Ny trailerberegner: Kører du lovligt med din trailer? 

Det kræver ofte en del hovedregning, når man skal ud at køre med traileren. Hvad vejer bilen, hvad må den trække, hvad vejer hesten og hvad med traileren? Det er ikke altid ligetil, og du kan måske komme til at træde forkert, selvom det ikke var din intention. Læs med her for at være sikker på, du er lovlig, når du kører. 

Rådet for Sikker Trafik har netop udviklet en trailerberegner, der kan fortælle brugeren, om de lovligt må køre med deres kombination af bil plus trailer, og hvis ja, hvor meget hesten maksimalt må veje. Beregneren gælder både for almindelig trailerkørsel og hestetrailere. Hvis vægten overstiger den angivne lovmæssige vægt, skal du have et trailerkørekort for at måtte køre med den givne kombination. 

Annonce

For at benytte trailerudregneren skal du bruge nummerpladeinformationen for bil og trailer samt kørekort og udstedelsesdato og bare plotte tallene ind i beregneren. Afprøv den her

LÆS OGSÅ: Trailere i trafikken er skyld i flere dødsulykker end højresvingende lastbiler 

Og når det er er fastlagt, hvor hurtigt er det så lige, du må køre med en hestetrailer? Hastighedsgrænserne er det samme for alle typer trailere, og du kan se dem her.

Fartgrænser, når du kører med trailer:
 

Byzone – 50 km/t (maks. 80 km/t, hvis skiltning tillader det). 

Udenfor byen – Maks. 80 km/t (medmindre der skiltes lavere). 

Motorvej – Maks. 80 km/t (medmindre der skiltes lavere). 

Tempo 100-godkendt trailer – Maks. 100 km/t på motorvej og maks. 80 km/t på lande- eller motortrafikvej. 

Men ved du egentlig, hvad der sker, hvis du kommer til at køre for stærkt? Ud over den øgede risiko for uheld for både dig og din hest, er der også andre sanktioner, som ikke er lig med de almindelige hastighedsoverskridelser uden trailer. Rådet for Sikker Trafik skriver på deres hjemmeside:

Du får en betinget frakendelse af kørekortet, hvis du kører mere end 40 procent for stærkt i person- eller varebil med trailer, mens du uden trailer i en person- eller varebil først får en betinget frakendelse ved 60 procents hastighedsoverskridelse.”   

Eksempel: hvis du i person- eller varebil med trailer kører 113 km/t eller mere på en motorvej, hvor hastighedsgrænsen for bil med trailer er 80 km/t, udløser det en betinget frakendelse af kørekortet.”

Rådet for Sikker Trafik

LÆS OGSÅ: Vi skal turde tænke ud af boksen, når vi trailertræner

Det er derfor vigtigt at være ekstra opmærksom på hastigheden, når din bil trækker trailer. Også for din hests sikkerhed og oplevelse af turen. 

Hvad gør du for at sikre, I får en tryg og sikker tur, når I kører ud? 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce