Midt i en travl hverdag: Har du husket at hygge om din hest?

De fleste hestefolk er travle mennesker med skole, studie eller fuldtidsjob og måske et par børn. Derfor oplever vi indimellem, at hestene ikke får den opmærksomhed, som vi egentlig godt kunne tænke os. Vi nyder at ride vores heste – selvfølgelig. Men fordi hverdagen ofte går op i lektier, madlavning og afhentning af børn, så glemmer vi, hvorfor vi egentlig har anskaffet os hesten. Det har vi ofte for langt mere end bare ridningens skyld. Vi har den også, fordi vi elsker den, og fordi vi gerne vil hygge om den.

Annonce

At hygge om sin hest

I hverdagen glemmer vi måske, at der er noget, som trods alt er vigtigere, end om boksen bliver muget til perfektion, og om vi får trænet hver dag. Men hvad er vigtigere end det? Det er forholdet til hesten. Kontakten. Samværet. Tilliden. Kærligheden. At hygge om den.

Læs også: Er vores heste emotionelle skraldespande?

Har brug for nærkontakt

Som de levende væsener, heste er, har de i lige så høj grad brug for nærkontakt som os mennesker. Det får de fleste heldigvis rigeligt af på folden sammen med deres kammerater. Men når man som hest og rytter skal kunne fungere sammen som ekvipage, så er det også vigtigt at stoppe op og nyde det. Man skal nyde, at der står et levende dyr og venter, som lever for, at dens rytter skal have en ven at opnå nogle drømme sammen med. Det er en livspartner, der ikke dropper dig, fordi du har sagt noget forkert eller gjort noget dumt. Den er der for dig, fordi du er der for den.

Vi skal huske at kigge vores hest i øjnene. Mærke dens mule. Høre den tygge veltilfreds på sit hø, når den er kommet ind fra fold. At hygge om sin hest er noget af det mest afslappende og livsbekræftende, en passioneret rytter og hesteelsker kan opleve. Bør vi ikke se sådan på det: Med alt den energi, vi hver især lægger i vores hest, skylder vi så ikke os selv lige såvel som den at nyde det? At finde glæde i at have hest er ikke nødvendigvis et spørgsmål om at opnå resultater, udvikle sig og hele tiden blive bedre. Det handler også om at nyde det, man har, lige nu og her.

Annonce

Læs også: 10 ting i hesteverdenen, der er sværere, end de ser ud

Hvad er det, du vil huske din hest for?

Tænk engang, hvis din hest pludselig bliver revet fra dig – fra den ene dag til den anden. Hvis den bliver alvorligt syg og må aflives. Hvad er det så, du vil huske? Er det kun de resultater, I har opnået, som du vil mindes? Eller vil du også erindre alle de stunder, hvor fokus har været at hygge om hinanden i stalden?

Jeg tror, at enhver hesteejer vil ærge sig resten af livet, hvis man ikke husker at stoppe op bare fem minutter hist og her for at værdsætte og hygge om den hest, man er så heldige at have i sit liv. Godt nok gør vi vores ypperste for at gøre dens tilværelse ethvert hesteliv mere end almindelig værdigt, men den tilfører så sandelig også vores liv en hel ubeskrivelig værdi. Det skal vi huske.

Derfor spørger jeg dig: Har du husket at hygge om din hest i dag?

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce