Slut med muk: Sådan blev min hest kureret

Annoncørbetalt artikel
Bacxitium

Vi mennesker er ikke de eneste, der kan få problemer med huden. Fuldstændig på samme måde, som det kan klø, hæve op, blive inficeret og være rigtig irriterende for os, så kan det skabe endeløse udfordringer, hvis heste får hudproblemer. Som for eksempel muk, der umiddelbart kan virke som en ”lille ting”. Men den kan give store problemer. En, der kender alt for godt til den problematik, er hesteejer, Louise Schmidt. Hendes 18-årige vallak, Galant, er nu endelig fri for muk.

Historien om Galant og den genstridige muk

Galant har haft muk før for nogle år siden. På siden af højre bagben. Det kom efter et spark, hvor såret endte med at blive rigtig slemt. Infektionen gik i blodbanerne, han måtte have antibiotika og smertestillende og vaskes i tid og utide. Så Louise var i rengøringsmode i et noget nær et halvt år. Og næsten selvfølgelig kom der muk i området. Men hun fik bugt med det til sidst.

Jeg var sikker på, at hvis Galant nogensinde fik muk igen, så ville det være samme sted. Men nej

Mukken gemt under al hovskægget, inden Louise kom i gang med Bacxitium spray. Foto: Privat.
DET SKAL DU HOLDE ØJE MED
De første symptomer overses ofte, da selv små, ikke-blødende skader med kun lidt hævelse af regionen kun opdages ved meget grundig pasning og pleje.
*Sårskorper i kodebøjningen
*Varme
*Hævelse
*Rødme
*Ømhed
*Halthed

Åh nej, ikke igen

Det har været en rigtig våd vinter. og hestene har gået i mudder op til knæene i flere måneder. Og det kan skabe problemer.

”En dag mærkede jeg efter under al hans hovskæg, og tænkte – åh nej, nu var vi lige kommet af med det.”
Det, Louise opdagede, var slemt. Virkelig slemt. De kugler, hun nogle gange kunne finde, som kunne nulres af, var det rene vand. Det her var, som hun selv beskriver det – som at mærke på opsvulmet læder, der har bagt i solen. Helt bulet og gummiagtigt.

”Jeg gik straks i gang med alle mine vante cremer, som har anvendt før. Forsøgte at blødgøre det og fik også noget creme fra dyrlægen. De virkede alt sammen fint i den ene kode, der ikke var så ramt. Men der skete slet ikke noget på den hårdtramte.”

Galants koder er i topform igen efter et stort knoklearbejde fra Louises side og uvurderlig hjælp fra Bacxitium. Foto: Privat.

Bacxitium og masser af knofedt

Så Louise googlede. Først på en masse hestesider med spørgsmål og svar om muk, men det gjorde hende bare endnu mere forvirret.  

”Så kom jeg i tanke om Bacxitium. Jeg fulgte dem på Facebook, og besluttede mig for at ringe og høre, hvad jeg kunne gøre. Ejeren Jesper, var utrolig sød, og forklarede at jeg skulle prøve med deres spray. Men, at det var vigtigt, at jeg så ikke brugte noget andet samtidigt. Kun det. Ingen sæbe – ingen creme, da sæbe ville irritere mukken og creme bare ville indkapsle bakterierne og tiltrække mere skidt på folden”.

Og så gik Louise ellers i gang. Den store udfordring var at trænge igennem de tykke og hårde mukskorper, så Bacxitium kunne komme ind til bakterierne. Udfordringen var at blødgøre mukskorperne tilstrækkeligt, så de kunne pilles af uden blødninger.

”Så ringede jeg til Jesper igen. Og endnu engang fik jeg super god rådgivning. Efter nogle forsøg med Bacxitium spray og et Bacxitium mukplaster sammen med sprayen, blev løsningen, at jeg skulle prøve at stille Galants fod i blød i en støvle med Bacxitium væsken.

Læs også: Unge Baron ville ikke behandles. Se løsningen, som hjalp ham af med muk

DET KAN DU GØRE FOR AT FOREBYGGE MUK
*Daglig gennemgang af hesten efter ridning.
*Vask hestens ben, så mudder og snavs fjernes.
*Tør hestens ben omhyggeligt efter vask, da våd hud fremmer muk.
*Flyt – hvis muligt – hesten fra folde, hvor muk er hyppigt forekommende.
*Jævnlig rengøring af børster og strigler.
*Brug kun egne børste og strigler.
*Forebyg med anti-mikrobiel spray i perioder med risiko for muk angreb

Alt muk er væk

På det tidspunkt var Galant faktisk ved at blive en smule træt af al den opmærksom.
”Han begyndte at gå væk fra mig, når jeg kom for at hente ham på folden. Og jeg tror også, at han tog lidt på med alle de godbidder han fik for at lokke ham ind.”

Louises vedholdenhed og hårde arbejde begyndte langsomt at vise sig at være en god investering. Og efter 2-3 dage med målrettet iblødsætning i Bacxitium og tørretid, så begyndte mukskorperne at blive hvide i stedet for sorte. Herefter kunne Louise forsigtigt pille de fleste af skorperne af uden blødninger og herefter fortsætte behandlingen med Bacxitium spray. “Så vandt jeg kampen over mukken”, sagde Louise stolt. I fremtiden vil Louise anvende Bacxitium spray forebyggende, når det våde vejr kommer tilbage, så hun undgår sådan et mukangreb igen. Ligesom de fleste af dem var tørret nok ind til at Louise kunne pille dem af.

Det var en ordentlig omgang, men nu er der kun et lille sår tilbage på str. med en 1-krone. Al muk er væk

Louise mærker også tydeligt, at Galant er mere rolig, end han var før.

“Nu er det tid til ridning, i fremtiden vil jeg være mere obs på at forbygge muk”

PLEJE MED BACXITIUM
Med Bacxitium kan muk let behandles med spray og forbedringer ses typisk allerede efter 3-5 dage.
Med Bacxitium slås svampe og bakterier ihjel og understøtter dermed den naturlige helingsproces.
Med Bacxitium behandles der helt uden brug af kemikalier – indeholder et naturligt aktivstof som også findes i hestens immunforsvar
Behandlingen med Bacxitium er enkel:
*Opløs mukskorperne med Bacxitium mukplaster eller iblødsætning i støvle med Bacxitium
*Fjern mukskorper med fingerere, bakterierne sidder under skorperne
*Spray 1-3 gange dagligt i 7-10 dage
Hvis du ser en forværing af tilstanden, så kan du overveje at kontakte dyrlægen.

__________________________________________

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce