Andreas Schou nummer fem ved World Cup-finalen i USA

PRESSEMEDELSE

Tre nedrivninger gjorde, at Absolute Horses-rytteren ikke kunne holde den delte førsteplads, han var på før finalens sidste dag.

At ende på femtepladsen i sin debut i World Cup-finalen i ridebanespringning. Det opnåede Andreas Schou og Darc de Lux fra Absolute Horses på Tågerup efter fire hårde konkurrencedage i Omaha i USA.

Før finaledagen lå han på en delt førsteplads sammen med Pius Schwizer fra Schweiz.

Den flotte placering var hentet ved, at Andreas blev nummer seks i den første finalerunde – en tidsspringning. Ved anden finalerunde red han fejlfrit og var dermed blandt de ni ryttere, der skulle i omspringning.  Her var Andreas blandt de fire fejlfri i en tid, der bragte ham på tredjepladsen.

Da flere af de ryttere, der lå bedre end ham efter første finalerunde, havde nedrivninger, rykkede han op på førstepladsen i den samlede stilling.

Svenske Henrik von Eckermann, der er verdens nummer et og har vundet den samlede kvalifikation, fik således en nedrivning og blev nummer 10 i anden finalerunde.

Mens der ikke var rørt en bom i de første to dage, blev det til hele tre nedrivninger i første finalerunde for Andreas og Darc de Lux, der rykkede ned som nummer syv. Men i anden finalerunde var de fejlfrie igen og endte så på femtepladsen. Pius Schwizer endte i øvrigt som nummer seks med tre nedrivninger fordelt på de to runder.

World Cup-finalen blev vundet af Henrik von Eckermann, der havde en enkelt nedrivning i første finalerunde og var fejlfrie i anden. Første runde en virkelig svær bane, der kun blev klaret fejlfrit af tre ryttere. Anden finalerunde var der seks, der klarede uden fejl.

Andreas Schou med et glad smil under World Cup-finalen, hvor det blev til mange flotte runder.

Tæt løb

Det var første gang, Andreas Schou deltog i en World Cup-finale, og det er mange år siden, Danmark sidst var repræsenteret.

Der var utroligt tæt løb i den samlede World Cup-finale, hvor de første konkurrencer omregnes til strafpoint. Den blev vundet med 5 point, mens nummer to havde 9 og nummer tre og fire 11. Andreas sluttede med de 12 point for de tre nedrivninger. Han havde kunnet vinde med en nedrivning og ville være blevet nummer to med to nedrivninger.

World Cup-finalen samler 40 ryttere fra hele verden, der har kvalificeret sig ved en række stævner i de forskellige verdensdele. De bedste 30 ryttere gik videre til første finalerunde, mens de 20 bedste af disse måtte starte anden finalerunde.

Andreas havde på forhånd ikke lagt skjul på, at han føler, Darc de Lux er i sit livs form. Men han var også været lidt spændt på konkurrencen, da Darc de Lux er en stor hest, og banen, der rides på i Omaha, er ikke så stor.

Men en femteplads blandt 40 af verdens bedste ryttere – og den tredjebedste af de deltagende europæere – lover godt for de kommende store konkurrencer.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce