At få hverdagen til at hænge sammen som hestemenneske kan være som at lægge et stort puslespil. De mange timer i stalden og i sadlen sætter virkelig krav til din planlægning. Vi har fundet fem gode apps, der kort sagt er fantastiske, fordi de hjælper dig med at holde styr på ridningen, hesten og den daglige omgang i stalden.
Læs også: Lovgivning: Bøde for at sidde med din mobiltelefon på hesten?
1. Equilab
Detaljeret tracking og træningsdagbog
Appen Equilab tracker næsten alt ved dit ridt: Hvor længe og hvor langt du har redet, hvor meget du har skridtet, travet og galopperet din hest, og hvor mange vendinger I har foretaget på hver volte, hvis I for eksempel træner på bane. Den beregner også hestens energiforbrug og giver dig en detaljeret, men overskuelig oversigt. Du kan sammenligne dine træninger på månedlig eller ugentlig basis og angive, hvor tilfreds du er med både din egen og hestens performance. Du kan også skrive notater til hver aktivitet og lægge billeder ind fra rideturen.
Appen bruger GPS, så du er nødt til enten at have mobilen i lommen, i et telefonbælte eller armbind, imens du rider. Ekstra smart er det, at du kan knytte en anden bruger til din oprettede hest. Hvis du for eksempel har en part, kan I sammen følge med i hestens udvikling og føre dagbog over dens træning sammen.
Betaler du for premium-udgaven får du også sikkerhedssporing, hvis du for eksempel falder af, du kan se hestens tophastighed i hver gangart og se detaljer om hestens overgange.
Godt at vide:
Appen er gratis men findes i en betalt premium-version. Sproget er engelsk. Den kan virke lidt uoverskuelig eller informationstung i begyndelsen, men det betaler sig at sætte sig ind i dens funktioner.
.
2. Hooves
Til dig og dit team
Hooves er en app, der er med til at planlægge næsten hele dagligdagen med hesten. Faktisk kan du oprette et helt team omkring din hest. I teamet kan du både oprette dig selv som ejer, din træner, din part, din familie, dine venner eller måske din smed, groom eller dyrlæge. Uddeleger opgaver og opret aktiviteter knyttet til de forskellige personer i dit team.
De andre teammedlemmer kan også selv være med til at planlægge og give dig besked om, hvordan en aktivitet er gået. Stort set alle aktiviteter kan oprettes; alt fra en tur på skridtbåndet til en skade, et dyrlægebesøg eller en bestemt type træning. Særligt ved appen er det også, at du kan tilkøbe en forsikring, som sikrer dig og din part eller groom, hvis der skulle ske et uheld.
Godt at vide:
Appen findes på dansk og er som udgangspunkt gratis. Du skal tilkøbe premium-versionen eller en såkaldt sikkerhedspakke for at få alle features med. Dog kan du nå ganske langt med den gratis version.
.
3. Learn a dressage test
Øv programmet igen og igen
Lige ned ad midterlinjen, skråt igennem ved M og volte ved B. Brug din mobil til at øve dit dressurprogram igen og igen, inden du sætter dig i sadlen. Det gør du med denne enkle app, Learn A Dressage Test, der tillader dig at løbe dit dressurprogram igennem ved at tegne det med pegefingeren på enten en 20×40- eller en 20×60-ridebane. Det er helt enkelt, men kan være virkelig brugbart op til eller under et stævne, hvor du bare lige hurtigt skal kunne visualisere dit program.
Godt at vide:
Appen er helt gratis og meget nem at bruge. Du må dog leve med et lidt sparet design og lidt reklamer hist og her. Sproget er engelsk. Fås kun til iOS.
.
4. Springapp
Tæl galopspring og mål afstande
Hvor mange galopspring er det nu, der skal være? Og hvad skal afstanden være for, at din hest kommer bedst muligt på springet? Appen Springapp er ret unik, fordi den viser dig selv komplicerede springafstande for både heste og ponyer på en meget lige til og interaktiv måde. Angiv et antal galopspring og appen viser dig, hvor mange meter der skal være imellem forhindringerne for, at afstanden kommer til at passe til din hest.
Der er også en måler, som hjælper dig med at finde den rette afstand på buet spor og et skema over afstandene ved kombinationer. Du finder også en funktion, hvor du kan indsætte tal til bedømmelse ved stilspringning. Der er ingen tvivl om, at du og dine springvenner kan hygge jer endnu mere end i plejer med springtræningen, når I har fået fingrene i denne app.
Godt at vide:
Appen er dansk, meget enkel at bruge og koster et engangsbeløb på 25 kr.
.
Læs også: Spring med Andreas Schou: En god øvelse til at lande i rigtig galop
5. Ridr
Køb og sælg heste og udstyr
Elsker du at rydde ud i dit udstyr, eller kan du godt lide at købe ting til hesten brugt? I appen Ridr kan du gøre begge dele. Appen fungerer som en markedsplads udelukkende for hesterelateret indhold. Her kan du få notifikationer, når der kommer spørgsmål, svar eller kommentarer til din egen eller andres annoncer.
Du kan også sende beskeder, bedømme købere, tilpasse din søgning efter et bestemt område i landet og gemme annoncer, du er interesseret i. Ikke kun udstyr, men også heste og ponyer kan sættes til salg eller købes gennem appen. Bedst af alt er det, at den bliver brugt af forholdsvis mange hestemennesker, så det er rent faktisk muligt at få solgt sine ting eller finde gode, brugte fund.
Godt at vide:
Appen er dansk og har forholdsvis mange brugere. Den er helt gratis, har et flot design og er nem at bruge, når du lige har lært den at kende.
.