vigtig brik i den samlede læring, og det er er nogle gange rart at høre en makkers tanker om ridningen. Ofte kan det være den detalje, der giver niveauet et ryk opad.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce