Tyggegummi til heste – hvorfor nu det og hvordan virker det?

Annoncørbetalt artikel

Rigtig mange ting fra vores verden kan overføres og bruges i hesteverdenen. Men at give sin hest tyggegummi kan umiddelbart lyde lidt specielt. Dog er det sådan, at der faktisk er udviklet et tyggegummi specielt til heste, og at det bruges af en lang række ryttere indenfor en bred vifte af discipliner i hele verden.

Tyggegummiet til heste hedder GumBits, og er velegnet til alle slags heste og ponyer. Det er lavet af naturlige og godkendte ingredienser, som gør det både spiseligt og sikkert at give hesten. Det naturlige indhold betyder også, at det er tilladt at bruge tyggegummiet til konkurrencer.

Men hvorfor overhovedet give sin hest tyggegummi?

Gumbits har flere funktioner. Foto: Gumbits.

Læs også: Hvad er et mildt bid?

Ikke bare et tyggegummi

Når vi som mennesker putter et stykke tyggegummi i munden, er det ofte fordi vi enten har lyst til at få en frisk smag i munden eller for at få noget at tygge på. Det er dog ikke helt det samme med tyggegummiet til heste, som har en langt mere praktisk funktion.

Når hesten tygger på GumBits bliver de til en slags gelé, der lægger sig som en hinde på hestens tænder. Det kan være med til at forebygge at hesten skærer tænder, slappe mere af i kæben, hjælpe den til bedre at suge på biddet eller med at acceptere biddet.

Tyggegummiet har en smag, som de fleste heste synes om, og det giver dem helt automatisk lyst til at tygge på det. Flere ryttere har oplevet, at hesten slapper mere af, når den tygger på det og at det giver en mere blød kontakt på biddet, når det sker.

Gumbits sætter gang i spytproduktionen og afhjælper mundtørhed. Foto: Shutterstock.

Læs også | annoncørbetalt: Vibrationsgulve – hvad er det præcis?

Afhjælper mundtørhed

Ryttere som indimellem oplever at deres heste har problemer med mundtørhed, fortæller at de har haft positive oplevelser med brug af GumBits, hvilket helt naturligt hænger sammen med den øgede spytprodukton.

“Hvad jeg godt kan lide ved GumBits er at det opmuntrer hestene til at suge på biddet. Det giver en blødere kontakt til hesten. Det er enkelt og det supporterer træningen,” siger Severo Jurado López.

Hvem bruger det?

Folkene bag GumBits fortæller, at deres produkt bruges af mange typer ryttere og af vidt forskellige grunde.

  • Til unge heste, som skal lære at have bid i munden
  • Af ryttere, som ønsker at mindske at hesten skærer tænder
  • Af ryttere, som gennem øget spytproduktion ønsker at minimere at hesten hoster
  • Af ryttere, som vil hjælpe deres heste med at slappe af i nye træningssituationer
  • Til at øge koncentrationen i svære eller nye øvelser
  • Til at øge blødheden i munden på hesten

Militaryrytter Hayley Parsons fortæller:

”Min hest Rio var startet med at skære tænder, og jeg gjorde alt – behandling for mavesår, tandlægebesøg, forskellige bid og løsere næsebånd, men lige lidt hjalp det. Det eneste, som fik det til at holde op, var GumBits. Min hest elsker smagen, skærer ikke tænder mere og virker til at være mere tilpas med trensen.”

Læs også: Ja, man får en friskere ridetur ud af at klippe sin hest

Nemt at tildele

GumBits er nemt at give hesten. En lille håndfuld gumbits gives lige før pålægning af trensen og du har den fulde effekt under din træning eller til stævnet.

Vind en pakke GumBits

Malgré Tout har netop lanceret sit første trykte magasin, og her kan du blandt andet deltage i konkurrencen om en pakke GumBits. Magasinet er gratis og kan hentes her.

Kilder: Netdyredoktor.dk, gumbits.com.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce