At være mand i ridesporten – hvordan er det?

Annoncørbetalt artikel
Logo Hillerød Horse Show

Ridning og samværet med heste er unægteligt en verden med en høj andel af østrogen. Men leder man lidt, er der bestemt også betydelige mængder testosteron at spore. Malgré Tout har fået fat i en ponyfar, en pololandsholdsrytter og en anerkendt avlskonsulent, som alle ved, hvordan det er at være hankønsvæsen i en hunkønspræget verden. I forbindelse med Malgré Tout Talkshow, som finder sted til Hillerød Horse Show, kan du komme med inputs til, hvad vi skal spørge dem om.

Hillerød Horse Show
Hillerød Horse Show løber af stablen i Royal Stage den 12.-14. november 2021 med tyvstart den 11. november om aftenen. Showet vil bestå af en stor arena med clinics – mange af dem gratis med en almindelig adgangsbillet (partout) – massevis af gratis, faglige foredrag i foredragslokalerne og en stor messe med en scene, hvor der kommer til at være mange spændende indslag, herunder Malgré Tout Talkshow.
Daniel Bachmann banner

Hør 3 mænd fra ridesporten fortælle

Under Malgré Tout Talkshow vil chefredaktør Tina Bjerre Nielsen i alt tale med ni interessante profiler om tre forskellige temaer. Det finder sted fredag, lørdag og søndag kl. 15.30. Søndag den 14. oktober er temaet Mand i ridesporten. Her kan du læse, hvem du kan møde.

Læs også: Malgré Tout Talkshow: 3 vigtige emner – 9 interessante personligheder

Ponyfaren Thomas Pelle Veng

Livet som ponyfar er ikke nemt. For der er så meget, en ponyfar ikke forstår. Manden bag bogen Ponyfar og Facebook-gruppen af samme navn, hedder Thomas Pelle Veng. Egentlig er han en helt almindelig familiefar, der blot er blevet centrum i sin datters hesteglade liv – med alt hvad dertil hører. De himmelvendte øjne og ordene “Ej far, det kan du altså bare ikke finde ud af” imens han står med mugegreben i hånden, er efterhånden hverdagskost. Til Malgré Tout Talkshow sidder han til at dele ud af sine tanker om, hvorfor man som kikset og uvidende ponyfar også har noget at bidrage med til hesteverdenen.

Thomas Pelle Veng med datterens pony. Foto: Privat.

Polorytteren Christian Green

Polo er ikke for hvem som helst, men alle kan prøve kræfter med det. Det er ordene bag Copenhagen Polo Club, som pololandsholdspiller Christian Green er medejer af. Christian er en del af det, der kaldes for kongernes sport, om som hører til i den pebrede ende af den livsstil med heste, som i forvejen ikke er billig. Sammen med andre passionerede mænd såvel som kvinder dyrker han polosporten i det nordsjællandske. Der er ingen tvivl om, at livsstilen med poloheste adskiller sig fra den, mange andre kender, men der er bestemt også lighedspunkter. Glæd dig til at høre Christian fortælle, hvorfor han har valgt poloen, og hvordan han mener det er at være polorytter kontra dressur- eller springrytter.

Polorytter Christian Green
Polorytter Christian Green. Foto: Copenhagen Polo Club.

Avlskonsulenten Christian Springborg

Christian Springborg er avlskonsulent hos Helgstrand Dressage og har tidligere arbejdet for Stutteri Blue Hors. Han ved alt om dressurhesteavl og er vant til at begive sig i en verden fyldt med kvinder, men bestemt også med en vis andel af mænd. Vi finder generelt flere mænd inden for avl og topsport, end vi gør i resten af Hestedanmark. Men hvorfor mon? Det kan Christian hjælpe os med at blive klogere på, når han sammen med Thomas Pelle Veng og Christian Green sættes til at reflektere over kønsfordelingen.

Oplev desuden Christian Springborg holde sit eget oplæg på scenen lørdag og søndag under Hillerød Horse Show. Her skal det handle om, hvordan du finder den rette hingst til din hoppe, når du gerne vil fremavle det helt rigtige føl. Find det i programmet.

Avlskonsulent Christian Springborg
Avlskonsulent Christian Springborg. Foto: Privat.
Cathrine Dufour clinic banner

Hvad vil I læsere gerne vide?

Ligger du inde med et godt spørgsmål til de tre mænd, Malgré Tout skal tale med? Så har du muligheden for at komme med dit input. Giv os dit bedste bud på en god problemstilling i kommentarsporet herunder eller på Facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce