Sådan kan du forbedre din ridebanes niveau

ANNONCØRBETALT

MED EBB&FLOW SYSTEMET FRA OTTO-ARENA SYSTEM

Selvom det er vigtigt at vande din ridebane for at holde den i god stand, kan det kræve meget arbejde at få det gjort ordentligt. Med Ebb&Flow systemet fra OTTO Arena System har det aldrig været nemmere at holde underlaget på din ridebane helt perfekt fugtigt!

OTTO Arena System er en familieejet virksomhed med næsten 30 års erfaring i at skabe ridebaner. Virksomhedens grundlægger, Werner Otto, ønskede at skabe de bedste betingelser for ridesport, og derfor begyndte han at udvikle en særlig type overflade til ridebaner.

De fleste ryttere ved, at det ikke altid er let at ride på en udendørsbane i regnvejr. Banen bliver våd, glat og mudret; derfor vidste Werner Otto, at ridebanen skulle have det perfekte dræningssystem. Han lavede OTTO-PerforatedMat for at skabe den ideelle overflade på ridebaner. I dag er målet stadig at give de bedste betingelser for ridebaner over hele verden.

Video: Malgré Tout

HVORFOR BRUGE EBB&FLOW SYSTEMET?

Ebb&Flow systemet er en nem og enkel måde at vande din ridebane nedefra for at gøre vandingen lettere, så du kan opretholde den perfekte overflade på din ridebane. Du vil formentligt slet ikke bemærke det, når vandingen først går i gang! Du kan nemlig justere vandniveauet helt ned til hvert enkelt lille centimeter.

Kombineret med OTTO-PerforatedMat og OTTO-ArenaText Footing får du den bedste kombination til at holde din ridebane i topform.

HVORDAN VIRKER EBB&FLOW SYSTEMET?

Det behøver ikke at være raketvidenskab at vande din ridebane, og du kender sandsynligvis allerede processen bag Ebb&Flow systemet. Hvis du nogensinde har prøvet at dyppe en sukkerknald i en kop kaffe, vil du se “kapillareffekten”, og det er det samme, der sker, når du bruger Ebb&Flow systemet. Et enkelt system med vand, der flyder frem og tilbage.

Et lag sand vil blive lagt under OTTO-PerforatedMats. Derefter kan du regulere mængden af vand, der konstant transporteres op i underlaget, så din ridebane altid har den nødvendige mængde vand for at holde den perfekt fugtig. Systemet består af vandrør, skakter og ventiler, som alle er med til at holde din ridebane i topform. Under regnskyl ledes vandet automatisk ud, men i tørre perioder vil der blive lukket mere vand ind.

Fra kontrolpanelet kan du altid løbende justere den ønskede vandmængde ned til hvert enkelt lille centimeter. Ved kontrolpanelet finder du også en knap til at få vand ind og ud, og her finder du også en knap til nødstop, hvis det bliver nødvendigt. Når de responsive sensorer har detekteret den nødvendige mængde vand på ridebanen, trækkes vandet enten tilbage eller tilføres til ridebanen – alt sammen automatisk.

Det er vigtigt at nævne, at Ebb&Flow systemet er mere end bare at system til at vande din ridebane. Det er et helt koncept, og det er en anderledes og ny måde at vedligeholde din ridebane på. OTTO Arena System levere ikke kun materialerne – de levere nemlig hele konceptet til din nye ridebane.

Foto: Malgré Tout

HVORDAN INSTALLERES EBB&FLOW SYSTEMET

Installationen af Ebb&Flow systemet kan enten udføres af dig selv eller sammen med et lokalt byggefirma. OTTO Arena System leverer al nødvendig information til dette, og de kan eventuelt også tilbyde en tilsynsførende til at guide byggefirmaet med hensyn til installation samt hjælpe med samling af byggematerialer og tekniske komponenter.

I OTTE ENKLE TRIN KAN DU FÅ EBB&FLOW SYSTEMET TIL DIN EGEN RIDEBANE:

 1. Forberedelse af jorden

Ebb&Flow systemerne kræver en jævn og stabil overflade uden hældninger.

 1. Installation af kantsten

Ved at tilføje kantsten afgrænser du ikke kun ridebanen. Kantstenene laver også stabiler rammer for den vandgennemtrængelige pool, der er skabt af en PVC-liner.

 1. Installation af PVC-lineren

PVC-lineren vil holde alt vand, der bruges til at vande ridebanen, inden i systemet. PVC-lineren er vandtæt og spredes over hele ridebanen og henover de installerede kantsten.

 1. Installation af elektronikken

Vandniveauet kan justeres ned til hver lille centimeter ved kontrolpanelet. Det nødvendige vandniveau opretholdes automatisk af systemet. Regnvand kan for eksempel blive drænet ud, og når der er brug for ekstra vand – i tørre perioder – pumpes vand automatisk ind på ridebanen.

Kontrolpanelet. Foto: Malgré Tout
 1. Installation af vandrør

PVC-rør bliver installeret for at transportere vandet ind og ud af ridebanen. De installeres på tværs af ridebanen med et mellemrum på to meter mellem hver, og de er dækket med ‘strømper’, så der ikke kommer sand ind i rørene.

 1. Installation af irrigationsandlaget

Ved at installere et sandlag ovenpå rørene er det muligt at få vandet fra rørene op og ind i underlaget – på grund af kapillareffekten, som tidligere er beskrevet. Når sandlaget er spredt rundt om ridebanen, vil det blive passende nivelleret ved hjælp af laserstyrede nivelleringsmaskiner.

 1. Installation af OTTO-PerforatedMats

Læg OTTO-PerforatedMat oven på irrigationsandlaget for at få den fulde oplevelse med OTTO-Ebb&Flow systemet på din ridebane.

Du kan finde mere info om OTTO-PerforatedMat kan findes her.

 1. Installation af OTTO-ArenaTex Footing

Sidst, men ikke mindst, installeres det berømte underlagslag OTTO-ArenaTex oven på OTTO-PerforatedMats med en tykkelse på 10 cm. Dette lag er også nøjagtigt nivelleret ved hjælp af laserstyrede gradere.

OTTO-ArenaTex er en blanding af silicasand, tekstiler og fibre udviklet over årtier. Det giver heste og ryttere mange sikkerhedsmæssige, sundhedsmæssige og præstationsfordele.

OTTO-PerforatedMat. Foto: Malgré Tout

FORDELENE

 • Automatisk, let og bekvemt.
 • Perfekt fugtig ridebane på alle tidspunkter.
 • Giver en godt affjedret bund, som er mere skånsom for hestens led.
 • Du kan vande underlaget når som helst – selv med heste og ryttere på ridebanen.

Læs mere om OTTO-Ebb&Flow systemet her.

Tak til Langebækgaard Ridecenter for at muliggøre fotoshootet på deres smukke lokation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce