5 fald fra hest alle har prøvet

Vi elsker at ride, men det er ikke lige altid det går som vi har planlagt! Din firbenede makker er trods alt et levende væsen med (nogle gange) andre ting på dagsordenen end dig. Det resulterer sommetider i at vi, i stedet for at udføre de flotte dressurøvelser eller gennemføre den svære springbane, ender med at smage ridehusbunden! Vi har samlet nogle fald fra hest, hvor du helt sikkert kan nikke genkendende til en eller to af dem.

Læs også: Malgré Tout – at have hest på trods af alt

1. Når du lander på den anden side

Mange har prøvet det. Mange har grint af det! Du vil bare have en stille og rolig tur på hesten, og orker ikke lige alt det med opsadling. Så hvorfor ikke ride uden sadel? Der skal et ordentligt afsæt til, og en gang i mellem sker det altså, man lige får fejlbedømt springet, og at man lander på den anden side – av mit haleben!

2. “Skal vi ikke lege rodeo mor?”

Hvem bliver ikke lidt sommerkulrede? Vores heste gør! Mange har nok prøvet at “Bølle” pludselig var færdig som dressurhest og lige hurtigt skifter karriererspor – til rodeohest. Så går turen ellers tværs gennem ridebanen med buk og spring og du kan ikke gøre andet end at forsøge at hænge på. Det lykkedes dog ikke altid, og så sidder du ellers der i sandet, og skal lige til at blive sur – men så står din bedste ven og kigger på dig noget så kærligt og nysgerrigt, som om han siger; “Hey, hvad laver du der?”. Sådan et ansigt kan man altså ikke blive sur på!

3. Når du lander på benene

Ved en ufrivillig afsidning er der tre scenarier: Av det gjorde ondt, op igen, og hvad skete der lige her? Nogle fald er mere elegante end andre – vi kender op til flere der har prøvet at falde af, lande på benene, uden rigtig at have nået at opfange hvad der skete. Men hey, du slog dig ikke.

4. Du kommer over springet – hesten gør ikke

Tju hej, hvor det går. I er flyvende – bogstavelig talt. Hesten kunne ikke gå bedre og I klarer den ene forhindring efter den anden. Indtil at din hest beslutter sig for, at nu er han altså færdig med at springe. Det er du ikke, og du tager turen hen over forhindringen alene. Tusinde tak min ven!

5. Spøger det?

“Musse” går så fint hjemme på dressurbanen. Øvelserne udføres til UG, og du føler dig på toppen af verden. Tænk at du har sådan en fin, stabil og rolig hest. I rider forbi dommerhuset, som I har set 1000 gange før samme dag – men pludselig forvandler det sig til en farlig tiger, der kan hoppe på jer når som helst. Hvad gør din hest? Hopper til siden. Hvad gør du? Lander forvirret i sandet, hvor du endnu engang undrer dig over, hvad der egentlig foregår i hovedet på din hest.

Det kan blive til mange sjove fald gennem tiden med din bedste ven, og selvom det måske ikke er så sjovt i øjeblikket, får du gode historier du kan grine af med dine hestevenner senere hen.

Gendelt artikel fra juni 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce