NLP ekspert Tracey Cole: Tanker er lige så vigtige som teknik

Har du nogensinde lært en ny ting i din ridning og så fundet ud af, at dine nerver faktisk forhindrede dig i at gøre det så godt, som du havde håbet? Har du nogensinde kæmpet med din selvtillid, selv når du laver noget, du har gjort mange gange før? Hvis du har prøvet at læse bøger, kigge på nettet eller andre former for selvhjælp og fundet ud af, at det ikke virker for dig, så kan NLP ekspert Tracey Coles coaching måske være løsningen.

Annonce

DU ER IKKE ALENE

Dr. Tracey Cole er ekspert i måden ryttere tænker på. Hun har hjulpet mange hundredvis af ryttere gennem årene med at bruge strategier til at tage kontrol over deres ubevidste sind og holde op med at stå i vejen for dem selv.

Ved at bruge en kombination af teknikker fra forskellige, men komplementære områder, arbejder Tracey med ryttere på alle stadier af deres karriere. Hvad enten det er ryttere, der har brug for at forbedre deres ridning eller er instruktører, beridere eller staldejere.

Læs også: Når ønsket om at være perfekt spænder ben for det gode hesteliv

REJSENS BEGYNDELSE

Tracey er oprindeligt uddannet inden for biokemi. Hendes første karriere foregik på engelske gymnasier, hvor hun underviste i kemi. Hun hørte først om neuro-lingvistisk programmering (NLP) i sin søgen efter måder at støtte sine elever på.

 ”Efter at have konkurreret som springrytter var jeg vant til at håndtere nerver. Selv i træningssessioner lagde jeg tydeligt mærke til, når mine nerver tog overhånd. Og det var ikke kun nerverne, der holdt mig tilbage fra at blive bedre, jeg følte mig også frygtelig flov.”

På et tidspunkt stødte Tracey på Pippa Funnells selvbiografi, hvori der også nævnes NLP, og der blev hendes interesse for området vakt igen. Men under hendes videre research af NLP, fik hendes videnskabelige sind hende til at tvivle på, hvordan og om det kunne fungere. NLP ekspert Tracey Cole beskriver nemlig sig selv som “den ultimative skeptiker”.

 ”Da jeg så muligheden for at uddanne mig i det, virkede det som den bedste måde at lære teknikkens mekanik på. På det kursus følte jeg, at hvis det at lære disse teknikker kunne hjælpe mine egne nerver, ville det være dejligt, men det troede jeg faktisk ikke, det ville.”

Tracey behøver faktisk ikke at være i samme rum som sine klienter, eller endda på det samme kontinent. Foto: Raven Photography.

DA TI-ØREN FALDT

I løbet af kurset, nød Tracey de praktiske anvendelser af NLP-strategierne. Hendes videnskabelige sind følte sig beroliget.

Og under hendes egne træningssessioner indså hun, at hun var begyndt at føle sig anderledes. Hun praktiserede de NLP-strategier, hun lærte om, hvordan man fjerner sine egne mentale vejspærringer.

Da hun næste gang skulle til et springstævne, forsøgte hun at mærke de nerver, som hun var vant til, men opdagede, at de var væk.

Det var sådan en usædvanlig følelse, og jeg var meget overrasket. Glad, men overrasket, ikke desto mindre

Annonce

AT BEVÆGE SIG FREMAD

Tracey nåede frem til, at hun ville hjælpe andre med at bryde igennem deres ridevanskeligheder, ligesom hun selv havde gjort. Hendes passion for teknikkerne førte til, at hun trænede ryttere på deltid oven i sit fuldtidsjob som lærer.

Efterhånden som det spredte sig, hvad Traceys kunne hjælpe folk med, voksede efterspørgslen efter hendes støtte. Hun sagde farvel til skoleeleverne og oprettede sin egen praksis. Hendes fortsatte studier betød, at hun nu havde en række strategier, hun kunne gøre brug af hos sine klienter.

Læs også: Når hesten ikke vil gå til ridning: Sådan kan telepati kaste lys over sagen

GEOGRAFI ER UVÆSENTLIGT

Uanset hvilket niveau eller hvilken disciplin, man rider, så er der hjælp at hente med denne type coaching. Tvivl og begrænsende overbevisninger skaber en negativ følelse, der er den samme, uanset de ydre elementer.

Og fordi det foregår i vores sind, behøver NLP ekspert Tracey Cole ikke at være i samme rum som sine klienter, eller endda på det samme kontinent. Det er ikke en oplevelse, der ligner træning med for eksempel en rideinstruktør, hvor man for det meste er i samme omgivelser.

Det ubevidste sind kender ikke forskellen mellem fantasi og virkelighed

“Ved at bruge Zoom og lignende metoder kan mine klienter blive guidet til at udvikle nye neurale veje i deres sind, uanset hvor de opholder sig,” forklarer Tracey.

NLP, Time Line Therapy® og hypnoterapi
* NLP er et værktøj, vi kan bruge til at kommunikere til vores indre, hvad vi ønsker, og få sindet til at støtte os fuldt ud. Det er et udvalg af koncepter og teknikker udvalgt fra psykologi, adfærdsvidenskab, terapi og hypnose.
* Time Line Therapy® er et sæt kraftfulde teknikker, der virker på stress, depression, angst, følelsesmæssige problemer, begrænsende overbevisninger og traumer. Det er også rettet mod at lindre selvtillid og selvværdsudfordringer. Man finder årsagen til problemet og arbejder på at forløse de negative følelser. Teorien er, at negative følelser lagres i det ubevidste sind, indtil vi lærer af begivenheden. I Time Line Therapy® frigiver gendannelse af de erfaringer, der skal læres, følelserne.
Denne type terapi er kommet ud af en blanding af NLP- og hypnoseteknikker. Du er vågen til samtalen og forestiller dig tingene imens terapeuten guider dig. Time Line Therapy® er blevet populært, fordi det er effektivitet, samtidig med at det er en skånsom metode. Du kommer ikke ind i de dårlige minder. Du behøver ikke genopleve de negative oplevelser.
* Hypnose eller hypnoterapi virker ved at slappe af i kroppen og lade sindet tage imod forslag, uden den kritik eller modstand, som det logiske bevidste sind kan have. På den måde går man uden om det bevidste sind og kommer til kernen af problemet, i det ubevidste sind. Denne teknik kan hjælpe med at lindre symptomer på kliniske problemer, hvilket betyder alt, der har en fysisk indvirkning på kroppen.
Annonce

HVORDAN FOREGÅR EN SESSION?

Hver session starter simpelthen med klienten. Et opdagelsesopkald giver NLP ekspert Tracey Cole mulighed for at afsløre de mentale vejspærringer, som klienten oplever.

“Jeg kan modtage meget detaljerede e-mails fra potentielle kunder. Det er dog ikke nødvendigt, da det ikke er de specifikke detaljer, jeg har brug for,” siger hun.

Ved at bruge nerver som eksempel vil Tracey eksempelvis spørge ind til, i hvilken situation disse følelser opstår. Er det en uge før et dressurstævne? Er det når du får undervisning? Med disse informationer, og takket være Traceys træning og erfaring, kan hun identificere en klients begrænsninger ud fra de ord, de bruger. Deres begrænsninger kommer til udtryk, uden at de selv ved det.

”Fra min værktøjskasse af teknikker vil jeg så vælge en metode, der vil skabe den største forandring og derefter fokusere på andre detaljer derfra. I løbet af en times session bruger jeg normalt omkring 4 til 5 strategier. Hvis udfordringen udelukkende er et rideproblem, ikke et arbejde/hjem/ eller tidligere problemer, vil bare én session give dig teknikker til at kunne øve dig i at ændre din tankegang. Hvis dine ydre omstændigheder ændrer sig, kan du så vende tilbage til en session mere,” forklarer NLP ekspert Tracey Cole .

Tracey Cole med sin hoppe Lottie. Foto: Raven Photography.

PRØV DET SELV

1. ZOOMNING

Denne teknik fjerner dine ladede følelser for et bestemt scenarie. Det kan bruges til at holde op med at overtænke. Når du tænker på det negative scenario, har du et billede i dit sind?

*Tag billedet og zoom det langt, langt væk, zoom det ud til dit øverste venstre hjørne.

*Zoom det nu tilbage til dig mod dig selv med 1000 km/t, og tilbage til højre med 1000 km/t til øverste venstre hjørne igen.

*Gentag, og få det til at bevæge sig længere og længere ud i det fjerne, fjerne, bliver mindre og mørkere.

*Gentag x 5.

Hvordan har du det nu med det scenarie?

2. PERIFIRAL VISION

Når vi er i fuldt perifert syn, kan vores hjerne ikke opleve en negativ følelse. Dette er en fantastisk teknik at bruge når som helst, for at berolige nerver og mindske negative tanker; øv dig uden hest først og begynd derefter at øve det i parader og derefter i skridt. Når du føler dig sikker, så prøv det en halv omgang i ridehuset og derefter en hel omgang. Træn dig derefter op til andre gangarter og aktiviteter.

*Vælg et punkt foran dig lige en smule højere end dine øjne. Bliv ved med at fokusere på det sted, blink naturligt, læg rigtig mærke til alle farver, teksturer, lys/skygge og virkelig fokuser på det.

*Fortsæt i cirka 20 sekunder.

*Lad nu dit syn udvide sig lidt, så du ser på stedet og omkring 30 cm på hver side, fjern langsomt dit syn lidt mere og mere, indtil dit syn er perifert, og det oprindelige sted er ret sløret.

*Slap nu af i dit syn endnu bredere. Nu er du i perifert syn. Hvis du begynder at tænke over dit problem, vil du sandsynligvis falde ud af det perifere syn, idet du fokuserer på de negative tanker og følelser. Tricket er at bevare perifert syn for at ‘blokere’ den negative følelse.

*Bring i stedet dit syn tilbage til det perifere.

Læs mere om NLP ekspert Tracey Cole

traceycolenlp.com og følge hende på Instagram, Twitter og Facebook.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce