3 tegn på, at din hest kan genkende dig – og respekterer dig

Mon ikke de fleste hesteejere drømmer om en hest, der vrinskende byder velkommen, når man træder ind i stalden eller ud på folden for at hente den? Måske er du allerede så heldig at have en hest, der kan genkende dig – måske venter du tålmodigt på, hvor mange år der mon skal gå, før det sker. Nogle heste lærer lynhurtigt at forbinde et menneske med noget godt, mens andre er mere langsomme. Dog handler det ikke kun om hestens egne evner, men har også noget med os mennesker ar gøre. Med fundament i en række forskning kan du her lære lidt om, hvor lang tid der går, før din hest egentlig kan genkende dig.

Der er meget forskning, som konkluderer, at heste er i stand til at huske personer, som de forbinder med noget positivt. Når dette positive bånd først er der, er det næsten umuligt at bryde

Equine Helper. Oversat fra engelsk.

Sådan lærer din hest dig at kende

I processen, hvor din hest stille og roligt lærer dig at kende, er der særligt tre ting, den husker. Din stemme, dine bevægelser og dine handlinger. Alle tre eleenter er med til at danne hestens samlede billede af dig, ligesom det er med til at danne dens positive – eller negative – indtryk og opfattelse af dig.

Annonce

Det er særligt, når din hest lærer alle tre elementer at kende og kan koble din stemme og dine bevægelser sammen, at den virkelig kan begynde at genkende dig. Og når den tilmed lærer at afkode dine handlinger og kende rækkefølgen på dem gennem positiv forstærkning, vil den føle sig stærkt knyttet til dig. Det skriver Equine Helper på baggrund af en række forskningsstudier.

“Din hest lærer at forbinde din stemme med dit fysiske udseende. Heste genkender også de arbejdsstillinger og bevægelser, som du typisk viser, mens du er i deres tilstedeværelse.”

Equine Helper. Oversat fra engelsk.

Det betyder altså, at når hesten pludselig begynder at komme hen til dig på folden eller måske ligefrem vrinsker til dig, når du kommer ud for at hente den, så er det, fordi den forbinder det, der efterfølgende skal ske, med noget godt. Den husker, at når den bliver taget ind fra fold af dig, så skal den arbejde, have mad eller måske nusses lidt omkring. Derfor vil en hest, der har skabt et stærkt bånd til sin ejer, med al sandsynlighed kunne genkende vedkommende igen selv efter flere års adskillelse.

Læs også: Heste har flere ansigtsudtryk end chimpanser

Tegnene på, at din hest kan genkende dig

Når din hest forbinder dig med noget godt, vil den udvise en positiv følelse – kærlighed – når det går op for den, at du er i dens nærhed. Der er særligt tre ting, som man mener, heste ofte gør som bevis på, at de kan genkende en person, de holder af.

1. Hesten vrinsker eller kommer hen til dig

Du kan være ret sikker på, at din hest kan kende dig, og at den forbinder dig med noget positivt, hvis den ligefrem vrinsker af dig eller går dig i møde, når du henter den i boksen eller på folden. Heste opfanger dog let menneskelige følelser, så hvis du en dag kommer og virker sur, stresset eller frustreret, kan det påvirke din hests lyst til at opsøge dig.

2. Hesten følger dine instrukser

Når din hest holder af dig, så respekterer den dig også. Og når den respekterer dig, så den viljen til at efterkomme dine ønsker. Derfor er det et tydeligt tegn på, at din hest kan genkende dig, når den vælger at gøre hvad du siger og følge dine instrukser.

3. Hesten slapper af i dit selskab

En hest, der formår at finde ro og slappe af i selskab med sin ejer – også selvom den er væk fra sin flok – føler sig tryg. Tag det derfor som et stort kompliment og som et tegn på at din hest udmærket ved, hvem du er, når den slapper af, når I er sammen. Og specielt hvis det bare er jer to.

Læs også: Studie: Heste forstår ikke dine ord – de forstår dit toneleje

Annonce

Kilder

Equine Helper: Do Horses Remember Their Owners? Complete Guide

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce