Bliv klogere på din rideprofil – og nå dine mål

Har du nogensinde tænkt over, hvilken type rytter du er? Hvilke mål har du for din ridning, og hvor meget fylder hesten i din hverdag? At kende sine svagheder og de udfordringer, man kæmper med i hverdagen, er første skridt i retningen af at nå sine mål. Malgré Tout har sat sig for at gøre dig klogere på din rideprofil, så du bliver bevidst om dine svagheder og styrker som rytter. Vigtigst af alt, så du kan nå dine mål.

Den urbane rytter

Du har fuldtidsjob og har måske hesten opstaldet på en (delvis) fuldpasordning. Du ville ønske, du havde mere tid til hesten og føler måske ikke altid, at du når alt det, du vil. Tit og ofte rider du om aftenen, når dagligdagens gøremål er overstået. For dig er det vigtigt at du formår at bruge tiden effektivt, når du er i stalden. Planlægning og struktur over mål og delmål er vigtige ingredienser for, at du trives. Til gengæld ser du tiden på hesten som dit frirum, hvor du kan slappe af og være til stede i nuet. Har du i travlheden for eksempel husket at hygge om din hest i dag?

Annonce

Den landlige rytter

Ligesom den urbane rytter, har du som landlig rytter også et arbejde, men du har hesten stående derhjemme. Du har derfor god tid til at gå og nusse om hesten og trives med selv at kunne bestemme hvor meget din hest er ude, hvad den skal have at spise, og hvilken strøelse den skal stå på. Den største udfordring for dig er, at hesteholdet er blevet så integreret en del af alle dine andre gøremål i din hverdag, at du måske ikke værdsætter tiden med hesten i samme grad som tidligere. Brug derfor mental energi på at definere, hvad du elsker ved hestelivet og afsæt tid til at gøre netop dette, så hverdagen ikke går op i sure pligter. Læs for eksempel om seks gode grunde til at træne i terrænet.

Den professionelle rytter

Du er på ryggen af en hest eller i færd med at muge ud de fleste vågne timer i døgnet. For dig er heste ikke kun din passion og fritidsinteresse. For dig er hestene din karriere og levevej, og du ved at det kræver slid og slæb at nå dine mål. Den største udfordring for den professionelle rytter er, at hverdagen kan være meget ensformig og bestå af mange af de samme opgaver, og det kan være svært at skelne mellem fritid og arbejde. Muge ud, lukke ind og ud fra fold, træne heste og starte stævner fylder det meste af din tid – også i weekenden. Husk derfor dig selv på at gøre noget nyt og anderledes sammen med din hest i ny og næ, så du bryder hverdagsrutinen og oplever nye sider af dig selv og din hest.

Annonce

Den delvise rytter

Den delvise rytter ser livet med hesten som et positivt supplement til livet generelt. Du har måske part på en hest eller rider en hest for en anden et par gange om ugen. Her er er der ikke nødvendigvis nogle klare målsætninger med træningen. Ridningen er et mål i sig selv, og skal nydes i fulde drag. Den delvise rytter kan opleve at kroppen og psyken ikke er lige så meget med som før, og at modet til at udfordre sig selv nogle gange kan svigte en smule. Derfor kan du som delvis rytter godt kæmpe lidt med selvtilliden og troen på, at du lykkes med tingene. At opleve noget, du er usikker på i en lille mængde, kan derfor gøre, at du bliver mere sikker på sig selv og din hest. Dette skaber robusthed og tro på, at du selvfølgelig kan håndtere andre udfordringer. Måske vil du få gavn at at læse mere om, hvordan tilliden mellem hest og rytter genetableres.

Hvilken profil har du?

Uanset hvilken rideprofil du har, har de fleste et mål med deres ridning. Om det er for at koble af fra hverdagens stress, at få placering til et stævne eller noget helt tredje, er ikke så vigtigt. Det vigtige er, at bruge tid på at definere sine mål og huske at have det sjovt så længe.

Annonce

Er du blevet klogere på din rideprofil? Måske synes du, at din profil ser helt anderledes ud?

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce