Vilde og frie heste i den danske natur

“Wild, wild horses – couldn´t drag me away.” Måske kender du Rolling Stones´stemningsfulde sang om stor kærlighed. Nu gør Den Danske Naturfond et gedigent stykke arbejde for at give de besøgende i Mols Bjerge en unik mulighed for at opleve vilde heste i den danske natur – hvem ved – måske kommer der mere stor lyric ud af mødet med de graciøse vilde heste.

Vilde heste som forsøgsprojekt
I første omgang er der tale om et forsøgsprojekt, som måske kan vokse og brede sig til andre steder i landet. Det er Naturhistorisk Museum og Molslaboratoriet som med støtte fra Århus Universitet, står for udsættelsen af de vilde heste. Håbet er, at hestene udover at være til gavn for biodiversiteten, også vil give de besøgende i nationalparken en helt unik naturoplevelse.

Heste skal pleje sjælden natur
Det er første gang, man sætter frie heste ud som en del af en vildere og mere naturlig måde at forvalte Mols Bjerges naturpleje. Der er planer om, at projektet skal danne baggrund for, at forskere og andre med interesse for naturpleje, skal have mulighed for at observere, hvordan vildhestenes påvirker den sjældne type natur, som Mols Bjerge udgør. Der bliver opsat hegn om hele området, og vildhestene vil bevæge sig frit på hele arealet året rundt.

Hvis du vil læse mere om projektet, kan du gøre det her.

Kilder: stiften.dk og naturguide.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce