Rideskole fortæller: Så hård har Corona-nedlukningen været

Landets rideskoler er så småt ved at tage imod elever igen. Det er ingen hemmelighed, at hele Coronasituationen har været en ordentlig omgang. Udover den åbenlyse økonomiske udfordring så er al aktivitet indstillet og fremtiden, ja den er meget uvis.

Usikkerheden er det værste

Hvordan planlægger rideskolerne egentlig det næste stykke tid frem i kalderen for alle eleverne, når ingen ved, hvordan situationen er om et halvt år? Det er faktisk ikke muligt. Det fortæller Jette Laubacher fra Vestsjællands Rideskole og Rideterapi, og hun siger netop, at det sværeste har været, at de ikke ved, hvad der skal ske, og hvordan det hele ser ud om bare nogle måneder:

“Vi lever mere eller mindre af af at planlægge , og det har været nærmest umuligt.”

For rideskolen gælder det, at de på grund af forsamlingsforbuddet ikke har kunne benytte hverken ridehus eller rytterstue, og selvom det hele er ved at åbne mere op, så står de stadig med en ridelejr, som de ikke kan komme videre med i planlægningen.

Gå ikke glip af: Få styr på reglerne for ridning i naturen

Ingen indtægt

Uden elever og andre kunder er der heller ingen økonomi for rideskolen. De er endnu ikke helt i panik, fortæller Jette Laubacher, da de har en lille buffer, der dækker de værste tab. Dog er det klart, at det selvfølgelig ikke kan fortsætte for evigt, og derfor er de også glade for, at der så småt er ved at komme gang i hjulene igen.

“Vi savner aktivitet på rideskolen”

Måske du selv kan huske, hvordan din rideskole summede af liv, når du løb afsted over gårdspladsen og ind i stalden til din yndlingspony for at gøre den klar til dagens undervisning. Måske fik du også lige et kram af din højt elskede ridelærer på vejen. Forestil dig så, at alt det er væk… At du ankommer til din rideskole, og der ikke er et øje, ingen heste der venter i boksene og ingen undervisning på ridebanen. Sådan har det været i to måneder for landets rideskoler.

“Det sværeste er helt sikkert, at der ikke har været hverken elever, klienter eller forældre til at fylde dagene med stemning og en masse aktivitet. Det har vi virkelig savnet.”

Jette Laubacher

Hvad så nu?

Du er måske startet til ridning igen efter den lange, ufrivillgie pause, eller du har sendt barnet afsted, som har plaget om netop det hver dag, siden der blev lukket ned. Nu skal Tulle, Bølle eller hvad nu yndlingsponyen hedder have et stort kram. Heldigvis må vi stadig gerne kramme hestene, men ridelæreren må desværre undvære. Samtidig vil der i fremtiden højst sandsynligt komme nye tiltag. Hos Vestsjællands Rideskole er de for eksempel i gang med at ændre alt der kan til e-læring, så de undgår for meget kontakt. Men bare rolig ridelejren og sommerskolerne skal stadig være i fysisk form, og det glæder de sig til at planlægge ordentligt, når der efter den 8. juni er mere vished om fremtiden.

Læs også: Børn og ridning – hvornår og hvordan?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce