Læsernes erfaringer: Jagten på det perfekte dækken

Nu siger kalenderen snart efterår, og det er man også begyndt at kunne mærke på vejret. I disse kolde måneder som vi går i møde, går rigtig mange heste med dækken, for at kunne holde varmen. Men vores heste er jo ikke ens, og det betyder at dækkenerne heller ikke er. Det kan føles som om, at der findes uendelig mange typer af dækkener, og det kan være svært at finde ud af lige præcis, hvilket dækken ens hest skal have. Vi har spurgt vores læsere via Facebook, om hvad de leder efter i et dækken, og hvilke typer dækkener der passer bedst til deres hestetype. Her deler vi læsernes erfaringer, som forhåbentlig kan hjælpe i jagten på det perfekte dækken.

Annonce

Læs også: Dækkenets ABC: De typiske fejl vi laver, når vi køber nyt dækken

Vigtigheden i, at dækkenet passer

Det er naturligvis vigtigt, at dækkenet passer til hesten. Hvis en hest for eksempel har et dækken på, som er for lille, kan det gnave og give slid på pelsen og huden. Hvis dækkenet er for stort er der størrer chance for, at dækkenet kan rykke rundt.

Udover selve størrelsen, kan der være bestemte elementer i et dækken, der passer ekstra godt til din hest, og derfor er noget, du kan holde øje med. For eksempel har vores læser Maria skrevet: “Jeg vil have dem med gode slidser, så der er skulderfrihed og en halvhøj/høj hals, så de ikke smadrer manen”.

Læs også: Dækkenet – en skjult skadesynder

Forskellige typer heste = forskellige typer dækken

Der findes som bekendt rigtig mange forskellige hesteracer, og forskellige typer af heste. Nogle har en lang og smal krop, andre har en bredere og kortere krop. Derfor er vi også nødt til at have forskellige typer af dækkener. Udfordringen er bare, at finde det, der passer perfekt.

Dette problem genkender vores læsere også, da blandt andre Line skriver:

“Jeg har virkelig problemer med min dreng. Han er welsh partbreed og er bred og kort. Det går så fint med regn- og overgangsdækken. Men det er umuligt at finde et vinterdækken, som ligger ordentligt. Han er også så kort i halsen, at jeg er nødt til at købe noget med halvhals. Det er bare svært at finde noget med halvhøj hals, som også passer i siderne. Er det uden halvhøj hals, passer de i bredden, men er for store fortil, forbi han er for kort.”

For at undersøge, hvilke erfaringer I læsere har med hestetyper og dækkentyper, bad vi jer om at beskrive, hvilken type af hest, jeres hest bedst passer på;

  • Kort + bred
  • Kort + smal
  • Lang + bred
  • Lang + smal
Annonce

Og derefter skrive, hvilken type dækken I har bedst erfaring med, samt hvilke ting I holder ekstra øje med i købsprocessen. Herunder har vi delt læsernes råd op efter hestetype, så du forhåbentlig kan få nogle gode tips med på vejen.

Kort og bred

Der var klart flest erfaringer med heste, som er korte og brede. Her kan du læse alle anbefalingerne.

Sofie: “Min er kort og bred. Jeg synes, at Amigo Disc (AmEco) ligger rigtig fint på hende. Jeg går efter noget som er holdbart og har en god pasform på min hest – så det ikke ruller rundt, trykker eller gør andet uhensigtsmæssigt. Og så går jeg efter noget med liner-system og en aftagelig hals.”

Kristine: “Jeg har en kort og bred hest, og han bruger kun Premier Equine – de lækreste dækkener, som har en god pasform og er dejligt lange.”

Michella: “Jeg har en kort og bred pony og har købt Premier Equine, Titan modellen, som jeg er superglad for.”

Line: “Jeg har en der er kort og ret bred, som går med Premier Equine dækkener, og de ligger bare super godt.”

Mie: “Jeg har korte og brede ponyer og bruger pt Shires og Hansbo Comfort, som ligger godt på dem.”

Linda: “Min er en bred og kort hest. Hun bruger Premier Equine og Trinity, hvilket ligger godt på hende.”

Kamilla: “Min hest er kort og bred. Dækkener med høj slids fortil er et must, ellers spænder hun helt vildt op i brystmuskulaturen. Rbh ligger perfekt på hende – og Horze til dels.”

Læs også: Skal min hest have dækken på?

Lang og bred

Louise: “Jeg har både en kort og smal og en bred og lang og begge passer Premiere Equine perfekt! Mega gode dækkener, og de er ekstremt slidstærke og klarer også leg på folden uden problem. 5 ud af 5 stjerner herfra!”

Kirsten: “Min er lang og bred og har haft held med Rambo Optimo. Det sidder supergodt og gnaver ingen steder. Samtidig er det hammergod kvalitet. Som regndækken bruger jeg Amigos helt almindelige Lite model.”

Lang og smal + kort og smal

Der er dog kun to læsere Louise og Line – som også har delt erfaringer om både den lange og brede samt den korte og brede – som har delt deres erfaring med henholdsvis en lang og smal samt en kort og smal hest. Med disse typer heste, har begge rigtig god erfaring med Premiere Equine, og de skriver begge, at disse dækkener passer perfekt til de to typer heste.

Vi håber, at disse råd kan hjælpe lidt i jagten på det perfekte dækken!

Læs også: Dækkensæson: Hvad sker der, hvis din hest får det for varmt?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce