Playliste: 15 hestesange du kan hygge dig med i stalden

Når du skal muge ud, pudse udstyr eller bare rydde op i stalden, så er det uden tvivl lidt ekstra hyggeligt med lidt musik i baggrunden. Det kan også være, du er typen, der godt kan lide at ride til musik. Derfor har vi fundet en række forskellige hestesange, der på en eller anden måde har noget med livet som rytter eller hesteejer at gøre, og lavet en samlet playliste til dig. Så er der ingen undskyld for ikke at være praktisk i stalden.

Annonce

Du kan høre alle vores hestesange i denne artikel eller afspille playlisten på vores YouTube-kanal. Vi lægger ud i de nyeste sange og går længere og længere tilbage i tiden.

Læs også: Er det go eller no-go at ride med musik i ørerne?

Keith Urban – Horses

Den første sang, vi har fundet, hedder ganske enkelt Horses. Den er sunget af den australske contry-sanger Keith Urban. Vi synes, han gør det hammergodt, og hvis ikke du kender hans sang, skylder du virkelig dig selv at få den hørt. Med budskabet om at turde tro på sig selv og “let your horses run”, er det en rigtig “you can do it”-sang. Den kan uden tvivl være god at ride til eller høre, når man sadler op forud for ridetræningen.

Bruce Springsteen – Chasin’ Wild Horses

Bruce Springsteen er uden tvivl en gammel kending, og det er ikke svært at forestille sig den amerikanske rockmusiker med den hæse stemme synge en country-inspireret sang om heste. Men faktisk er det først sket i 2019. Den i dag 71-årige verdensmand synger her den stille sang Chasin’ Wild Horses fra albummet Western Stars, der også er lavet en smuk Netflix-dokumentar omkring. Du kan passende nyde sangen til en rolig stund i stalden.

Katy Perry – Dark Horse

Kary Perrys sang Dark Horse er en god gedigen popsang, som vi kender dem. Den er ikke for stille og ikke for up-beat. Vi synes, den er ret bredt anvendelig, hvad enten du sidder på hesten eller går rundt og hygger dig i stalden. Har vi mon nogen derude med et par mørke heste, som passer på Katy Perrys beskrivelser?

Denne sang var den første, vi kom i tanke om, da vi her på redaktionen skulle finde den mest nutidige sang med en relation til hesteverdenen.

Scissor Sisters – Only The Horses

Sangen Only The Horses lavet af Scissor Sisters er noget mere tempofyldt. Vi tror helt sikkert, du kan sætte pudse- eller mugetempoet gevaldigt op, hvis du sætter denne hestesang på. Og så elsker vi simpelthen teksten i omkvædet. For hvis der er noget, heste kan, så er det at bringe os mennesker hjem – både i direkte, fysisk betydning og når det kommer til at finde sig selv mentalt.

Only The Horses er en rigtig festsang, som dog også kan vække store følelser. Og så er videoen bare smuk. Derfor har vi givet den en plads på listen over hestesange.

Billy Ray Cyrus (& Lil Nas X) – Old Town Road

Er du til ægte country? Så skal du helt sikkert tage hesten med tilbage til landevejen sammen med Billy Ray Cyrus i sangen Old Town Road. Desværre er den originale version ikke til at opspore på YouTube, så vi har i stedet fundet denne populære remix-version, hvor Billy får selskab af rapperen Lil Nas X. Videoen er faktisk en hel oplevelse for sig. Spol frem til 01.35, hvis du vil springe introen over, som ellers er ganske underholdende.

Klassisk og moderne – Old Town Road går aldrig af mode og fortsætter med at minde os om, at det bare er det fedeste at vende tilbage til det spor, man kender. Især på hesteryg.

Fallulah – Hold Your Horses

Sangen Hold Your Horses af Fallulah er helt nede på jorden. Den er god til en stille stund, hvor du for eksempel ser andre ride eller tager 5 minutters pause på en bænk i solen. Den kan også være god, når du skridter din hest varm eller af, fordi den kan få dig til at trække vejret helt ned i maven.

Fallulah fortjener også en plads på listen over hestesange med denne stille og næsten meditative sang.

Nik & Jay – Op på hesten

Her kommer en god gammel kending til dem, der kan lide Nik & Jay. Vi behøver vist ikke at forklare, hvorfor titlen Op på hesten er relevant i denne sammenhæng, vel? Noget andet, vi til gengæld kan forklare er, at den som hestesang er formidabel til en omgang seriøs rengøring i stalden eller til trav- og galoparbejdet på hesteryg. Vi tror heller ikke, den egner sig helt dårligt til en omgang springning på udendørsbanen, og særligt hvis en skulle falde af og have brug for lidt motivation til at sætte sig i sadlen igen.

“Op på hesten” er nok den mest brugte talemåde, som knytter sig til ridesporten. Selvom udtrykket oftest bruges om at komme godt videre efter et nederlag, bruger Nik & Jay det her mere til at beskrive fortsættelsen af en igangværende succes.

Taylor Swift – White Horse

En anden lidt stille sang, som du kan nyde, når du er i stalden eller på ryggen af hesten, er Taylors Swifts White Horse. Men den er altså også lidt hjerteskærende, så hør den ikke, hvis du lige har måttet sige farvel til en ven, kæreste eller endnu værre din hest. Det er med andre ord en af de mere triste hestesange.

Dette er er nok én af de mindre hesteagtige hestesange, men skal alligevel med på listen som en mere sørgelig en af slagsen.

Johnny Deluxe – Elskovspony

Vi indrømmer, at Elskovspony af Johnhny Deluxe egentlig ikke har så meget med heste at gøre. På trods af de lumre toner, synes vi dog, at ordet pony i omkvædet, er nok til at retfærdiggøre sangens plads på listen som hestesang. Du bør helt sikkert skråle med på den, når du står og pudser udstyr eller lignenede i stalden.

Natasha Bedingfield – Wild Horses

Den smukke sang Wild Horses af Natasha Bedingfield kan vække følelser helt ind i det allerdybeste hestehjerte. Den handler om at turde se frygten i øjnene og være fri ligesom de vilde heste. Om du allerede kender sangen eller ej, så fortjener den absolut et (gen)hør. Forbered dig på at få kuldegysninger. Måske ville den være god til en hyggestund i boksen sammen med din hest, så du kan mærke helt ind under huden, hvor meget den firbenede betyder for dig?

Anders Matthesen – Du er min store kærlighed

Denne her kan vi simpelthen ikke komme udenom. Anders Matthesens Du er min store kærlighed, er kendt fra hans live comedy-show Hvad snakker du om. Mon ikke, der er rigtig mange ryttere, der kan nikke genkendende til statementet “Vennerne siger, det aldrig vil gå, men det vil vi to ride på”.

Rascal Flatts – No Reins

At ride derudaf uden tøjler – og måske helt uden udstyr – kan for mange være den ultimative følelse af at være sammen med hesten. Denne følelse af frihed er i hvert fald, hvad Rascal Flatts i sangen No Reins forsøger at synge sig frem til. Sangen er lige så optimistisk som det år (2000), den er skrevet i. Så hvis du trænger til følelsen af frihed og uovervindelig sammen med din hest, så vil du helt sikkert blive glad af at trykke play.

Rascal Flatts var store i 00’erne, og de har selvfølgelig også lavet et eksemplar til kartoteket af hestesange.

Belinda Carlisle – Runaway Horses

De lidt modne læsere kan måske huske slut-firserhittet Runaway Horses med Belinda Carlisle. Også denne sang vil vi kalde for en middeltempo hestesang, som du kan bruge til lidt af det hele. Med sangens titel in mente vil vi dog advare dig mod at lade din hest høre den, imens du sidder på ryggen af den.

Hvis vores firbenede venner virkelig kunne forstå, hvad der blive sunget i disse forskellige hestesange, så ville denne nok være allervigtigst at holde langt væk fra dem.

U2 – Who’s Gonna Ride Your Wild Horses

Er du til stille rock i stalden, så er U2s sang Who’s Gonna Ride Your Wild Horses ikke et helt skidt. Tag en tår kaffe eller te med dine staldkammerater i det gode vejr og nyd denne sang i baggrunden. Den er bestemt heller ikke dårlig at nynne med på, hvis du sidder med bunker af udstyr, der skal pudses, og du skal finde meningen med det. For jo, dit udstyr skal være tip-top, hvis du skal ride et par “wild horses”.

Kan du lide U2, så snyd ikke dig selv for en af de mere rockede hestesange.

Peter Malberg & Poul Reichhardt – Jeg har min hest, jeg har min lasso

Skal I være lidt nostalgiske i stalden, så kan I passende sætte den gamle hestesang Jeg har min hest, jeg har min lasso på fra filmen Det gamle guld. Originalen er sunget af skuespillerne Peter Malberg og Poul Reichhardt tilbage i 1951 og er lige så charmerende, som kvaliteten af lyden er ringe. Nyd den på dens egne præmisser – så vil den helt sikkert vække glæde i stalden.

Læs også: 5 anderledes stykker kürmusik

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce