Alt du skal vide om hestetransport til USA

Skal du til USA i en længere periode, kan det være at du ønsker at se på mulighederne for at få din hest med dig over Atlanten. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at fragte dine kæreste eje med fly – også selv hvis der er tale om en hest. Der er dog en del ting der er gode at kende til, når der er tale om hestetransport til USA.

Gå i dybden med reglerne i god tid før afrejse

Måske du skal til USA i en længere periode eller måske du skal derover i forbindelse med en konkurrence med din hest. Uanset hvilke årsager der ligger bag, så er der mange der ønsker at få deres hest med til USA og det kan heldigvis også sagtens lade sig gøre, men det er ikke bare lige at sætte en hest på det nærmeste fly.

Hvis du allerede nu ved, at det ikke blot er overvejelser, men noget der faktisk skal ske, så er det med at være i god tid med at få fulgt op på de regler og krav der vedrører en hestetransport til USA. De regler og krav der måtte være, kan du læse mere om herinde, hvor der er gået helt i dybden med hvad du skal sørge for i god tid i forhold til din hest og hvad den økonomiske del af flytningen vil lyde på.

Der er krav til at din hest får et helbredstjek og visse vacciner før afrejse

Når du rejser til USA med din hest, så er der først og fremmest en masse krav til de vaccinationer din hest har fået og at der er testet for diverse sygdomme som USA kræver at der ikke kan findes ved ankomst for din hest. Disse sygdomme kan bl.a. være skrueorm eller afrikanske hestesyge.

Ligesom med vacciner til mennesker, så kan det også tage en del tid at komme igennem et vaccinationsprogram som hest. Der kan være regler for hvornår man giver 1. og 2. dosis af en vaccine og det kan hurtigt tage flere uger at få alle de vacciner der er krævet.

Det letteste for dig vil være, at du tager kontakt til din egen hestedyrlæge om at du ønsker at rejse til USA med din hest og får en snak om hvad der kræves og hvornår der kan være styr på det hele inden afrejse. Man kan hurtigt forvilde sig omkring i de mange informationer man kan støve op online.

Sikre dig at din hest kommer i de rette hænder under transporten til USA

Når du ved at din hest har alt på plads i forhold til de sundhedsmæssige ting og at dyrlægen har sagt tjek til at din hest er klar til afrejse til USA, så er det næste du skal sørge for at finde det helt rigtige transportfirma og her findes et par stykker både i Danmark og i udlandet.

Det kan være en god idé at hente tilbud fra flere transportfirmaer, men det er vigtigt at du forholder dig kritisk i forhold til transportfirmaets erfaring med at fragte heste over Atlanten. Det er alt andet lige dit kæreste eje og det er vigtigt at sikre at hesten er i gode og rette hænder fra start til slut.

Prisen for en transport af en hest med fly til USA kan variere meget og afhænger af flere faktorer, men det er som udgangspunkt ikke en billig løsning at fragte en hest med fly til USA, for det er som skrevet en omfattende proces der er tale om.

Transporten starter allerede ved at din hest skal fragtes til den lufthavn der kan håndtere hestetransport med fly. Når din hest kommer til lufthavnen, skal den over i den container som hesten skal flyve i. Herefter skal containeren læsses, hvilket oftest kræver en kran. Der vil desuden være bemanding på hesten under hele rejsen, så du ved dig sikker i forhold til at din hest er i gode hænder fra start til slut.

Når først containeren er lastet i fragtrummet eller på fragtflyet, så er det ikke helt slut med transportdelen selvom at flyet er landet i USA. Ved ankomst skal din hest nemlig i en karantæne, hvor der testes for nogle sygdomme som USA ikke vil have ind i de forenede stater.

Når din hest er fri fra sin karantæne, kan i endelig nyde jeres ophold i USA, men som beskrevet så er der udsigt til et længere forløb fra start hvor beslutningen om afrejse bliver truffet til slut hvor din hest er fri for karantænen.

Du skal også huske dig selv

Det er ikke kun din hest der skal igennem en længere proces for at komme til USA. Du skal også huske at der stilles krav til dig selv når du skal rejse ind i USA. Der er f.eks. krav om at du skal ansøge om et ESTA, som er en elektronisk rejsetilladelse du søger om at få online og som du modtager elektronisk ved at det bliver registreret på dit pas.

Dit pas skal selvfølgelig være gyldigt for hele perioden hvor du ønsker at opholde dig i USA og hvis du kan se at det vil udløbe inden tid, så er det vigtigt at du starter med at forny dit pas før at du ansøger om dit ESTA, da dit ESTA bliver registreret på det pasnummer du angiver. Får du nyt pas, så forsvinder dit ESTA og du skal altså søge på ny med det nye pas.

Husk desuden at der kan være nogle regler der er kommet til i forhold til restriktioner i forbindelse med Covid-19. -Du skal f.eks. også være vaccineret før at du må rejse til USA.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce