Bare én mere! 5 ting, som sniger sig ned i indkøbskurven hos hesteejeren

Du åbner døren og træder ind. Duften af læder og godbidder fylder dine næsebor. Synet af funklende pandebånd, rummelige strigletasker og smukke ridehjelme blænder dine øjne. Du mærker på de bløde jakker, underlag og dækkener. Du føler dig lykkelig og umådelig fristet. Velkommen i hesteverdenen – en verden af udstyrs- og plejefristelser!

Hvis du er hestemenneske, kender du nok følelsen af lykke, når du træder ind i en hesteudstyrsbutik. Når du mærker og ser på alle de fantastiske ting, begynder det. Drømmen om hvordan det glitrende underlag med similisten vil se ud, når rider ind på stævnebanen. Følelsen af hvordan det vil føles at lægge den nye lilla grime på din heste og strigle den med den bløde børste lavet af ægte gedehår. Tanken om hvordan din hests pels vil føles, når du har vasket den i den økologiske shampoo.

At shoppe til sin hest er ikke meget anderledes end at shoppe til sig selv. Forskellen på hesteejere og almindelige mennesker er bare, at hestemennesker mest shopper til deres heste. For hesten skal jo ikke mangle noget.

5 ting, som vi har lidt for mange af

Mange hesteejere har præferencer for bestemte ting i hesteudstyrsbutikken. Det betyder ofte, at staldskabet eller sadelrummet bugner af netop disse ting. For man kan da altid bruge én til! Her er vores bud på 5 hesteprodukter, som mange hesteejere har lidt for mange af.

Grimer

De findes i så mange materialer og farver. Ja, vi taler naturligvis om grimerne, som man overhovedet ikke kan få for mange af. De kan jo så nemt blive ødelagt eller beskidte, og det er altid godt at have en – eller 10 – ekstra liggende i skabet. Måske bruger du en bestemt grime, når smeden kommer, en anden til folden, en tredje til traileren og så videre. Og i øvrigt er grimen jo et essentielt stykke udstyr, som er nødvendigt for at kunne trække hesten. Det går ikke, hvis hesten pludselig står uden, når den skal trækkes ind fra fold. Så er det vigtigt, at der hænger en ekstra ved boksen, som er lige til at snuppe.

Underlag

Underlag er en anden ting, som man ikke kan få for mange af. Der skal helst være et udvalg på hylden i sadelrummet, som man kan vælge fra. En ting er, at de bliver beskidte og skal vaskes. En anden er, at det er lidt lækkert at kunne vælge et underlag ud fra dagens humør og stil. Underlag findes i et hav af forskellige farver, tykkelser, udformninger og materialer, og der er derfor rig mulighed for at opbygge en ganske velassorteret garderobe her. Hvis man rider stævner, er det desuden vigtigt altid at have rene hvide underlag, så hesten kan funkle på banen.

Dækkener

Hvis hesten går med dækken, ved man som hesteejer, at det langt fra er nok kun at have ét. Man skal helst både have et regndækken, et insektdækken, et overgangsdækken og et ekstra tykt dækken til dage, hvor temperaturerne rammer tænderklaprende temperaturer. Og når det er sagt, er det allerbedst at have mindst 2 af hvert slags dækken. Dækkener kan jo blive bidt i stykker af foldkammerater, de kan hænge fast i ting og så kan de blive våde.

Læs også: Læsernes erfaringer: Jagten på det perfekte dækken

Strigler

Striglekassen skal helst være repræsenteret af en strigle til hvert sit formål og til hver en del af hesten. En blød børste til hovedet, en strigle til at fjerne mudder på kroppen, en til at fjerne løs pels i fældesæsonen, en til benene, en blød børste til at polere pelsen og selvfølgelig en specielt til man og hale. Det giver en vis form for tilfredsstillelse at observere det indtørrede mudder forsvinde fra pelsen, og at se sin hest stå knivskarpt i en skinnende og velplejet pels.

Træktove

Alle ved jo, at de altid bliver væk eller går i stykker: Træktovene. De har tendens til at blive væk omkring ind- eller udlukningstid, hvor man lige skal bruge et tov til at trække ind med. Det er særligt slemt, hvis de har nogle af de klassiske farver: Sort, brun eller navy. Det er også ofte træktovene det går ud over, hvis en hest går i panik, bliver forskrækket eller bare løber afsted. De billige holder ikke så længe. Derfor er det næsten ren rutine at lægge et træktov i kurven, når du shopper til hesten.

Helt ærligt – har vi brug for det?

Det er nok et spørgsmål, som er svært at svare på. For hvem ved, om man pludselig en dag står og har brug for netop det brune underlag, det grønne træktov eller den ene af de 20 strigler, der ligger i skabet? Så hellere være på den sikre side.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce