De bedste reklamefilm med heste – søde, sjove og nostalgiske

Hvad er den bedste reklamefilm med heste? Malgré Tout har søgt internettet tyndt og fundet de sødeste, sjoveste og mest nostalgiske reklamer, som inddrager eller omhandler heste. Vi er stensikre på, at du allerede kender en lang række af dem, men der er måske også nogen, du ikke har set før eller kan huske. Vigtigst af alt skal du huske at stemme på den, du bedst kan lide, i kommentarfeltet på Facebook knyttet til artiklen.

Annonce

Læs også: Streaming-guide til hestefolket

Dem fra 90’erne

Var du barn, ung eller måske voksen i 90’erne? Hvis svaret er ja og du tilmed er hestemenneske, så husker du helt sikkert de to nedenstående reklamefilm med heste i. De kan virkelig bringe nostalgiske følelser frem!

Bonanza: Saftevand i det vilde vesten (1997)

I 1997 løb den Lucky Luke-inspirerede reklame for saftevand af mærket Bonanza over alle tv-skærme i Danmark. “Hvem kommer først, når tørsten er størst? Bonanza!” er nok den mest nostalgiske sætning, og du bør bestemt ikke snyde dig selv for at høre den (igen).

Haribo: Slikvæddeløb (1997)

En anden video fra 1997, som du helt sikkert kan huske, er den om Haribos slikvæddeløb. Med den kendte speaker fra Klampenborg Galopbane, Henrik Leth, til at kommentere væddeløbet, blev videoen både autentisk og anderledes. Ja, man kan få meget ud af at fusionere to helt modstridende figurer i form af slikposer og heste!

Budweiser og clydesdale-hestene

Budweisers reklamer er nok de mest kendte af slagsen, når det kommer til reklamefilm med heste. De velkendte clydesdale-heste – og indimellem også en hund eller to -danner frontfigurer i de ofte tårepressende og hjertevarme videoer. Faktisk har Budweiser lavet intet mindre end 20 reklamefilm med heste af racen clydesdale repræsenteret. Herunder har vi udvalgt en håndfuld af de mest populære.

Budweiser: Football (1996)

Clydesdale-hestene fik deres debut i 1996, da der skulle laves en reklamefilm i forbindelse med SuperBowl. Den første video, Football, er noget anderledes og lidt mere hardcore i sit udtryk end de senere af slagsen, som spiller mere på følelser som kærlighed og sorg. Men vi synes alligevel du skal se, hvor det hele begyndte.

Budweiser: Respect (2002)

Reklamefilmen Respect blev lavet i 2002 til ære for ofrene ved terrorangrebet på World Trade Center i New York i 2001. Se den – og bliv rørt.

Budweiser: Born A Donkey (2004)

En af de meget kendte videoer hedder Born A Donkey. Vi er næsten sikre på, at du har set den før, men giv alligevel dig selv lov til at bruge det minut, videoen tager, til at se den igen. For den er altså bare sød!

Budweiser: American Dream (2006)

Når det handler om at vække vores følelser, så er videoen American Dream fra 2006 lige i øjet. Hvad er mere sødt end et føl, der prøver at være lige så sej som de store heste?

Budweiser: Stick (2009)

Budweiser-filmen Stick fra 2009 er til alle jer, der elsker hunde lige såvel som heste. Hvis du ser den, tør vi godt garantere dig, at du får et smil på læben – også selvom du måske har set den før.

Budweiser: Lost Dog (2015)

Til hunde- og hestefolket er videoen Lost Dog fra 2015 også ret fantastisk. Men den er også noget mere sørgelig og er svær at se uden at blive rørt. Heldigvis ender det hele godt.

Budweiser: Reunited With Buds (2020)

Det nyeste skud på stammen af Budweiser-reklamer med clydesdale-hestene hedder Renuited With Buds og er fra 2020. Den skal nok også få dig til at trække på smilebåndet, er vi helt sikre på.

https://www.youtube.com/watch?v=A0bRrajlEkU

Telefonselskabernes kærlighed til heste

Af en eller anden årsag er telefonselskaber vilde med at bruge heste i deres reklamefilm. Herunder kan du se et udpluk en række norske og danske reklamer for forskellige telefonselskaber.

3: The Pony (2013)

The Pony er en reklame for telefonselskabet 3. Den var en kæmpesucces, da den udkom i 2013, og den er det stadig. Videoen fik hashtagget #DancePonyDance og er flere gange blevet forsøgt efterlignet af hesteejere med ponyer, som har kunnet udføre de forskellige dansemoves i virkeligheden. Som eksempel kan nævnes denne. Først synes vi dog lige, du bør tage et kig på originalvideoen herunder.

Telenor: Fart og dækning (2015)

Telenor er et norsk selskab og har i hjemlandet lavet denne reklamevideo, som spiller på en sammenligning mellem heste og forskellen på 4G og 4G+. Ja, sådan gør man hestemennesker klogere på telefonhastigheder.

Telenor: Skærmskift (2020)

Telenor har også lavet denne reklame, som du måske har set for ganske nylig, idet den kørte over skærmen i 2020. Med skærmskift som reklamens omdrejningspunkt bruges heste til at tale til den uheldige forbruger (læs: hestemennesket). Telenor ved altså udmærket godt, at du har stået der med en smadret telefonskærm i stalden engang. Klik på billedet for at åbne videoen i en ny fane.

Telenor Danmark reklame

OneCall: Helt Likt

Endnu en norsk reklamefilm med heste synes at bruge dyrene til at ville markedsføre telefoni. Filmen Helt Likt handler om, hvorvidt det billige altid er det dårligste og det dyreste det bedste; en tanke, som nogen måske vil mene også er at kende fra hesteverdenen?

(Web)butikker der godt kan lide heste

Det er også hændt, at butikskæder og webshops har valgt at producere reklamefilm med heste i. Se for eksempel Amazons, Kiwis og selveste H&Ms video med de firbenede indblandet. Vi er faktisk ret overrasket over, hvor all in de er!

Amazon: A Lonely Little Horse

Amazon ved hvordan, det er at være ensom og forgæves prøve at få nye venner. For at få det budskab frem, bruger de en lille pony over for en flok store heste som eksempel. Og hvis vi skal være helt ærlige, så synes vi altså virkelig, at filmen A Lonely Little Horse er kær.

Kiwi: En krone her og en krone der

“En krone her og en krone der” – hvad gør det? Dén sætning er, hvad den efterhånden gamle reklame for supermarkedet Kiwi spiller på. Og det er vel egentlig meget rigtigt, for når man sparer på mad og husholdning, er der flere penge til at have hest – ikke sandt?

H&M: Malin Baryard

Sammen med den svenske springrytter Malin Baryard Johnsson har tøjgiganten H&M lavet en smuk video, der ender med et særegent og måske endda lidt uhyggeligt twist. H&M har været sponsor for Malin Baryard i over 25 år og sponsorerer også den svenske springrytter Peder Fredricsson.

Læs også: Nej, en hest har ikke kun én hestekraft – men hvor mange har den så?

Biler og heste

Hestekræfter må være det helt stærke bindeled, når man taler om heste og biler. Bilbranchen synes i hvert fald også at være glade for at bruge heste i sin markedsføring. Vi har fundet tre bilreklamefilm, der på hver sin måde viser hesten frem som sidestykke til bilen.

Maserati: Car vs. Horse

Hvem er hurtigst? En hest eller en stor Maserati? Det kan du finde ud af i denne velproducerede video, hvor en galophest og en Maserati Levante med 350 hk dyster mod hinanden.

Volkswagen: Horse Laugh

Det er bare ikke nemt at bakke med en trailer, medmindre man har en bil med udstyret i orden. Det prøver denne reklame fra Volkswagen at understrege ved at lade hestene langs parkeringspladsen grine højlydt af manden, der forgæves prøver at få bakket sin trailer på plads. Først da der kommer en Volkswagen Tiguan ind i billedet, kan han lukke munden på de velfornøjede heste.

Mazda: Glæden ved at køre bil

At køre bil skal være som at ride på en hest. Den sammenligning er, hvad Mazda benytter i sin reklamefilm for modellerne Mazda MX-5 og Mazda 6. Glæden ved at køre bil skal føles ligesom, når man sidder på sin hest og alt går op i en højere enhed, mener brandet. Den tanke kan vi altså godt lide!

Tøset skal det være

Til sidst når vi til en mere tøset kategori af reklamefilm med heste. Her kunne vi godt bruge lidt flere videoer at dele med jer læsere, så hvis du ligger inde med én må du endelig sende en besked til os på Facebook.

OPI: Instinct Of Color

Neglelakmærket OPI har sat sig ind i dressurens verden og viser i sin reklamefilm fra 2012 sine produkter frem på en hests hove. Sammen med en række dansere viser hesten sine bedste dressurøvelser – og neglelakken – frem.

Læs også: Se den smukke video om Malgré Touts passion for heste

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce