Ryttertræning: Øvelser til din overkrop

Når man rider, bruger man hele kroppen. Derfor er det en fordel at være stærk og have kontrol over sin krop – og det kræver ryttertræning. Vi har givet dig styrkeøvelser til din core og dine nedre mavemuskler, og vi har lavet en artikel med strækøvelser.

Bemærk
Hver øvelse forklares i tre forskellige sværhedsgrader, så du kan vælge den, der er mest passende til dig og din styrke. Du bør desuden altid varme op inden dine styrkeøvelserne, og hvis du kæmper med en skade, bør du søge professionel hjælp til din træning.
Annonce

Det skal du bruge

  • En yogamåtte eller et andet blødt underlag.
  • En motionsbold.
  • En træningselastik.
  • En træningsmakker.

Øvelse 1: Nakken

Med styrke i nakken får du en bedre placering af dit hoved, når du rider. Hvis dit hoved ikke er i balance med resten af kroppen, kan det påvirke dit ridt så meget, at selv hesten kommer ud af balance.

Sværhedsgrad 1: Stil dig oprejst. Du skal herefter trække hovedet tilbage, så du “får dobbelthage”. Hold gerne spændet lidt. Når du afspænder, strækker du nakken/hovedet frem.

Sværhedsgrad 2: Læg dig på ryggen og løft kun hovedet, så hagen nærmer sig brystet, så du igen danner en dobbelthage. Ved afspænding skal hovedet tilbage til jorden. Det foregår lidt ligesom en mavebøjning bare med nakken.

Sværhedsgrad 3: Gør ligesom ved sværhedsgrad 2, men løft samtidigt dine ben op fra underlaget. Det aktiverer dine mavemuskler.

Annonce

Øvelse 2: TYI

Her går der lidt YMCA i den – det er dog bare bogstaverne TYI, du skal forme. Brug en træningselastik og en makker til at holde spændet i den.

Sværhedsgrad 1: Stå oprejst og spred benene lidt fra hinanden. Hav elastikkens håndtag eller ænder i hænderne, mens din makker holder i midten af elastikken for at skabe modstand. Stræk først armene ud, så du former en T-form. Herefter strækker du armene op, så du danner en Y-form. Efter Y-formene strækker du armene frem og ned foran dig, holder den brede form, men samler så armene, så du danner en I-form. Så slutter du af med at strække de samlede arme op over hovedet og ned igen. Husk at mærke spændet i kroppen.

Sværhedsgrad 2 & 3: For at øge sværhedsgraden skal du blot få din makker til at øge modstanden i elastikken.

Øvelse 3: 90 grader

Denne øvelser minder lidt om rygbøjninger.

Sværhedsgrad 1: Læg dig fladt på maven med armene ud til siden. Albuerne skal danne en vinkel på 90 grader. Tag en dyb indånding, imens du langsomt hæver brystet fra jorden. Læg lidt pres i dine hænder og albuer efterhånden, som du hæver dig. Løft dig, indtil du mærker spændet i ryggen og lænden.

Sværhedsgrad 2: Benyt samme fremgangsmåde som ved sværhedsgrad 1, men læg mere pres i hænderne, så dine arme og albuer strækker sig ud, når du hæver dig.

Sværhedsgrad 3: Her skal du bruge motionsbolden. Placer dig på maven hen over den. Dine tåspidser skal røre jorden. Du skal nu på samme måde som i sværhedsgrad 1 have armene ude til siden, med albuerne i en vinkel på 90 grader. Hæv og sænk brystet på samme måde som i første sværhedsgrad, men hav fokus på balancen samtidig. Her får du virkelig trænet din balance.

Annonce

Kilde: Horse & Hound.

Artiklen er oprindeligt bragt i i maj 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce