Redaktionen tester: Trusser til hest – hvad rider du helst med?

Trusser, hipsters, boxershorts, g-streng, bomuldstrusser og mormortrusser. Der findes et utal af forskellige typer trusser, som man kan bruge, når man er til hest. Vi tør godt vove pelsen og skrive, at valget af den rette underdel er et heftigt diskuteret emne i de fleste stalde rundt omkring i landet. Men hvad er egentlig bedst at ride med? Og hvordan undgår man, at de kryber op et sted, hvor de ikke skal være?

Læs også: Redaktionen tester: Er det go eller no-go at ride med musik i ørerne?

Trusser til hest er ligesom politik

Der findes lige så mange holdninger til, hvad der er bedst at ride i, som der findes politiske partier. For nogle er trusser bare trusser. Men for mange er det et stort issue. Nogle ryttere går nemlig op i, om kantsømmen kan ses gennem ridebuksen eller de leopard-prikkede yndlingstrusser kan anes, når man springer. Og hvem har ikke prøvet at få gnavesår bagi eller den såkaldte camel toe?

Annonce

Og for at gøre det hele 1000 gange værre, er der åbenbart også dommere, der har specialiseret sig i at lægge mærke til dine trusser, når du og din hest rider rundt på banen. Nogle dommere har ligefrem et udtryk for problematikken: TTK – Tydelig Trusse Kant. Er du nogensinde stødt på det?

BRUG IKKE HVID UNDER HVID

Mange tror, at den hellige grav er velbevaret, hvis man har hvide trusser på under de hvide ridebukser. Men det passer slet ikke. Hvis du vil undgå synlige underhylere, så skal du bruge undertøj, der har samme farve som din hud.

I vores forsøg på at blive klogere på trusseproblematikken, har vi lavet en intern undersøgelse af, hvilke trusser til hest, der er noget værd.

Læs også: Test dig selv: Denne type undervisning passer bedst til dig

Boxershorts

Hvis du er typen, der rider med boxershorts, er du typen, der går efter fuld dækning. Problemet er bare, at de ifølge os har en tendens til at glide opad. De vil med andre ord nordpå for et godt ord, hvilket ikke er en særlig rar fornemmelse, hvis du for eksempel er på en to timer lang skovtur med din ven eller veninde fra stalden. Så er der nemlig risiko for, at du får gnavesår på tilbagevejen. Omvendt, hvis du kun skal ride en halv times tid på banen, så fungerer de rigtig fint.

Bomuldstrussen

Vores elskede bomuldstrusser. Vi her på redaktionen kan godt lide en vis dækning, uden at vi krydser grænsen til bedstemortrussen. Den store fordel ved den klassiske bomuldstrusse er, at den ikke kravler op. Til gengæld skal du være opmærksom på, at hvis du vil kantsømmen til livs, bør du nok vælge nogle, der er uden syninger.

G-strengen

Vi vidste godt på forhånd, at det ikke ville blive en rar fornøjelse med en g-streng, men hvad gør man ikke for videnskaben? Til at starte med mærkede vi ikke rigtig forskel, men efterhånden krøb den længere og længere op. Til sidst var det som om, at den skulle fjernes ved et kirurgisk indgreb, hvorfor det var nødvendigt at stoppe hesten og foretage en ikke så flatterende indgriben i buksen og rette til. Hvis vi skal finde noget positivt ved g-strengen, er det nok, at du helt og aldeles slipper for grimme syninger. Vil du virkelig være en hardcore g-strengsrytter, så kræver det nok lidt træning i form af oparbejdet hård hud, før du en dag finder det helt behageligt.

Trusseløs

Hvis g-strengen føles ubehagelig, så prøv at forestille dig, hvordan det føles at ride trusseløs. Ja, vi var nødt til at prøve det. Det åbenlyse spørgsmål er selvfølgelig: Får man ikke gnavesår af det? Og svaret er: Jo, flere end du aner! Alligevel findes der ryttere derude med robuste underliv, som sværger til trusseløs ridning. Det er typerne, der hellere vil dø, end at blive set med en trussekant. Hvad gør man ikke for moden? Men vi er altså slet ikke i tvivl. Grænsen går her. Det føltes forkert på så mange niveauer.

Vi håber du er blevet klogere. Om du er til bedstemormodellen, g-strengen eller en af de andre typer af trusser til hest, så er det en smagssag, som man heldigvis helt selv er herre over.

Læs også: Undgå slidt rytterhår: 5 skønhedstips, der kan redde høstakken

Artiklen er oprindeligt bragt i august 2019 og er efterfølgende blevet revideret og opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce