Vibrationsgulve – hvad er det præcis?

Annoncørbetalt artikel

Du har højst sandsynligt hørt om vibrationsgulve, hvis popularitet vokser støt blandt både amatørryttere og professionelle. Vi har spurgt Jemotrading, om hvad det præcis er, som vibrationsgulve kan.

Vibrationsgulvet et en af mange fitness og wellness maskiner, der findes til heste. Mange vil måske tænke, at vibrationsgulve er dyre, komplekse maskiner som er forbeholdt velhavende mennesker eller store stalde. Mange af os tør kun drømme om denne form for luksus til vores heste, men sandheden er, at vibrationsgulvet hører til i den mindre ende af skalaen – både i forhold til størrelse og pris.

Hvordan virker det?

Vibrationerne i gulvet genererer en lille smule instabilitet som gør, at hesten bliver nødt til at balancere sin krop, hvilket kræver energi og stimulerer stofskiftet. Det er meget almindeligt at kombinere vibrationerne med et ekstra magnetfelt. Dette hjælper med at få musklerne til at slappe af, afhjælpe spændinger og forbedre blodcirkulationen. Vibrationsgulvet kan desuden bruges terapeutisk i forbindelse med seneskader, gigt, forfangenhed, kroniske luftvejssygdomme og hovsenebensyndrom. Herudover også forebyggende mod skader og milde kolikker.

Læs også: Træn i vand – men gør det rigtigt.

Vibrationsgulvet kan bruges terapeutisk, i forbindelse med træning og til ren wellness. Foto: Jemotrading

Hvad siger eksperterne?

I et studie udført af den belgiske hestefysioterapeut Isabeau Deckers konkluderes der, at vibrationerne fra vibrationsgulve kan være godt for hestens ryg. Deckers skriver at ”Vibrationer bliver i stigende grad mere og mere anerkendt som en effektiv og nyttig tilføjelse til træning og terapi til heste såvel som mennesker.” Deckers studie bekræfter at vibrationer har haft gavnlig effekt på hestens rygsøjle. Herudover bekræfter studiet at vibrationer kan hjælpe med at aktivere hestens core. Dette skal naturligvis kombineres med træning eller genoptræningsplan for den individuelle hest, understreger Deckers.

Det er generelt kendt at vibrationsgulve kan afspænde hestens (og menneskets) muskler og herved løsne spændinger både før og efter træning. Herudover kan vibrationsgulve øge blodcirkulationen i hestens ben og organer, hvilket kan hjælpe med at varme dem op, samt fremskynde genopretningen af blødvævsstrukturer (eksempelvis hævede ben) efter træning. Vibrationerne kan desuden hjælpe med at forebygge skader og styrke hesten efter en skade.

Læs også: Vibrationer er vejen til et bedre helbred for din hest

Du kan nu lease et vibrationsgulv

Hvad er vigtigt når du leder efter et vibrationsgulv?

Kvalitet og funktionalitet er meget vigtige faktorer, som er værd at undersøge, hvis du overvejer at købe et vibrationsgulv. Vores firbenede ven skal stå på det, og selv hvis hesten laver pludselige eller voldsomme bevægelser skal maskinen være hårdfør nok til ikke at gå i stykker, så hesten ikke kommer til skade. Det er derfor vigtigt hvilke materialer maskinen er lavet af. En af de ting, som skal gå udenom er maskiner med skarpe kanter, hvilket er et af de første tegn på en utilstrækkelig maskine.

Læs Også: Vibrationer er vejen til et bedre helbred for din hest

Vibrationsgulvet fra Jemotrading er udviklet af dyrlæger i Tyskland og er også produceret der. Vibrationsgulvet har et meget robust udseende og der er endda mulighed for at maskinen kan blive bygget ned i gulvet, så maskinen er i samme niveau som gulvet. På den måde er det mere sikkert for hesten at gå ind på og ud af maskinen, hvilket kan hjælpe heste som måske kan være lidt usikre.

Lav dit eget spaområde i stalden

Det behøver ikke være dyrt at lave dit eget spaområde i stalden. Foto: Jemotrading

Ifølge Jemotrading er vibrationsgulvet er en god maskine for enhver stald. Den er forholdsvis lille hvilket betyder, at den ikke optager meget plads. Den er en god løsning for stalde og rideskoler, der gerne vil tilbyde noget lidt ekstra. Det er muligt at indbygge et magnetisk felt og det er også muligt at inkludere vibrationsgulvet i et spa.

Der er mulighed for at kombinere vibrationsgulvet med en moderne betalingsløsning, så hver session koster et beløb. Det betyder, at omkostningen ved købet af gulvet hurtigt kan blive tjent ind igen. Det er endda muligt at lave en leasing løsning, hvilket kan medvirke til at gøre vibrationsgulvet tilgængeligt for flere mennesker.

Du kan nu lease et vibrationsgulv

Trine fra Jemotrading forklarer, at det er populært blandt kunderne at kombinere vibrationsgulvet med et solarium. På den måde kan du behandle kroppen både nedefra og ovenfra på samme tid. Moderne infrarøde solariums så som det svenske Stallvärme kan supportere i træningen af hesten. Herudover er det ren wellness for hesten.

Rikke Haastrup
Rikke Haastrup har haft et vibrationsgulv i mange år. Foro: Jemotrading

Rikke Haastrup elsker sine fitnessmaskiner

Rikke har gennem mange år haft et spa med indbygget vibrationsgulv. Hun fortæller, at hun er rigtig glad for det og understreger, at hendes heste kommer sig meget hurtigere. Rikke siger desuden, at de også selv bruger maskinen efter en lang dag. At det hjælper at stå på gulvet i 10 minutter, hvis benene er trætte.

Du kan nu lease et vibrationsgulv

Fordele ved vibrationsgulve
  • Effektiv vibrationsbehandling (magnetiske felter kan bygges ind)
  • Forbedrer rehabilitering og træning
  • Forbedrer den generelle trivsel
  • Konkurrencedygtig i pris
  • Forholdsvis lille i størrelse
  • Der kan tilføjes et solarium
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce