3 øvelser med kegler, som enhver ekvipage kan bruge

Vi har igen været rundt på sociale medier og fundet inspiration til øvelser, som du og din hest kan lave med kegler. Der findes et hav af øvelser, som kan laves med kegler, hvor du blandt andet kan bruge dem til at hæve dine bomme, eller du kan sætte kegler i hjørnerne for at sikre, at din hest kommer helt ud i hjørnerne.

Annonce

Kegler kan også bruges til at styrke de eksisterende øvelser og give præcision i disse, og de kan desuden bruges til miljøtræning – der er ikke grænser for, hvordan du og din hest kan bruge kegler i jeres daglige træning. Uanset hvad I træner hen i mod, er kegler et brugbart træningsredskab i den daglige træning.

Læs også: Styrk sammenværet med din hest: miljøtræning

1. SLANGEGANG

Du kender sikkert allerede slangegangen, men du kan forfine øvelsen ved at sætte kegler op ved en række af punkterne. På den måde har du punkter at ride efter, og du har keglen at bøje hesten rundt om.

Sådan gør du

Placer kegler ved alle de bogstaver, som du normalt ville ride efter i slangegang. Hvis du vil have ekstra støtte, når I rider midt over banen, kan I placere bomme mellem keglerne.

2. STJERNEN

Her skal du holde tungen lige i munden! Stjernen kræver blot fem kegler, som er placeret i en stjerneformation. Dette stiller krav til jeres tempo, da øvelsen kræver, at I ikke har for meget fart på. Øvelsen kræver også, at hesten er ligeudrettet mellem keglerne, og at den kan bøje sig omkring keglerne.

Øvelsen kan også bruges til at træne både halve og hele parader, hvis stjernen er stor nok.

Sådan gør du

Placer fem kegler i en stjerneformation midt på banen. Størrelsen afhænger af jeres træningsniveau, men uanset hvad vil øvelsen formentligt udfordre jer på både koordination, tempo, ligeudretning og bøjning.

Forestil dig en stjerne, og rid efter den fra kegle til kegle. Øvelsen kan varieres, så du ikke nødvendigvis rider efter en stjerne, men derimod bruger keglerne som pejlemærker i forhold til eksempelvis kegler og ligeudretning.

øvelse kegle stjerne

3. MILJØTRÆNING MED KEGLER

Keglerne i sig selv er formentligt ikke farlige for din hest, men hvis du vil sætte en ekstra udfordring på, kan du prøve at placere eksempelvis en opslået paraply nede i keglen. På den måde udfordrer du også din hest mentalt og miljøtræner den.

I kan med fordel lave øvelsen fra jorden først, så din hest bliver tryg ved den ændrede kegle, før I prøver fra ryggen.

Annonce

Læs også: 8 nemme øvelser til miljøtræning

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce