12 ting, du kan lave med din hest – uden at være på ryggen

De fleste hestemennesker elsker at ride deres hest, og vil det gerne så ofte som muligt. Men der findes også mange andre ting, man kan lave med sin hest, når man ikke er på ryggen af den. Det kan være, at du selv eller hesten har brug for en ‘fridag’, eller at du ikke har tid til at sadle op, ride og sadle af igen. Derfor får du nu 12 hyggelige ting, du også kan lave med din hest. Vi håber, at du kan finde lidt inspiration.

Læs også: Styrk samværet med din hest – træning fra jorden

Annonce

12 hyggelige og sjove ting, du kan lave med din hest

 1. Gå tur. Tag din hest med på en gåtur, for eksempel gennem byen eller ud i naturen. Det er både hyggeligt, dejligt og afslappende at komme lidt ud.
 2. Bare nyd hestens selskab. Sæt sig på folden eller i nærheden af hesten. Måske den endda kommer hen til dig og står og hygger og græsser lidt?
 3. Lav miljøtræning. Giv din hest en udfordring med for eksempel paraplyer eller presenninger. Det er god mentaltræning for hesten, og det skader aldrig at have en hest, der er trænet i ikke at hoppe rundt, lige så snart der er noget, som bevæger sig.
 4. Giv din hest den store omgang. Frem med striglekassen og strigl hele kroppen, smør hovene og red både man og hale igennem.
 5. Prøv at find din hests yndlingsgodbid. Hav nogle forskellige former for godbidder med, og se om du kan finde den, din hest allerbedst kan lide.
 6. Find din hests ‘sweet spot’ (hvis du ikke allerede har fundet det). Brug lidt tid på, at finde din hests yndlingssted at blive kløet eller gnubbet. Er det på bringen? Eller hvad med på bagparten?
 7. Stræk ud med hesten. Ligesom for os mennesker, kan det være rigtig godt for en hest at strække lidt ud – så hvorfor ikke prøve nogle udstrækningsøvelser?
 8. Lær din hest at smile – eller andre tricks. Tricks er altid sjovt; det er sjovt at træne og sjovt at vise. Så find forskellige tricks og start træningen.
 9. Lav en forhindringbane til hesten. Byg en forhindringsbane med forskellige ting, og hvis du laver den flere gange, så kan du tilføje nye elementer hver gang.
 10. Flet hestens man. Der er mange muligheder, når det gælder fletninger. Find den pæneste, og gå i gang.
 11. Lav jordarbejde. Træn i longe, med bomme eller uden noget som helst – det er rigtig god træning for hesten.
 12. Træn dyrlæge-ting. Gør din hest tryg ved at blive rørt over det hele, og træn for eksempel også at hesten skal have en sprøjte i munden – ligesom, når den skal have ormekur.

Læs også: Jordarbejde: 8 øvelser du nemt og billigt kan lave sammen med din hest

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce