Pony kvæstet og død efter ulveangreb i det vestlige Tyskland

I det vestlige Tyskland i Bottrop-Kirchhellen blev der for nogle uger siden fundet en død pony med alvorlige kvæstelser på kroppen. Man har nu fået svar på alle prøverne, som viser, at ponyen har været offer for et ulveangreb.

Der vil blive foretaget yderligere prøver

Den tyske tv-station WDR fortæller, at der er fundet DNA-spor fra to ulve på ponyen, og byen Bottrop havde på daværende tidspunkt omkring hændelsen haft problemer med netop to ulve i området. For at være helt sikre på episoden er alle prøver sendt videre til yderligere undersøgelser. Ponyen blev fundet af sin ejer liggende i det høje græs bag ved boligen. Selvom der i øjeblikket udføres flere tests, så er der ikke tvivl om, at ponyen er død efter angreb fra ulve.

Tyskland holder godt øje med ulvene

I vores naboland Tyskland er de generelt noget mere “plaget” af ulve, end vi er i Danmark. Landet rummer omkring 1300 individuelle dyr fordelt i 105 flokke, hvor der i Danmark menes at være omkring fem dyr i alt.

I de sidste par måneder har ulveangreb på andre dyr gentagne gange fundet sted i Ruhr-området i den vestlige del af landet. På statskontoret for natur, miljø og forbrugerbeskyttelse i Nordrhein-Westfalen er en hunulvs DNA allerede blevet påvist i flere døde dyr. Hunulven er kendt i de tyske medier som “Gloria”.

Sagen er endnu ikke registreret i statistik-databasen LANUV, hvor blandt andet ulveangreb bliver opført. Det er den første døde pony i området, som bliver dræbt af en ulv.

Ulven

I Danmark er ulven fredet, og man regner med, at der lever omkring fem dyr i alt herhjemme.

Ulven er som udgangspunkt ikke farlig for mennesker, da den er meget sky.

Den er heller ikke farlig for hunde, såfremt du holder din hund i snor, når du går tur i skovene.

Kilde: Danmarks Naturfredningsforening

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce