Søskende klar til Le Mans

I denne uge blev det offentliggjort, hvem der skal repræsentere Danmark til VM for seniorer og EM for juniorer i voltigering. Ud af de bare seks udtagne individuelle kvinder er de seje søskende Nanna og Ida Trab Christensen to af dem. For nogle kan det være en udfordring at være søskende i samme sport, men de to piger har indtil nu kun haft gavn af hinanden.  Mesterskaberne afvikles i Le Mans, Frankrig den 16. – 21. august.

Da vi fangede Nanna var hun i fuld sving med at besøge venner og veninder på deres vogntur. Huen fik hun i mandags på Thisted Gymnasium. Ud over glæden ved at have færdiggjort sin studentereksamen, fik Nanna i denne uge også den store nyhed om, at hun skal til VM i Le Mans. Første gang Nanna var til et stort mesterskab var ved Junior EM i Ungarn i 2014. I år er det hendes søster Idas tur til at få sin debut ved et stort mesterskab.

De to piger startede næsten samtidig for 10 år siden i Sjørring Rideklub lidt uden for Thisted. Det var nogle veninder der trak Nanna med første gang og efter et par gange fulgte Ida også med.

Vi er startet fra bunden sammen og vi kan virkelig bruge hinanden. Vi motiverer og hjælper hinanden – det er ligesom at have en fuldtidstræningspartner. Vi udnytter hinandens styrker og svagheder. I en periode dyrkede vi også holdvoltigering sammen, hvor vi lavede øvelser sammen på hesten,” fortæller Nanna om deres samarbejde, og fortsætter:

Til hverdag hjælper vi for eksempel hinanden med at sammensætte de frie program. Nogle gange ser vi voltigering sammen og finder frem til nogle fede øvelser som andre har lavet. Det er en proces, hvor vi finder ud af ting sammen omkring, hvordan programmerne skal sættes sammen. Det kan være svært for der er nogle kriterier, der skal opfyldes. Man skal blandt andet rundt på hele hesten, bruge forskellige bevægelsesretninger og have bestemte øvelser med. Det skal være noget som viser smidighed, styrke og koordination.”

Nanna på 20 år og Ida på 16 har endnu ikke været i direkte konkurrence med hinanden, men om et par år er det slut med at konkurrere i hver sin aldersgruppe:

Vores aldre passer lige sådan, at jeg ikke har været i en konkurrence med Ida. Det er jeg glad nok for, da hun er ved at være ret sej. Det bliver et meget spændende opgør, når vi kommer i vores første konkurrence. Om to år er Ida også senior og så må vi se,” griner Nanna.

Lige nu har pigerne ikke nogen forventninger til resultater ved EM og VM. De har en hel fundamental udfordring, der først skal på plads. Klubbens hest Boston, som de bruger til daglig, er skadet. De ved ikke om han bliver klar til Frankrig, og derfor heller ikke hvor meget de kan nå at træne. Nanna og Ida håber, at Boston bliver klar, og at de i mellemtiden kan låne en hest som de kan træne med.

Senior VM

Individuel kvinde:
Sheena Bendixen, VKT
Kristina Bjerregaard Jensen, VKT
Nanna Trab Christensen, SJRK

Junior EM

Gruppe:
Skibby 1
Reserve: VKT 1

Individuel kvinde:
Ida Trab Christensen, SJRK
Emilie Kastrup Lindgaard, VKT
Anna Viktoria Bruun Damm, MBRK
Reserve: Helena Sjøgren, ARK

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce