Ukrainske dyrlæger advarer om velfærden hos tusindvis af heste i Ukraine

I følge The Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation er mere end 20.000 heste i Ukraine i ‘kritisk velfærdszone’. Det skyldes blandt andet begrænset fødeindtagelse, risiko for sult og kolik på grund af dårlig foderkvalitet og uhensigtsmæssig ernæring, sår, skader, stress på grund af krigsmiljøet og forflytning.

Læs også: Hesteejere slipper deres heste fri i ukrainske skove for at kunne flygte

Annonce

Dyrlæger i Ukraine er bekymrede

Foreningen The Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation (eller UEF-CF) advarer om, at hestevelfærden for de mange heste i Ukraine er kritisk. Landet har været i krig i ca. fem måneder, og det påvirker naturligvis også dyrevelfærden i landet.

Om UEF-CF

The Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation er en forening, der blev oprettet fire dage efter, at Rusland invaderede Ukraine, og som har til formål at hjælpe heste og hesteejere påvirket af krigen. Foreningen har blandt andet hjulpet med at evakuere heste, etableret to gratis evakueringsstaldgårde med 100 bokse, omplaceret heste til sikre områder, og sørget for mad og strøelse.

Undersøgelse hos ukrainske dyrlæger

For nyligt tog foreningen kontakt til stort set alle praktiserende hestedyrlæger i Ukraine, for at undersøge den nuværende situation i forhold til hestevelfærden i forkellige dele i Ukraine og få kortlagt de aktuelle og akutte behov.

Svaret fra dyrlægerne var, at mange af hestene er i ‘kritisk velfærdszone’, og at de lige nu oplever fire primære problemer:

  1. Mangel på medicin, herunder smertestillende midler, bedøvelsesmidler, beroligende midler, antibiotika, antiinflammatoriske lægemidler osv.
  2. Kvalificerede fagfolk har brug for udstyr, herunder bærbare maskiner til røntgenbilleder, ultralyd, endoskopmaskiner osv.
  3. Der findes ingen mobile hestehospitaler til at yde nødhjælp til hestene i de nyligt befriede områder.
  4. Mange hesteejere har ikke ressourcer til at betale dyrlæger for deres service.

Det er blandt andet disse ting, der gør, at situtationen lige nu er kritisk for mange heste i Ukraine, og som gør dyrlægerne bekymrede.

“I disse kritiske øjeblikke er manglen på medicin og medicinsk udstyr til dyrlæger den største udfordring for at redde hestens liv”, udtaler Mykhaylo Parkhomchuk, grundlægger af UEF-CF og generalsekretær for det ukrainske hesteforbund.

Det der også bekymrer dyrlægerne er, at krigen fortsætter og fortsætter, hvilket gør at situationen for hestene i landet også bliver værre.

“Krigen fortsætter, og hver dag bliver situationen værre og værre”

UEF-CF

Læs også: Falsterbo Horse Show: Billeder, Danmarks succes og indsamling til krigsofre

Hvis du vil hjælpe

Efter invasionen af Ukraine er der dannet mange foreninger og organisationer, der forsøger at hjælpe både mennesker og dyr i det krigsramte Ukraine. Hvis du ønsker at hjælpe heste og hesteejere, er der mange af disse organisationer, som ønsker hjælp gennem donationer, fysisk arbejde eller blot delinger af deres indhold. Du kan for eksempel læse mere hos The Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation eller hos danske Janne Lund Visnek, der har Facebookgruppen Danish help to Ukraine – horses and families.

Læs også: Janne hjælper heste og ejere i Ukraine: “Mange bække små gør en stor å”

Kilder

The Ukrainian Equestrian Federation Charity Foundation: Over 20,000 horses remain in the critical welfare zone in Ukraine and require help

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce