Blandingsheste: På kryds og tværs af racer  

Der findes rigtig mange forskellige hesteracer rundt omkring i verden. Nogle antager, at der er omkring 300 forskellige racer, mens andre mener, at det estimerede antal er over 500. Alle disse racer har hver deres unikke karaktertræk, som altså også kan bruges til at danne nye, spændende hesteracer.  

Annonce

Vi vil nu se lidt nærmere på heste, som ikke er én bestemt race, men som er en blanding af to forskellige racer. For at få et indblik i, hvilke forskellige blandinger, der findes ude i det danske land, har vi spurgt jer læsere om at dele billeder og beskrivelser af jeres blandingsheste. Dette kom der rigtig mange flotte billeder ud af – og rigtig mange forskellige blandinger. Her får du mulighed for at se nogle af de flotte blandingsheste.   

Fjordhest + friser  

Laban er en meget flot blanding af en fjordhest og en friser. Ejeren af Laban er ikke i tvivl om, at det er fjordhesten i ham, der præger hans personlighed mest. Hun beskriver ham nemlig som: “En typisk fjordhest – unik, godmodig, madglad, stædig, men alligevel utrolig kærlig. Også er han meget glad for børn”. Friseren kommer mere til udtryk i Labans gang, og i forhold til udseendet, minder han igen mest om en fjordhest. Labans ejer er især glad for hans væremåde, sind og den smukke farve han har.   

En gulden brun hest, står på grus, med græs og træer i baggrunden.
Labans man og pandelok viser tydeligt, at han er halv fjordhest. Foto: Privat

Fjordhest + dansk varmblod 

Joker har, ligesom Laban, også fjordhest i sig. Men Joker er resultatet af at blande en fjordhest og en dansk varmblod. Jokers ejer, Julie, beskriver ham som en “One of a kind og lidt særlig”. Julie er ikke i tvivl om, at Joker har sit temperament fra fjordhesten: “Han har rimelig gode nerver, og der skal meget til at gøre ham bange – det kommer nok fra fjordhesten. Derudover har han også helt klart sine egne meninger”. I forhold til Jokers udseende, fortæller Julie, at han har en ål langs ryggen, en pragtfuld hårpragt og den flotte dunfarve fra fjordhesten – og at de ting er med til at gøre ham “ubeskriveligt flot” i hendes øjne.   

Flot lysebrun hest som står og kigger ind i kameraer. Den står bag hegnet ude på dens fold.
Joker er 20 år gammel, og hans lange man viser tydeligt de to forskellige farver. Foto: Julie Sofia Elizabett Søndergaard

LÆS OGSÅ: Hollandsk varmblodshest: Det yndefulde naturtalent

Friser + knabstrupper  

Beuty er en smuk blanding af en friser og en knabstrupper. Vi havde en del læsere, som delte billeder af deres blandinger med en knabstrupper, og her er det tydeligt, at pletterne ofte følger med – ligesom man kan se på Beuty. Beutys ejer, Nina, forklarer at Beuty er syv år gammel og 153 cm i stang, hvilket Nina synes, er en super god størrelse. Hun beskriver Beuty som en “lommehest og total kælerøv. Hun er den, der altid kommer hen og vil snakke og nusse”. Beuty er ikke redet til endnu, men er meget cool, når det kommer til at få udstyr på; “Hun tager alt i stiv arm” fortæller Nina.  

En meget flot skimmel hest, så med alt saddel og hovedtøj på, hvor der er en stor fra hestens mund ud til personen der står med kameraer. Den står på noget græs, hvor man i baggrunden kan se 1 træ.
Nina købte Beuty som 1-års, og har sidenhen fået to føl. Foto: Nina Stauersbøl Olsson

Welsh cob + dansk varmblod  

Hoppen Bell er en blanding af en welsh cob og en dansk varmblod. Bells ejer, Mai, fortæller, at Bell er “jordens blideste væsen. Hun ville aldrig gøre en flue fortræd, og hun er så nem i al omgang!” Mai fortæller, at det er tydeligt på Bells udseende, at hun er en kombination af en welsh cob og dansk varmblod – hun siger “Bell har fået æren af at have en kropsbygning som sin far (welsh cob) også højden fra sin mor (dansk varmblod). Hun er nemlig 1.70.” Mai er meget tilfreds med Bells form, da hun bruger hende til kørsel: “En rimelig god kombi til kørsel, som er det, jeg har brugt hende til. Hun er kort og bred, så hun kan trække og vende ret hurtigt.”

Der står en meget flot brun hest, i baggrunden kan man se nogle træer.
Bell har fået et føl, hvis far er ren fuldblod. Foto: Mai Smidt

LÆS OGSÅ: Aegidienbergeren: Den perfekte blanding

Pinto + haflinger  

Athene er en blanding af en pinto og en haflinger. Athenes ejer, Katja fortæller, at Athene helt klart har et “koldblods-temperament, men med skønhed efter pintoen”. Det er tydeligt at se, at pinto-delen i Athene har påvirket hendes udseende, da hendes flotte aftegninger minder om en pintos. Katja beskriver desuden Athene som “en klippe, der har alle fire hove godt placeret på jorden – der er meget lidt, som ryster hende”.   

Der er en brun hest med en hvid stribe fra det ene forben til op over ryggen. 
Den står på en fold og kigger tilbage
Ifølge Katja, er Athene en hoppe med stort H. Foto: Katja Quilty
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce