Serie: Tips til din springning – del 3

Bare fordi du har sat en dag af til at træne teknik, behøver det ikke være kedeligt. Krydsspring er nemlig en god måde at øve dine evner til at komme rundt på banen. Der er mange forskellige øvelser, som du ved hver kan få noget forskelligt ud af, og vi vil i serien her komme med et par af dem. Læs første del af springserien her og anden del af springserien her.

Ved krydsspring er det dig selv der sætter sværhedsgraden. Selvom du måske har muligheden for at træne hele springbaner, kan du stadig få noget ud af at træne på de enkelte kryds.

Træn kun disse øvelser hvis du har en erfaren hjælper med dig, som kan sætte spring op og ned eller ændre afstandende hvis der er behov for det. Det er vigtigt at din hjælper har øje for, hvornår galopspringene passer, og hvornår de ikke gør.

Opvarmning

Inden du går igang med at springe krydsene, bør du forberede din hest på at skulle springe flere spring i træk. Varm op på fladt underlag, øv en masse overgange, både mellem gangarterne, men også at ride frem og at ride tilbage. På den måde får du din hest til at lytte til dine hjælpere, hvilket er rimelig essentielt for seriens øvelser.

Øvelse 3

Øvelse tre er for at dig og din hest kan trænes i at ride lige og din hest kan blive bedre til at løfte benene lige meget.
I denne øvelse skal du bruge fem forhindringer og tre placeringsbomme. Start med en travbom med tre meter hen til første forhindring. Mellem forhindring et og to skal afstanden være så det passer til et galopspring. Forhindring to-fire skal stilles op som temposerie, og faktisk kun være med en bom, hvor kun den ene ende er i holderne – altså et “halvt” kryds. Herefter skal der være et galopspring mellem forhindring fire og fem og imellem dem være en bom. Sidste forhindring kan være en oxer.

Sådan skal øvelsen rides

Rid til øvelsen og første bom og forhindring i trav. Forhindringen skal være et krydsspring der er højt i siderne, så dig og din hest er nødsaget til at ride ligepå. Placeringsbommen efter første forhindring vil hjælpe din hest til at galoperer op af bakke, og det gør det lettere at springe serien. Fordi at bommene kun er sat op i den ene side vil din hest blive opmuntret til at tage benene godt op under sig. Hvis I river ned eller laver andre fejl gennem banen skal du bare prøve igen.

Hvis dig og din hest er uerfaren..

… kan du starte med at ride gennem øvelsen hvor alle spring er hele krydsspring istedet for kun “halve” krydsspring. Hvis du sætter højden lidt lavere end du normalt ville gøre kan du styre selvsikkert igennem. Når du er sikker på øvelsen, kan du sætte højden lidt op. Selvsikkerhed, selvsikkerhed, selvsikkerhed!

God fornøjelse!

Læs også: Serie: Tips til din springning – del 2

Artiklen serien er oprindeligt bragt i maj 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce