Sådan opnår du det bedste miljø i stalden for dig og din hest

Vinteren er over os, og det betyder længere og flere timer i stalden for både dig og din hest. Derfor er det også vigtigt, at staldmiljøet er behageligt for jer begge, så tiden “inden døre” ikke bliver for anstrengende. En ren stald og boks samt et ryddeligt sadelrum kan gøre underværker for indeklimaet i stalden.

God luft og en muget boks er vejen frem

Det første, man kan gøre, er at holde stalden så ren som mulig. Det gør både luftkvaliteten bedre og holder inventaret pænt, sådan at man kan føle sig veltilpas i den daglige omgang med hestene.

Når det kommer til boksene, foretrækker nogen at strø oven på hestens efterladenskaber og kun muge helt ud engang imellem. Det giver hesten en lun og tyk bund, som isolerer godt i vinterkulden. Det er dog ikke det bedste, hvis man gerne vil skabe et rent staldmiljø. Optimalt bør man fjerne efterladenskaberne dagligt og lægge så meget strøelse ind som muligt, så hesten har noget at holde varmen i.

Vender man blikket mod resten af stalden, har der – ganske uundgåeligt sikkert samlet sig en del spindelvæv i løbet af sommeren. Det kan være en god idé at fjerne, inden vinteren for alvor sætter ind – både for at forbedre luftkvaliteten og for at gøre stalden mere indbydende at begå sig i. Fordi insekterne nu er væk, vil der ikke samle sig nye spindelvæv, så det er den helt rigtige årstid at gøre hovedrent på. Det kan desuden være klogt at lufte ud. Det bør dog gøres, imens hestene er på fold, så de ikke kommer til at stå i træk.

Læs også: (betalt indhold) Gør udmugningen til en leg

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce