Vibrationer er vejen til et bedre helbred for din hest

Vibrationsgulv øger hestens blodcirkulation, uden at hesten belastes.

Der er gode muligheder for, at din hest kan få det bedre efter en tur på et vibrationsgulv. Som navnet antyder, så rystes hestens muskulatur nemlig godt igennem, når den står på det vibrerende gulv, hvilket fjerner syreophobninger i dens muskler efter træning. Derudover øger et vibrationsgulv også hestens blodcirkulation uden at hesten belastes. Faktisk kan det vibrerende gulv aktivere op til 97 procent af hestens muskler.

Forskere har brug termografi før- og efter behandlingerne, taget blodprøver, målt rektaltemperaturen og hjerterytmen og foretaget kliniske undersøgelser af fysiske reaktioner hos hestene.

Læs også: Malgré Tout var navnet på Christian 10.s hvide hest

Hvad er et vibrationsgulv?

Vibrationsgulvet kan kaldes for en massage-maskine. Den kan bruges til alle typer af heste. Det er for hesten en behagelig og afslappende måde at få blodcirkulationen i gang og opnå afslapning af muskulaturen. Ud over massagen fra det vibrerende gulv, kan vibrationerne også virke rehabiliterende efter skader, forberede hestens muskler til arbejde eller massere dem efter træning eller konkurrence. Vibrationsgulvet kan med andre ord træne, massere og opbygge hestens muskler. Det kan også anvendes til genoptræning efter en skade.

vibra gulv
Følg også med på Equigroups Facebook

Læs også:

Vibrationsgulve giver overraskende resultater, mener forskere

Hvad siger forskningen?

Flere landsbrugsuniversiteter, herunder svenske, engelske og amerikanske har forsket og testet vibrationsgulve til heste for at undersøge, hvad der sker klinisk med heste under vibrationsbehandling.

Flere landsbrugsuniversiteter, herunder svenske, engelske og amerikanske har forsket og testet vibrationsgulve til heste for at undersøge, hvad der sker klinisk med heste under vibrationsbehandling. læs mere på www.equigoup.dk

Forskere har brug termografi før- og efter behandlingerne, taget blodprøver, målt rektaltemperaturen og hjerterytmen og foretaget kliniske undersøgelser af fysiske reaktioner hos hestene.

Alle heste så ud til at virkelig nyde deres behandlinger. Der er endnu ikke observeret nogen negativ effekt fra behandlingerne. I alle tilfælde var resultaterne succesrige, og rehabiliteringstiderne var kortere end forudsagt.

Knoglescanninger viser, at vibrationsgulve regenererer knogletætheden med op til 20% – kke kun i benene, men også i ribbenene.

Fakta og fordele

  • Knoglescanninger viser, at vibrationsgulve regenererer knogletætheden med op til 20% – kke kun i benene, men også i ribbenene.
  • Ved at lægge hænderne på hesten kan du mærke vibrationerne fra gulvet helt op gennem skuldrene.
  • Vibrationsgulve hjælper også i behandlingen af ​​bløddelsskader, overbelastninger eller lessioner på led og sener, forfangenhed og navikulære sygdomme.
  • Stimulerer til sundere og hurtigere hovvækst.
  • Sænker kortisolniveauerne.
  • Betydelig stigning i muskelstyrke efter kun 10 minutter om dagen i 10 dage.
  • Heste, der trænes på vibrationsgulve, kan accelerere hurtigere fra stilstand og op i fart og udvikle mere højde i deres skridt. Dette skyldes, at elasticiteten og fleksibiliteten øges.
  • Tests viser, at det har en positiv effekt på opvarmningen, fordi det kræver mindre energi af hesten, før dens muskler er varme. Træningssessionerne kan derfor forkortes væsentligt.
  • Velegnet og effektiv til rehabilitering af heste, der skal have boksro eller har svært ved at blive håndteret for hånd.
  • Vibrationstræning øger produktionen af ​​testosteron.

Læs også: Vibrationer er vejen til et bedre helbred for din hest

Læs mere om mulighederne for at købe eller lease et vibrationsgulv HER

Sådan virker et vibrationsgulv:

Her kan du se et vibrations gulv i aktion fra Equigroup
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce