“Man kan også være med, uden at have heste til mange, mange penge”

Cecilie V. Kjærulff er en 18-årig rytter, som deler sit liv med heste på sin Instagram. Hun er springrytter, og hun går meget op i selv at træne sine heste op. Derudover vil hun også gerne vise, at man ikke behøver at have meget dyre heste, men at man (måske) godt selv kan træne hestene op til det man ønsker.

Annonce


Cecilie V. Kjærulff til springstævne. Foto: Jimmy Leen Friis
Cecilie til springstævne på sin 12-årige Herbert. Foto: Jimmy Leen Friis

Der er ikke noget bedre, end når man kan mærke, at man udvikler sig sammen med sin hest.

– Cecilie V. Kjærulff

Hvad elsker du allermest ved hesteverdenen? 

Jeg elsker stævnerne, træningen, udvilkingen og ikke mindst det bånd man får til sin hest. Der er ikke noget bedre, end når man kan mærke, at man udvikler sig sammen med sin hest. Udover det, så elsker jeg de venskaber, som jeg har opnået igennem ridesporten. Dem sætter jeg stor pris på.

Hvornår og hvordan kom du ind i hesteverdenen? 

Min mor og mormor indtroducerede mig for ridesporten, igennem Fyens Rideklub, da jeg var syv år gammel. Min mormor havde selv heste for nogle år siden, og min mor har selv redet lidt, da hun var yngre. Derudover havde min onkel også noget med heste at gøre, på daværende tidspunkt.

Hvad er din mindst yndlingsting ved at være hestepige?

Jeg hader allermest når mine mål ikke lykkes. Det er aldrig en rar følelse, da jeg virkelig brænder for, at nå mine mål. Men nogle gange kan det bare ikke lade sig gøre, og så må man sætte sig nogle nye, lidt lavere mål. Så kan man lykkes med dem i første omgang, for så at nå de større mål i sidste ende.

Læs også: “Hvis ‘almindelige’ ryttere som mig kan, så kan alle”

Hvad træner du mest med din hest?

Selvom jeg er springrytter, og kun rider springstævner, så træner jeg nok mest dressur og bomarbejde derhjemme.

Hvor ser du sig selv om fem år? 

Jeg regner med at være godt i gang med en uddannelse, også ville drømmen være at jeg, om fem år, kan ride rundt på mit første hjemmeavl – min dejlige springhoppe Hera er ifol lige nu, og har termin i foråret 2021.

Cecilie V. Kjærulff til springstævne. Foto: Jimmy Leen Friis
Foto: Jimmy Leen Friis.

Alle mine heste er nogle jeg selv har redet op, til hvad de kan i dag,

– Cecilie V. Kjærulff

Hvad bruger du din Instagram til – hvad vil du gerne have at dine følgere får ud af at følge dig? 

Jeg bruger min Instagram til, at inspirere mine følgere. Alle mine heste er nogle jeg selv har redet op, til hvad de kan i dag, og jeg ønsker at vise, at man også kan “være med” uden at have heste til mange, mange penge. Det er selvfølgelig en lidt sværere vej og en længere proces, men det er denne proces jeg elsker, og den jeg gerne vil dele med andre.

Der er mange der følger dig for at få inspiration – men hvor finder du selv inspiration?

Jeg elsker, at observere andre ryttere, som jeg synes rider godt. Det synes jeg nemlig, at jeg lærer rigtig meget af, og får noget jeg kan bruge i min træning.

Hvilke instagrammere synes du, at man skal følge? 

Uden tvivl @rie_rose_lindegren! Hun er en dygtig og sympatisk rytter, som er blevet en rigtig dygtig rytter i sine junior år, og kun bliver dygtigere og dygtigere.

@corneliarylen er også en instagrammer og rytter, som jeg synes er dygtig. Hun viser ofte de dårlige ting ved hesteverdenen, for eksempel når hun har været til stævner, også er hun dygtig til at håndtere svære heste. Derudover laver hun en masse gode springøvelser, som jeg bliver meget inspireret af!

Annonce

Til sidst men ikke mindst, er der også min gode veninde @flizaoglady , som jeg synes er dygtig til at spotte nogle gode heste, ride dem op, og så sælge dem videre. Jeg synes, at det er flot, at man som 19-årig kan have over 100.000 følgere og sælge heste, som hun gør.

Hvad spørger dine følgere mest indtil på din Instagram? 

Det er meget forskelligt. Men de spørger ofte ind til hvad jeg laver, udover ridning, samt hvad mine fremtidsplaner er.

Et random fact om dig?

Jeg har arvet min fars virkelig dårlige gener, med ikke at kunne komme til tiden.

Husk, at du kan følge Cecilie på Instagram, så du kan også kan blive inspireret af hendes flotte billeder og vilde videoer.


Du kan også følge de profiler, som Cecilie selv anbefaler.

Hvis du mangler mere inspiration til, hvem du kan følge på Instagram, kan du læse vores bud på 10 hestemennesker du skal følge.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce