Nye regler for brug af øretelefoner til hest

Vi kan ikke leve uden vore mobiltelefoner, ikke engang et kort øjeblik for nogle af os. Men at bruge mobilen, mens vi rider, er risikabelt, og mens lige-ved-og-næsten-sammenstød og andre usikre situationer er steget voldsomt i opvarmningsområdet ved konkurrencer, indfører det amerikanske rideforbund (United States Equestrian Federation – USEF) for første gang regler med begrænsninger for brug af mobilen.

I ​​sin nyeste opdatering af regler har USEF udpeget “uopmærksom ridning” som en fare og derfor forbudt brugen af ​​øretelefoner under ridning. Det gælder kun øretelefoner – ikke håndholdte telefoner, og ej heller telefoner med en rem gemt inde i ridehjelmen, så ryttere kan tale og ride.

Med virkning fra 1. december 2017 forbød USEF-regel HU154 brug af øretelefoner på opvarmningen for springryttere. Det er på nuværende tidspunkt ikke krævet af andre USEF-discipliner at følge denne regel.

Personen bag forslaget er FEI/USEF-medlem Glena Wertanen, og formålet er at minimere uopmærksom ridning og de dermed medfølgende risici. Glena fortæller til Noelle Floyd at hun til maj vil prøve at fremlægge forslag til en regel, der omfatter både mobiltelefoner og øretelefoner.

Forslaget var oprindeligt skrevet i forhold til mobiltelefoner og alle discipliner. Men USEF’s første udmelding var, at forslaget kun ville gå igennem, hvis det var præcist rettet mod øretelefoner. Det samme synes at gælde i forhold til begrænsningen kun til springryttere.

Det er de teknisk delegerede og dommernes ansvar at håndhæve reglen.

Læs også: Nye regler for ponymåling

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce