10 ting i hesteverdenen, der er sværere, end de ser ud

Vi kan vist alle blive enige om, at ridning og hestepasning er en kunst, og at selvom vi stræber mod at alt skal se så let ud, så er det sjældent tilfældet. Men der er alligevel nogle ting, som bare er sværere end andre. Her har vi samlet 10 ting, som vi synes er sværere, end det ser ud til at være. Måske har du nogle andre bud?

Annonce

Lægge bandager på

Én ting er at lægge bandager på, så de ligger korrekt – men at de så samtidig også skal se pæne ud og have velcroen nogenlunde samme sted? Puha… Og så skal de endda også rulles sammen igen.

Klippe hesten

Kan du forestille dig det barn, hvis mor lige kunne klare klipningen hjemme på badeværelset? Sådan ser vores stakkels heste også ud engang i mellem, både når vi lige vil rette manen til eller klippe vinterpelsen af dem.

Læs også: Test dig selv: Kender du din hest?

Åbne en låge fra hesteryg

Du er lige kommet op på hesten, men lågen ind til ridebanen er lukket. Hopper du ned igen og åbner den? Ikke før du lige har forsøgt i at åbne den fra hesteryg i omtrent 20 minutter. Tænk nu, hvis det lykkedes… Men det gjorde det ikke, så du ender med at hoppe af for at gøre det alligevel.

Ramme den rigtige afstand

”At ride er så nemt. Hesten gør jo hele arbejdet”. Det kan vi vist godt blive enige om er helt forkert. Før man har siddet med hjertet oppe i halsen, fordi hesten lige tog et galopspring mere eller mindre, end man havde regnet med, har man ingen fornemmelse for, hvor meget man faktisk laver deroppe på ryggen af hesten! Er du ikke enig?

Annonce

Ride ligeud rettet

Man skulle tro, at det var det nemmeste i hele verden, men måske er det faktisk præcis det modsatte. Hvor mange her har fået et ”skævt ad midterlinjen” i deres kritik fra dressurstævnerne? På redaktionen er vi i hvert fald et par stykker.

Åbne en balle wrap

Hvor mange gange har du følt, at der må være 1000 lag plastik rundt om en balle wrap? Det kan i hvert fald virke som et heldagsprojekt, især fordi hobbykniven eller saksen aldrig ligger på sin plads. Og nej, en hovrenser er ikke velegnet til det.

Læs også: 9 typiske fordomme om hestemennesker

Gnubbe hesten

Okay, indrømmet… At give hesten en ordentlig gnubbetur er ikke svært, men det er i hvert fald hårdt! Hvor ofte har du ikke stået med en arm, der er fuldstændig syret til efter 3 minutters gnubning, men du kan se at din bedste ven står og nyder det? Det er skam hårdt at være en god hesteejer.

Flette hesten

Det er ikke kun på grund af tidsmangel, at mange af de dygtige ryttere har grooms til at flette deres heste. For nøj, hvor er det svært at få pænt! Vi er ikke i tvivl om, at hesteejere kunne blive glimrende frisører og stylister!

Longere

Man skulle tro, at longering var det nemmeste i verden – du står bare på midten og giver hesten lov til at løbe rundt om dig. Men at skulle styre både longetov, longepisk og hesten på en gang, det er altså nemmere sagt end gjort. Især når din hest synes at det er meget hyggeligere at stå inde på midten sammen med dig.

Annonce

Stige op fra jorden

I rideskoletiden var det piece of cake. Dengang foregik næsten al opstigning fra jorden. Heldigvis siger mange, at din hest og din sadel har bedst af at stige op fra en skammel. Men hvad hvis du taber en handske eller en pisk, hvor du ikke har en skammel i nærheden? Dét er problematisk.

Læs også: 10 skinbarlige facts om hestemennesker

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce