Derfor bør du holde dig væk fra en hestepige

Da denne artikel skulle skrives, måtte jeg pænt forhøre mig hos min kæreste. Han er nemlig røget lige i fælden – for han har fundet en hestepige, og nu er der ingen vej tilbage for ham. Min kæreste måtte derfor stå for skud, for at forklare mig hvorfor han mente, at alle drenge bør gå en stor bue uden om en hestepige. Denne artikel er altså skrevet til de drenge, mænd og fyre, som stadig er på dating-markedet, og som – måske ikke – kender til hvordan en hestepige kan være.

Annonce

Så lad mig forklare jer en gang for alle, hvorfor I – drenge – bør gå en stor bue uden om os. For der er grunde. Helt præcist ti gode grunde. De kommer her.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

1. Vi bruger mange penge

Og det er ikke kun på os selv. Nej, vi bruger faktisk størstedelen af vores penge på vores firbenede bedste ven – hesten. Først og fremmest er en hest jo ikke billig at købe. Vi bruger gerne en masse tid og penge på at finde den helt rigtige hest, og de fleste gange ender det med en hest, som koster langt mere end vi havde budgetteret. Men brugen af penge stopper ikke her. Hver måned betaler vi glædeligt i dyre domme for opstaldning, undervisning, smed, udstyr (også det vi faktisk ikke mangler), foder og dyrlæge. Størstedelen af os, bruger også gerne penge på at tage til stævner, for at vende hjem til stalden med en roset, som ikke har en finansiel værdi. Og så kommer alle de andre uforudsete udgifter, som ikke står skrevet i budgettet. Dem kender vi hestepiger vist allesammen, ik?

2. Vores hest er vores eneste ene

Tro ikke, at du ender på første pladsen som vores kæreste eje. Den plads er optaget, og den rangorden kan du ikke ændre på. Vores hest er nemlig vores eneste ene, og vi står klar til at hoppe og springe for, at vores guldklump i stalden har det som blommen i et æg. Den der kæresteaften på sofaen? Ja, den kan du godt glemme. Vi bruger gerne fredag aften i stalden

3. Vi bruger alt for lang tid i stalden

Så det er altså ikke kun fredag aften, hvor du må undvære os. Vi bruger gerne al den tid vi kan få fingrene i, på at være i stalden. Og to timer i virkeligheden, føles kun som et kvarter i Hesteland. Vi står endda gerne meget tidligt op for at trække i ridetøjet, og komme i stalden før dagens andre gøremål skal klares. Vi skal jo lige sikre os, at hesten har sovet godt! Hvordan har du sovet, smukke? Ja – det var altså ikke dig jeg spurgte, Hr. mand …

Læs også:Playliste: 15 hestesange du kan hygge dig med i stalden

Annonce

4. Du er heller ikke nummer to, tre eller fire

Fik jeg det til at lyde som om du kommer på anden pladsen, over dem som der er tættest på vores hjerte? Det er forkert. Næstefter vores hest, kommer naturligvis vores underviser – ham, som godt kan virke lidt stram i betrækket, når du møder ham første gang. Og anden gang. Faktisk vil du altid føle, at der er en lidt akavet stemning, når du møder vores underviser. Væn dig til det. Vores dyrlæge står også højt på listen, men han kan sikkert godt kigge medfølende på dig, når du midt om natten er hevet med i stalden, fordi hesten er blevet syg

5. Du ender med at blive hevet med i stalden

Og altså ikke kun midt om natten. Hvis du vil bruge tid sammen med os, så må du en tur med i stalden. Før du ved af det, så sniger der sig pludselig en grev i hånden på dig, og før du har set dig om, står du og muger ud i boksen, alt i mens vi rider rundt i ridehuset, og får undervisning.

6. Du forstår ikke hvad vi siger

Piaff? LA? MB? Traversade? At gå bane? Ja, hvis du slet ikke aner hvad jeg taler om, så forstår jeg dig egentlig godt. Vi har mange begreber, som kan være svære at forstå, når man ikke selv begår sig i rideverdenen. Du bør derfor gøre dig klar på, at lytte godt efter, hvis du skal kunne følge bare lidt med, når kæresten snakker ”hest” med veninderne.

7. Vores bedste ven vejer et halvt ton

Det er altså noget af en kampvægt. På trods af vægten, kan vi få hesten til at gøre næsten alt for os, og vi er langt fra bange, selvom vi står med et dyr, som er en del større end vi selv er. Det betyder også, at du måske bør overveje om det nu er en så god idé, at diskutere med os.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

Annonce

8. Apropos tid og disciplin

…Så gør dig også klar på at skulle bruge alle weekender i sommerperioden på stævner rundt om i landet. Pludselig får du set størstedelen af landets rideklubber, og får lært hvordan man fletter rosenknopper, pudser støvler og får fjernet selv små hår på din kærestes sorte stævnejakke. Har du været i militæret? Tro mig, disciplinen hos en hestepige får en sergent til at ligne en 10-årig spejder.

9. Du slipper nok ikke for hest

Hvis vi kigger ud i fremtiden, og spoler frem til der hvor du og kæresten får børn, ja, så gør dig klar på at ende med et par unger, som også ender med at bruge tid i stalden. Har du hørt om ponyfædre? Sådan en har du en stor sandsynlighed for at blive. Pludselig er det ikke kun din kærestes boks du muger, men også boksen til din søn eller datters lille pony. Du står naturligvis også klar til at se dem ride ind på banen til deres første stævne, og ja, så er cirklen startet.

Lad mig sige det sådan her: Ender du alligevel med at falde for en hestepige? Ja, så forstår vi dig alligevel godt. Lad os springe til den tiende og sidste grund, som du først vil kunne se i øjnene den dag du dater en hestepige – derefter er der nemlig ingen vej tilbage.

10. Du er helt cool med det hele

På trods af, at du alle dage har sagt, at du ikke forstår hvorfor en hestepige gør som hun gør, så ændrer dit syn sig med tiden. Pludselig synes du det er helt cool, at muge ud i boksen, fordi du ved det gør din kæreste glad. Du føler måske endda, at hesten er endt med at blive din ven, og du spørger ind til hvordan det er gået i stalden, når du ikke er med. Tiende og sidste grund, handler naturligvis om, at hvis du først er faldet for en hestepige, ja, så er der ingen vej tilbage. Du vil ende med at synes det hele er lidt hyggeligt – også selvom du måske ikke helt vil indrømme det.

Annonce

Læs også: Derfor er det ikke let at være kæreste med en hestepige

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce