Annonce

Ny terapiform heler hestens væv 650 % gange hurtigere

Annoncørbetalt artikel
equitron_logo

Vi kiggede lige en ekstra gang, da vi første gang så det her apparat. Så hvis du sidder og funderer over, om det mon er en form for kæmpebatteri, så er du ikke den eneste. Men du er faktisk heller ikke helt forkert på den. Det er nemlig en helt ny, patenteret terapiform, der arbejder gennem elektriske ladninger, og den kan anvendes af fagfolk såvl som af hesteejere selv.

Behandl din hest med induktionsenergi

Kort sagt bygger behandlingsmetoden på elektriske ladninger, som sendes ind i kroppen på din hest – uden, at det gør ondt eller er farligt, selvfølgelig. Terpiformen har mange anvendelsesmuligheder og kan både bruges til at forebygge, opdage og behandle skader og spændinger. For at kunne fortælle jer præcis, hvordan det føles for hesten at blive behandlet og hvordan effekten er, har vi selv afprøvet systemet, som hedder Equitron Pro.

I fremtiden skal denne teknologi være basisterapi. Den får cellerne til hurtigere at producere proteiner, som heler vævet op til 650 % hurtigere

Teamet bag Equitron Pro

7 facts om Equitron Pro

  1. Bygger på magnetisk induceret elektricitet, som – i mild form – sendes ind i cellerne, så heling/regenerering fremmes og smerter og ømheder lindres
  2. Kan anvendes af hesteejeren selv eller af fagfolk
  3. Kan både forebygge, opdage og behandle skader og spændinger
  4. Behandlingen er dopingfri
  5. Virker også gennem tæpper og bandager
  6. Er sikker at bruge – du kan ikke gøre skade på hverken dig selv eller din hest
  7. Er videnskabeligt godkendt og kvalitetssikret
Sådan ser Equitron Pro ud. Den er nem at betjene og kan hurtigt pakkes sammen. Foto: Equitron Pro / Health Factories.

Behandler cellerne med høj energi

Equitron Pro er et videnskabeligt udviklet terapisystem, der både kan bruges af dyr og mennesker. Systemet består af en maskine på størrelse med en støvsuger og et langt, gummibelagt kabel, som munder ud i en rund sløjfe. Systemet genererer højenergipulser på 15.000 volt på ganske få nano-sekunder. Ved hjælp af den runde sløjfe omdannes energien til induktionsenergi, der altså hverken gør ondt på dig eller din hest, når du behandler den. Når sløjfen føres hen over hestens muskler, sener eller knogler, påvirker elektriciteten cellerne, hvorved kroppens selvhelbredende kræfter øges, musklerne slapper af og vævet vil heles.

“Med høj energi induceres impulser ind i det berørte område op til 30 cm ind i vævet. Dermed øges cellernes selvhelende kræfter mange gang. Teknologien bruges oftest til at få hesten til at komme sig hurtigere oven på en skade, men fordi det er en cellebaseret behandling, kan det regenerere ethvert sted på hestens krop. Det vil få cellerne til hurtigere at producere proteiner, som heler vævet op til 650 % hurtigere”, forklarer teamet bag terapiformen.

Kan bruges overalt på hesten

Som nævnt virker Equitron-systemet ved at igangsætte og fremskynde kroppens egen regenerering. og derfor kan det hjælpe hesten hvad enten den har problemer i en hov, i ryggen, i skuldrene, i benene, har spændinger i hals, nakke og kæber, gjordkramper, gigt, eller hvis den har store sår, som skal have hjælp til at hele.

“I fremtiden skal denne teknologi være basisterapi, både til mennesker og dyr. Og hvis man kombinerer den med en anden form for behandling gennem dyrlæge eller fysioterapeut, vil resultatet virkelig blive godt”, fastslår teamet.

Brug det ligesom løbebånd og solarie

Dog er det ikke kun dyrlæger og andre hestebehandlere, systemet henvender sig til. Også større stalde og opstaldningssteder ville kunne få gavn af det, fordi det for eksempel kan lejes ud blandt pensionærer, præcis som mange gør det med vandløbebånd eller et solarier.

Fordi Equitron-terapien netop kan kombineres med andre terapiformer – og fordi man stort set ikke kan fejlbehandle med det, så længe man lytter til sin hest – er det oplagt at have stående ved siden af sit solarie og vandløbebånd i stalden.

Redaktionen har afprøvet

Da folkene bag Equitron Pro var i Danmark for at vise teknologien frem, var interessen stor. For hvordan føles det egentlig, når en hest – eller et menneske – får sendt 15.000 volt igennem kroppen? Det satte vi os for at finde ud af, og hele redaktionen fik en behandling á 10 minutter hver.

Det føles heldigvis ganske fint. Når energien rammer et punkt, hvor man har ondt eller er øm, fortælles det ikke alene på skærmen – man kan også mærke det. Det kan bedst af alt beskrives som en blød, stikkende fornemmelse, som ikke er ubehagelig. Efter endt behandling er det tydeligt at mærke, at der er sket noget. Først følger en fornemmelse af at musklen eller leddet er ‘træt’ et par timer, hvorefter smerten er lettet.

Effekten af en behandling

Herunder kan du se et par billeder, der viser terapiens invirkning på en hests forben.

Før behandlingen ses der tydelig inflammation i hestens ben. Foto: Equitron Pro / Health Factories.
Efter behandlingen er inflammationen i hestens ben tydeligt aftaget. Foto: Equitron Pro / Health Factories.
Foto: Equitron Pro / Health Factories.

Som du kan se på billederne, kommer cellerne virkelig i arbejde efter bare en enkelt behandling. Her er temperaturen i hestens ben nemlig steget markant som følge af de elektriske cellepåvirkninger, hvilket altså får cellerne til at arbejde hurtigere.

En behandling tager 10 minutter, og det anbefales, at man gentager behandlingerne max 8-10 gange for at lette en smerte eller ømhed helt. Ofte skal der dog færre behandlinger til.

Lad hesten bestemme intensiteten

Hvis hesten føler ubehag ved behandlingen, kan man sænke intensiteten, indtil den føler sig 100% tilpas ved det. Derfor kan systemet altid indstilles til den enkelte hest. Selv ved helt lav intensitet har terapien effekt – det kræver bare flere gentagelser. Når du har fundet den rette intensitet og det rette sted på hesten, som skal behandles, vil hesten begynde at slappe af.

Her kan du se en video, hvor en hest bliver behandlet for spændinger i hovedregionen og tydeligt viser tegn på, at der opstår en virkning. I øjeblikket, hvor sløjfen føres hen over hestens hoved, sænker den halsen og begynder så at gumle. Det er som bekendt tegn på, at den slapper af og føler det behageligt.

Brugt over hele verden

“Hestene bliver mere smidige og afslappede”, fortæller Isabell Werth, der selv anvender terapiformen på sine heste i stalden. “Vi bruger systemet på mange måder, oftest når en af hestene skal komme sig efter en sygdoms- eller skadesperiode. Men det er også virkelig interessant at se, hvor forskelligt hestene reagerer på, at vi opsporer deres spændinger – og tit hænger det sammen med det, jeg som rytter selv fornemmer”, uddyber hun.

Equitron Pro er dog ikke bare brugt af Isabell, men af ryttere over hele verden – både på fritids- og eliteniveau. Her er en video, hvor du kan se Isabell behandle sine heste. Videoen er på tysk men har engelske undertekster. Spoler du frem til 0.40, kan du se, hvordan hestens muskel bevæger sig som tegn på, at cellerne arbejder hurtigt.

Se flere videoer

Er du blevet nysgerrig på den lidt spøjse, men ikke desto mindre imponerende terapiform? Så læse meget mere om Equitron Pro og se flere videoer og billeder på virksomhedens Facebook-side, hjemmeside eller følg hashtagget #equitron på Instagram. Vi siger det bare: Du bliver overrasket over, hvor udbredt og bredt anvendeligt et system, det er.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce