5 anderledes stykker kürmusik – hvilket ville du vælge?

Engang var dressurens mest komplicerede disciplin, grand prix kür, lig med klassisk – og for nogen kedelig – musik. Sådan er det ikke altid i dag. Mange ekvipager kan lide at udfordre den traditionelle kürmusikgenre og finde noget, som de enten selv synes er mere inspirerende eller, som hesten måske bevæger sig bedre til. Her får du fem stykker kürmusik, der i den grad har fulgt med den moderne verden og giver dressuren en helt ny, dansene dimension.

Annonce

Ægte Hakuna Matata under OL

Under OL i London, 2012, kunne man se britiske Laura Bechtolsheimer med den danskavlede hest Mistral Højris ride til en charmerende medley af musik fra Løvernes Konge. Der er ægte Hakuna Matata – som bekendt betyder “tag det roligt” – i den dybe koncentration inden på banen. (OBS: Hvis videoen ikke vil afspilles her, skal du blot klikke på Se på Youtube.)

I Got a Feeling skaber stemning på banen

Her er det den spanske rytter Gonçalo Carvalho, der rider til et mix af “I Got a Feeling” og “Love is Gone” af Black Eyed Peas og David Guetta. Det skaber en helt særlig stemning på banen, når musikken er mere end bare baggrundsmusik, men støtter op om hele ridtet og virkelig passer til hestens bevægelser, som det langt hen ad vejen er tilfældet her. (OBS: Hvis videoen ikke vil afspilles her, skal du blot klikke på Se på Youtube.)

Læs også: Så nemt er det at lave sit eget dressurprogram

Dystert og kraftfuldt Pirates of the Caribbean-tema

Denne ekvipage bestående af spanske Maria Caetano og Lusitano-hesten Corado har valgt at ride til en en noget utraditionel, men opsigtsvækkende og på mange måder passende blanding af musik fra de kendte Pirates of the Caribbean-film. Det lidt dystre og kraftfulde musik er da ret passende til den lige så kraftfulde hest, synes du ikke?

https://www.facebook.com/FEIDressage/videos/2875280385893452/

That Girl – den mest poppede kür

Vores egen Anna Zibrandtsen, der ligesom Cathrine Dufours Cassidy måtte trække sig fra VM i 2018 på grund af en skade, får her lov at vise sig til moderne popmusik i form af sangen “That Girl”. Det er nok det mest poppede musikstykke, vi nogensinde har hørt i en kür – og publikum synes virkelig at kunne lide det!

https://www.facebook.com/aequipment.dk/videos/1447903718687676/

Dans med Cathrine og Cassidy

Til sidst er der selvfølgelig musikken ved ingen ringere end Cathrine Dufour og Cassidys kür, som de har formået at score hele 89,2% for under Göteborg Horse Show i 2019. Vi synes, Cathrine tager dressuren til et niveau, der virkelig viser, at det er muligt at danse med sin hest! Musikken er Extreme Musics “Hold on”, Felix Jaehns “Ain’t Nobody” og Lindsey Stirlings “First Light”. Så kan du jo begynde at øve dig!

Læs også: Er det go eller no-go at ride med musik i ørerne?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce