Av av av: 5 fald fra hest, som alle ryttere har prøvet

Vi elsker at ride, men det er ikke lige altid det går som vi har planlagt. Din firbenede makker er trods alt et levende væsen med andre ting på dagsordenen end dig. Det resulterer sommetider i at vi, i stedet for at udføre de flotte dressurøvelser eller gennemføre den svære springbane, ender med at smage på ridebanebunden. Vi har samlet et udpluk af de fald fra hest, som vi mener, alle ryttere udsættes for på et eller anet tidspunkt i deres karriere.

Læs også: Førstehjælp til rytteren: Sådan behandler du dine sår og vabler

1. Den pinlige under opstigning

Mange har prøvet det. Mange har grint af det, og det er faktisk ret pinligt. Du vil bare have en stille og rolig tur på hesten, og orker ikke lige alt det med opsadling. Så hvorfor ikke ride uden sadel? Der skal et ordentligt afsæt til, og en gang i mellem sker det altså, man lige får fejlbedømt springet og lander på den anden side. Av, kære haleben!

Annonce

2. “Skal vi ikke lege rodeo?”

Hvem bliver ikke lidt forårs- eller sommerglade? Vores heste gør! De fleste har nok prøvet, at hesten pludselig ville være rodeohest. Så går turen ellers tværs gennem ridebanen med buk og spring, og du kan ikke gøre andet end at forsøge at hænge på. Det lykkes ikke altid, og så sidder du pludselig der i sandet og skal lige til at blive sur. Men så står din bedste ven dér og kigger på dig noget så kærligt og nysgerrigt. Det er som om, den siger: “Hey, hvad laver du der?”. Sådan et ansigt kan man altså ikke blive sur på.

3. Som en ægte gymnast

Ved en ufrivillig afsidning er der tre scenarier: Av det gjorde ondt, op igen, og hvad skete der lige dér? Nogle fald er mere elegante end andre. Vi kender op til flere, der har prøvet at falde af og lande på benene, uden rigtig at have nået at opfange, hvad der skete. Men hey, du slog dig ikke, og det du lavede, fik dig faktisk til at ligne en ægte gymnast.

Læs også: Playliste: 15 hestesange du kan hygge dig med i stalden

4. “Jamen, var vi ikke færdige?”

Tju hej, hvor det går. I er flyvende – bogstavelig talt. Hesten kunne ikke gå bedre, og I klarer den ene forhindring efter den anden. Indtil at din hest beslutter sig for, at nu er han altså færdig med at springe. Det er du ikke, og du tager turen hen over forhindringen alene. “Jamen, var vi ikke færdige med at springe?”, synes din hest at tænke, mens du råber: “Vi var ikke færdige. Så tusind tak, min ven!”.

Annonce

5. Spøgelseshuset til stævne

Din hest går så fint hjemme på dressurbanen. Øvelserne udføres til UG, og du føler dig på toppen. Tænk, at du har sådan en fin, stabil og rolig hest. I rider forbi dommerhuset, som I har set 1000 gange før samme dag, men pludselig forvandler det sig til et spøgelseshus. Hvad gør din hest? Hopper til siden. Hvad gør du? Lander forvirret i sandet, hvor du endnu engang undrer dig over, hvad der egentlig foregår i hovedet på din hest.

Det kan blive til mange sjove fald fra hest gennem tiden som rytter. Selvom det måske ikke er så sjovt i øjeblikket, får du gode historier, du kan grine af med dine hestevenner senere hen. Er du ikke enig?

Læs også: Hvis din hest kunne tale: Det savner den helt sikkert fra 90erne og 00erne

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce