Tilbagekaldelse af ærespræmie samt et års karantæne

PRESSEMEDELSE – HESTEN VÆRN

Anders Uve Sjøbeck Hoecks har fået et års karantæne fra Dansk Varmblods arrangementer. Beslutningen er taget af Dansk Varmblods disciplinærudvalg.

Anders Hoecks skulle have startet hoppen JJ Sophia til Riders Cup, men under opvarmningen var ridtet af voldsom karakter at teknisk delegeret (TD’er) Birgitte Tribler greb ind. Dommerne valgte at diskvalificere Anders Hoeck fra kåringen.

Hestens Værn har efter episoden besluttet at tilbagekalde den ærespræmie som foreningen tildelte Anders Hoeck i 2019 for god mønstring ved Dansk Varmblods hingstekåring.

”Hestens velfærd skal komme før alt andet og vi kan ikke præmiere en person, der er dømt for at have udsat heste for voldsom og uacceptabel ridning”

– udtaler formand Julie Fjeldborg, som reaktion på disciplinærudvalgets afgørelse

Hestens Værn er meget tilfredse med, at Dansk Varmblod Region 2 har haft TDér Birgitte Tribler fra Dansk Rideforbund på pladsen. Hun skulle sikre at reglerne blev overholdt og at der ikke blev gået på kompromis med hestenes velfærd. ”Vi er glade for Birgitte Triblers kontante indgriben og at dommerne valgte at diskvalificere Anders Hoeck, da han helt åbenlyst ikke fulgte hendes henstillinger. Hestens Værn ser meget positivt på Disciplinærudvalgets afgørelse.

Hestens Værn ønsker at opfordre til, at man udbreder systemet med at have en TDér på pladsen til alle skuer og konkurrencer med heste og ponyer i Danmark. ”Specifikt ønsker vi meget mere kontrol omkring hvad der foregår på opvarmningsbanerne og ligeledes øget fokus på, at det udstyr vi bruger til hestene, ikke skader og forvolder smerte.”

”Det må aldrig kunne betales sig at sætte resultater over hestenes velfærd. Hesten er vores silent partner og skal behandles ordentligt.” siger Julie Fjeldborg.

Denne sag er et godt bevis på, at der måske sættes mere fokus på hestenes velfærd og trivsel i sporten, som bør være alles første prioritet.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce