Når temperaturerne stiger: Din hestetrailer kan blive som en ovn

Annoncørbetalt artikel

Solen skinner fra en skyfri himmel. Måske skal du til det længe ventede stævne, eller måske går turen til stranden eller i skoven. Din trailer står i og skinner flot i solen, men når du åbner den, kan du med det samme mærke den kvælende varme strømme ud. Har du nogensinde tænkt over, hvad det kan gøre ved din hest at stå i en meget varm hestetrailer? Og er nogle hestetrailere værre, når det kommer til at tiltrække varme?

Til stævner kan man ofte spotte heste, som kigger ud fra deres trailere. Her vælger mange ryttere på grund af praktiske årsager at have deres hest stående inden eller efter de skal ind og performe. Hesten kender traileren og føler sig måske tryg der. Dog kan opholdet i traileren være en lidt for varm omgang for hesten, hvis vejret viser sig fra sin gode side. Og det kan have en række konsekvenser.

Læs også: Lyager Dressage: Sikkerhed er vigtigste paramenter ved transport af heste

Materialet er afgørende for temperaturen i traileren

En hestetrailer er som oftest lavet i glasfiber eller træ, og begge materialer har det med at blive varmere i solen og endda holde på varmen. Hvis traileren herudover er sort, tiltrækker den varmen i meget højere grad, end hvis den eksempelvis er hvid eller sølvfarvet.

En hestetransporter er god til at holde en stabil og behagelig temperatur. Foto: Arkiv

Til sammenligning er de fleste hestetransportere lavet i såkaldte sandwichpaneler. De er i modsætning til glasfiber og træ rigtig gode til at sørge for en stabil og behagelig temperatur. Herudover kommer hestetransportere altid med et ventilationsanlæg, som bidrager til et behageligt klima for hesten i varmt sommervejr.

Hvordan undgår du, at hesten får det for varmt?

For det første er det vigtigt at sørge for, at hesten ikke bliver overanstrengt under høje lufttemperaturer. Herudover er det ifølge dyrlaegevagten.dk vigtigt at hesten har mulighed for at komme af med eventuel overskudsvarme under transport i hestetrailer eller transporter, eksempelvis ved hjælp af mekanisk ventilation.

Der skal desuden være rigeligt med drikkevand til rådighed for at kompensere for væsketabet, som finder sted når hesten sveder.

Hesten skal kunne komme af med eventuel overskudsvarme under transport. Når det kommer til hestetrailer, så hold gerne vinduerne åbne. Foto: Arkiv

Sådan opdager du om hesten har det for varmt

Hvis du kender din hest godt, kan du højst sandsynligt fornemme hvis din hest virker anderledes end den plejer. Dog er der visse ting, du kan holde øje med, når det kommer til overophedning.

En hest, som har det for varmt kan udvise nogle af de følgende symptomer:

  • Hurtig vejrtrækning
  • Uvillighed til at bevæge sig
  • Langsomme bevægelser
  • Manglende interesse i omgivelserne
  • Misfarvede gummer
  • Forhøjet hjertefrekvens
  • Forhøjet kropstemperatur

Læs også: En hestetransporter behøver ikke være dyrere end en trailer

Kilde: Horse DVM

Heste kan også få hedeslag

Alle heste kan få det for varmt, men nogle heste er i øget risiko for at få decideret hedeslag. For at undgå en overophedet hest er det vigtigt at tilpasse træningen efter vejret, så der ved varmt vejr trænes på lavere niveau og i kortere intervaller. I meget varmt vejr anbefales det helt at udsætte træningen til en køligere dag.

Herudover er det en god idé at tildele elektrolytter samt tilbyde masser af vand og skygge.

Leverandør af hestetransportere og -trailere

Hos Skydsbjerg Horsetrucks kan du købe en hestetransporter, som er bygget op som en boks, og hestene behøver derfor ikke være bundet, når de transporteres. Det giver hestene mulighed for at bevæge sig lidt rundt, selv bestemme retning og spise fra gulvet under transporten. Alle hestetransportere fra Skydsbjerg Horsetrucks leveres med ventilationsanlæg og kamera.

KILDER

dyrlaegevagten.dk
worldhorsewelfare.org

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce